返回列表 回覆 發帖

我的標語

你地班友係咪想笑死我?
耶教洗腦控制人,奪人時間兼搶銀,
歪理逼人將你軍,否定自我自卑生,
坐耐教會屎忽痕,慎思明辨要留神,
真理明道要你搵,早走早著唔駛恨!

狂睇聖經,
不知究竟;
如其研經,
不如報警!

輸打贏要,
係度亂叫,
天主基基,
絕代雙驕!
愛人如己,
大家相欺,
相處離奇,
不如放飛機!
基教名人逐個捉,
名利雙收唔知足,
呃神騙鬼局中局,
信佢肯定一鑊熟。
牛鬼蛇神縱情慾,
光棍騙局你要熟!
表面神聖,
其實亂性,
教會領導,
最無風度!

基教名人
志在搵銀
演技逼真
信佢死緊
只可信基
否則要死
實太兒戲
乜野道理?
思想落後
作風守舊
仲話拯救
我真受夠!
教徒信到黐晒根
邪靈鬼說嚇壞人
愛人假象唔駛恨
榮神益人黐媽根!
榮神益人黐媽根!-----好押韻! 正!
原帖由 Step.King 於 2007-2-20 01:02 發表
扼要明快  好呀~!
-----仲好真實--是離教者寫照
真係生隻叉燒好過生隻基基出黎
要我再信基督教不如一刀捅死我

不理天堂的引誘,不理地獄的恐嚇,總之我和基督教誓不兩立

http://hk.myblog.yahoo.com/beckyhk720
原帖由 抽刀斷水 於 2007-2-20 02:18 發表
你地班友係咪想笑死我?

哈哈, 擺明架啦XDDDDD

咁仲唔幫我地加埋呢D抵死標語上去?(講笑)XDDDDD
不過話時話, 點解朱姐會嘔到咁多標語上黎既? 我就唔得囉OTL

「當你以為自己成為世界的中心時,世界便會開始原諒你的幼稚及無知。」
--by 天宮真奈美@<AV>

"Achieve unlimited creation by limited resources."
"Anyone who infringes upon other's creation should never be forgiven."
--by Kagura@Invisible Soci
原帖由 Invisible 於 2007-2-20 11:45 發表

哈哈, 擺明架啦XDDDDD

咁仲唔幫我地加埋呢D抵死標語上去?(講笑)XDDDDD
不過話時話, 點解朱姐會嘔到咁多標語上黎既? 我就唔得囉OTL

朱姐D思潮咁洶湧,我都加唔切啦,不如等初七先一齊加囉。
哎呀,岩岩即興諗到句(不過惡搞得黎可能唔合符邏輯OTL)

「點解D耶教徒成日都唔用叉食西餐? 好簡單,因為佢地根本就「冇叉用」!」

「與其睇聖經,不如刨馬經。
與其返教會,不如去馬會。」

「當你以為自己成為世界的中心時,世界便會開始原諒你的幼稚及無知。」

"Achieve unlimited creation by limited resources."
"Anyone who infringes upon other's creation should never be forgiven."
修正版︰

教會真係識搵錢
十一奉獻攞黎賤
離開教會既催眠
真我性情先盡現!

再黎XD

「到底耶穌有幾威? 佢可以隨時令到不信者「X家富貴」!」

表面個個龍咁威
其實無腦兼腎虧
絕對服從唔准曳
人格分裂岌岌危
高級模式 | 發新話題
換一個