返回列表 回覆 發帖

近日有人於不同渠道發放以下消息:換妻邪教-大埔[真理天城]

想問, 你耶穌幾時建立過教會?
葉仔 發表於 2011/1/27 10:57

你好似對「耶穌----伯多祿-----教會」的關係, 一頭霧水咁既?
是否應先去上一課基本認識班才來論呢?

是否張三李四, 亞豬亞狗去註冊個社團, 就是聖經中所指的「教會」?
識打幾招功夫的光頭和尚一定是來自少林寺架?
你好似對「耶穌----伯多祿-----教會」的關係, 一頭霧水咁既?
是否應先去上一課基本認識班才來論呢?

是否 ...
beebeechan 發表於 2011/1/27 12:16

真係唔知耶穌創立伯多碌教會喎! 咁佢係猶太教,天主教定基督教架阿大師?
真係唔知耶穌創立伯多碌教會喎! 咁佢係猶太教,天主教定基督教架阿大師? ...
葉仔 發表於 2011/1/27 14:25

瑪竇福音十六章十八至十九節

「我還告訴你,你是彼得,我要把我的教會建造在這磐石上,陰間的門(原文)不能勝過她。我要把天國的鑰匙給你,凡你在地上所捆綁的,在天上也要捆綁;凡你在地上所釋放時,在天上也要釋放。」

神權的移交儀式

那一個是彼得 (伯多祿) 的教會?
是你, 或我去註冊的那一所嗎?

如果你信耶穌的話,
耶穌的權力只交給了伯多祿 (和他的繼承人), 沒有交給你, 我都可以註冊而成的教「會」。
諾厄方舟的故事, 說明只有進入天主指定的方舟內的人才可得救, 方舟以外的.....無救。
瑪竇福音十六章十八至十九節

那一個是彼得 (伯多祿) 的教會?
是你, 或我去註冊的那一所嗎?
beebeechan 發表於 2011/1/27 14:41

你問我, 我問邊個啫?
你問我, 我問邊個啫?
葉仔 發表於 2011/1/27 14:50

問我...
你問...我實答

你來反....咁就無偈傾, 因為你反我就插

你咁多野都未知, 實在點「反」呢?
學也來不切哩
問我...
你問...我實答

你來反....咁就無偈傾, 因為你反我就插

你咁多野都未知, 實在點「反」呢?
學也 ...
beebeechan 發表於 2011/1/27 15:09

是假野知來有咩用? 我個腦唔裝無謂野
又一有腦人操控無腦人的故事
其實,換妻是我一直以來的心願
可否請抽水聯繫一下Chris教主/執事, 倘若佢能幫我換一個唔信耶穌嘅老婆, 我願投入佢嘅教會
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 29# 沙文

我比果邊既話事人email比你丫,或者你下次來蛙島時順道探訪尋問一下囉。
其實,換妻是我一直以來的心願
可否請抽水聯繫一下Chris教主/執事, 倘若佢能幫我換一個唔信耶穌嘅老婆, 我願 ...
沙文 發表於 2011/1/29 04:52

喂....你過件 「滔吐羅斯」

想換呢件...

要補錢囉
高級模式 | 發新話題
換一個