返回列表 回覆 發帖

[新奇發現] 黑耶穌巡城 百萬菲人爭睹

個國家好的話, 菲律賓就唔會咁多貪污, 政治咁黑暗啦! 搞到我們香港的基督徒都死於他們子民的槍下, 耶穌有冇保守過佢地?
係呀, 尤其是耶穌法力有限, 醫盲仔都唔係次次靈, 醫到盲仔以為樹會行路

Mak 8:23        耶穌拉著瞎子的手 ...
沙文 發表於 2011/1/17 10:53

嘩! 耶穌玩口水, 咁dirty, 真係唔合衛生!
兇手是天主教徒
神滿足他的自由意志
三教童 發表於 2011/1/17 00:59

同一個主子, 都係衰埋一堆!
回復 23# beebeechan

呢個訊息咪係能醫不自醫囉!
瞎子摸象時, 有個瞎子話大象似佢碌野....
(開眼的人咪笑到碌地囉)
beebeechan 發表於 2011/1/17 13:31

我信耶穌勁過華陀囉! 哈哈!
(有智慧的人同樣笑到碌地)
天主造女人? 哈哈...我笑咗!
唔明你為乜而笑。
痴笑?
beebeechan 發表於 2011/1/18 12:14

是啊! 亞當同夏娃! 呀! 點解冇莉莉既?
點解唔加埋嫦娥?
beebeechan 發表於 2011/1/19 10:53

拿..係人都知嫦娥姐係假野!聖經本來就有個莉莉架啦,在夏娃之前的! 因為她唔比阿當搞, 阿當同耶神講, 耶神就用阿當肋骨做夏娃! 不過我就會當神話故事睇, 但有d傻人就當真事睇!
唉....你是阿當後代好喇, 唔好預我呀!
岩丫,
開始思考下, 你..係點由來

你話唔係亞當個後袋唔緊要, 最緊要你度到個服人的答案出來 ...
beebeechan 發表於 2011/1/19 12:06

其實人是點由來有幾個說法, 不過較人所接受是進化論. 不過你一定會話是神創論.
問題來了, 若是神創的話, 應是那一神創呢? 怎麼你一定認為是耶和華創呢?

你比個令我服的答案啦!
你睇過本係乜版聖經?
神經版?

咪睇月光日報當憲報哩.
beebeechan 發表於 2011/1/19 12:04

枉你讀聖經, 連其他旁經都唔知! d友仔呀以前連好多法術都抽起埋, 你唔係咁都唔知呀?

仲以為你好叻添, 冇了聖經就如同啞了咁, 唔怪得你除了識講聖經, 股經, 其他都係廢話啦!
閣下咪亂拋書包哩,
甚麼是旁經?

教會認可的12本旁經中, 也沒有包括任何猶太人的傳說篇。

舊約旁經的書 ...
beebeechan 發表於 2011/1/19 20:55

咁咪好似歷史上冇耶穌呢個人出現囉! 如果你真係識推敲就好喇!
新約不是旁經, 是正典
有四部福音, 宗徒大事錄, 保祿, 伯多祿的書信都有提及耶穌的行實, 不用甚麼旁經。
...
beebeechan 發表於 2011/1/20 10:56

你果d宗教大事錄呀, 哈碌呀, 我全部都當故事睇喎, 我只係同你講緊故事!
我又點自打咀巴呀???
都有好多書講菩薩啦! 你又會唔會話冇觀音菩薩呀??
哈....
看來九成你係不知宗徒大事錄是講甚麼囉。
是講宗徒們在各地行神蹟的事呀?
哈.... ...
beebeechan 發表於 2011/1/20 13:35

有咩神蹟呀? 真係唔知喎!
回復 48# beebeechan

哈哈...如果你話你耶神是真, 人家話佢菩薩是真, 咁咪滿天神佛囉! 不過我又唔會反佛教喎,
因為人地佛教冇耶教咁自大, 咁殘暴喎!
回復 51# beebeechan

你估我係你呀? 聖經迷!
回復 53# beebeechan

所以我覺得你好可憐! 睇咗聖經咁耐都唔知係假野, 可能呢d就叫做抽離唔到啦!
冇架啦! 你以後都擺脫唔到聖經! 咁就一世, 真悽涼!
高級模式 | 發新話題
換一個