返回列表 回覆 發帖

正確態度看人獸交

你好掂呀
連新聞都可以作
幾時搵你去編劇? 或做xx報記者, 專寫字大大無內容既頭條:
教會疑投資失誤, 破產 ...
beebeechan 發表於 2010/4/28 13:32

夠你掂??連教會有抄股票都唔知。(笑

還有,別逃避有關淫牧被教會組織包庇而無須負上刑責問題。有關這個問題你還沒有回應。
在這些案件中,教會都拒絕接受司法機關調查,何來會賠償。最近教廷更下了條死命令要教會掩蓋這些案件。
會破產,都只是教會投資不善的結果。

HTBROKE1 發表於 2010/4/28 13:22

你好掂呀
連新聞都可以作
幾時搵你去編劇? 或做xx報記者, 專寫字大大無內容既頭條:
教會疑投資失誤, 破產!
我都知教會都有專人評估呢dee崎屎, 而且仲係長工薪優但冇假期(因cases積壓)work load大, 但很有挑戰性以及需求大量人手. 不如您去做啦, 工作很有意義, 好過做人獸交糾察隊長

沙文 發表於 2010/4/28 12:52

我只係個小小, 微不起眼既基督徒唶
你唔使俾咁重要既職位我既
賠左幾多$$$$$, 你俾條拎中有講架喎
乜你原來又係那些只懂俾拎, 條拎講乜懶理的討論者呀? 唉....失覺哂囉 ...
beebeechan 發表於 2010/4/28 13:18

在這些案件中,教會都拒絕接受司法機關調查,何來會賠償。最近教廷更下了條死命令要教會掩蓋這些案件。

會破產,都只是教會投資不善的結果。
賠??真的有賠過嗎??就算真的賠了,絕大部份犯案的神職人員也未受任何法律處分吧,而且也未被革職,而且被 ...
HTBROKE1 發表於 2010/4/28 12:51

賠左幾多$$$$$, 你俾條拎中有講架喎
乜你原來又係那些只懂俾拎, 條拎講乜懶理的討論者呀? 唉....失覺哂囉

拎係你俾, 唔睇既又係你

無賠過又使乜『破產』, 你自打咀巴哩
又唔講得話眼紅, 不過希望有尐透明度, 教友們日後遇到神父的雞姦, 就可由此決定反抗的猛烈程度,大家都好做嘛

我都知教會都有專人評估呢dee崎屎, 而且仲係長工薪優但冇假期(因cases積壓)work load大, 但很有挑戰性以及需求大量人手. 不如您去做啦, 工作很有意義, 好過做人獸交糾察隊長
Don't know where God is but the Devil is in the details
受害人都收到唔少賠償
(你係咪眼紅人收到幾千餅, 又想........
你個頭像.....好似準備好咁囉)

你少擔心 ...
beebeechan 發表於 2010/4/28 12:43

賠??真的有賠過嗎??就算真的賠了,絕大部份犯案的神職人員也未受任何法律處分吧,而且也未被革職,而且被調到別的教區工作。
回復  beebeechan
您post佢地balance sheet同 ledger上來開下眼界嘛
睇下被神父雞姦一劑值幾錢都好 ...
沙文 發表於 2010/4/28 12:33

受害人都收到唔少賠償
(你係咪眼紅人收到幾千餅, 又想........
你個頭像.....好似準備好咁囉)

你少擔心哩
教會都有專人評估呢dee崎屎, 應該要賠的便要賠, 因為是教會的人做錯了.
回復 114# beebeechan
我摸得都幾亂咖, 不過她猛咁話舒服, 我都想唔好太亂, 但始終都要就佢
靚女酥胸我成日都亂摸啦, 佢都幾enjoy,未必實唔得嘅
沙文 發表於 2010/4/28 12:20

又唔係叫你唔摸得
係唔好亂去摸唶
回復 111# beebeechan
您post佢地balance sheet同 ledger上來開下眼界嘛
睇下被神父雞姦一劑值幾錢都好
沙文 發表於 2010/4/28 12:20

慢用
超, 自己search嘛, 7宗罪中好似有包埋懶嗰可?
沙文 發表於 2010/4/28 12:18

美國涉案的教區,只是有疊水變成財政緊黜唶.
何來執笠?
你言重了
靚女的酥胸, 當然是具體, 也是可觀察的
不要亂摸便是
beebeechan 發表於 2010/4/28 12:18

把話題帶開不是一件好事吧。

具體而可觀察的的意思即是「法律是具體,它定義了一個人不應該做的事。而且觸犯法律的懲罰也是具體而可觀察的」,也就是所謂的「具法律約束力」,現代文明就是由這種約束建立的。這和聖經中的律法是完全兩回事。
不要亂摸便是
beebeechan 發表於 2010/4/27 20:18

更正:

這只是人類法律(具體而可觀察的)不容許我們這樣做
HTBROKE1 發表於 2010/4/28 12:10

不要亂摸便是
回復 106# beebeechan
超, 自己search嘛, 7宗罪中好似有包埋懶嗰可?
http://news.rti.org.tw/index_new ... &id=3&id2=2

今日申請破產仲快啦, 您未試過咩?教会就試過賠錢賠到執笠 ...
沙文 發表於 2010/4/28 12:12

邊間教會無錢賠要清盤?
幾時發生
回復 102# beebeechan

今日申請破產仲快啦, 您未試過咩?教会就試過賠錢賠到執笠
您返去問下神父點手續嘛, 不過因住俾佢雞姦
你想講乜
咁即係摸唔摸得?
beebeechan 發表於 2010/4/28 11:55

更正:

這只是人類法律(具體而可觀察的)不容許我們這樣做
高級模式 | 發新話題
換一個