返回列表 回覆 發帖

感謝各位蒞臨小兒之滿月素宴

回復  AmiHO

作為抽水的朋友,自然關心他的事。但事到如今,已無法回頭了.. ...
伊莎貝拉 發表於 2011/3/21 18:16

最緊要唔好將小小事都擺上心,如果唔係會負荷過重就不好了~~
....水....你個仔都滿月嘞....唉,見阿不基細細個就風度翩翩,真係替你老懷大慰....

好彩阿不基似娘親,如果唔係似你就大大鑊,我驚年中行出街都俾人打幾鑊呀....
做好男人,是讓身邊所有人開心
做賤男人,只是不想自己太傷心
回復 22# Jom

又唔見我出街比人打,你真係丫。
回復  Jom

又唔見我出街比人打,你真係丫。
抽刀斷水 發表於 2011/3/22 14:58

坦白講,見親你真係少尐自制力都舂咗你天靈蓋架啦....見同你熟無話你聽啫....係要迫人坦白既你....
坦白講,見親你真係少尐自制力都舂咗你天靈蓋架啦....見同你熟無話你聽啫....係要迫人坦白既你.... ...
Jom 發表於 2011/3/22 22:45

點解呀?
回復 25# hellboy

我估計係源於妒忌。我見佢有時睇電視,見到林峰、華仔、吳彥祖等,佢都不自覺流露憤怒既眼神既。
回復  hellboy

我估計係源於妒忌。我見佢有時睇電視,見到林峰、華仔、吳彥祖等,佢都不自覺流露憤 ...
抽刀斷水 發表於 2011/3/29 20:13

你地本身就識咖?
回復 21# AmiHO

難道朋友的事,對你來說只是雞毛蒜皮的事,不用擔心嗎?我知道抽水兄生活向來悠閒,前女朋友對他照顧周到,擔心他作為一家之主,有點力不從心。所以貝拉作為朋友,才說會出錢捐助孩子的生日會。但想不到這會被說成是小小的事......實在令貝拉痛心。
回復 27# hellboy

心照啦...
回復  AmiHO

難道朋友的事,對你來說只是雞毛蒜皮的事,不用擔心嗎?我知道抽水兄生活向來悠閒,前 ...
伊莎貝拉 發表於 2011/4/2 16:58

我諗你誤會了我的意思了,我係指不必將人地的玩笑咁小小的事咁擺上心,唔係指抽水的事

補充一句,你也誤會那匿名人的意思了,他係話若伊莎貝拉小姐攪生日會,佢會捐成副身家比你,但你自己也倒轉左黎答呢,我係識那匿名人,她是很喜歡跟人開玩笑的,所以由頭到尾都係開緊玩笑,用不著咁認真答佢

抽水向來都是看得開也是一個成熟的男人,用不著要擔心他的。做朋友若然有咁多的擔心的話,會做成壓力的。咁不如去相信他吧。是相信他有能力處理所有問題!
回復  AmiHO

難道朋友的事,對你來說只是雞毛蒜皮的事,不用擔心嗎?我知道抽水兄生活向來悠閒,前 ...
伊莎貝拉 發表於 2011/4/2 16:58

人大左就會唔多唔少會變左少少架啦, 唔會再停留某一個階段,你呢1,2年有見過抽水嗎?近呢1,2年你又認識他幾多?近何況2個人照顧1個BB無理由唔掂掛?你會唔會太過低估抽水呢?
我諗你誤會了我的意思了,我係指不必將人地的玩笑咁小小的事咁擺上心,唔係指抽水的事

補充一句,你也 ...
AmiHO 發表於 2011/4/2 17:53

成熟唔代表有足夠經濟能力養家架喎話時話......   
十幾歲仲讀緊書未出黎打工既o靚仔夠可以好成熟啦下話......
人大左就會唔多唔少會變左少少架啦, 唔會再停留某一個階段,你呢1,2年有見過抽水嗎?近呢1,2年你又認識他 ...
Anonymous 發表於 2011/4/2 19:47

人大左唔多唔少都會變冇錯,不過變好定變壞又係另一回事架喎.....
    咁你識左人好耐,又好了解人地既為人咩? 我都想知你地有幾close喎.....
近何況2個人照顧1個BB無理由唔掂掛?你會唔會太過低估抽水呢?
Anonymous 發表於 2011/4/2 19:47

如果果兩個人唔係冇經濟能力就係心智唔成熟+EQ低,又點照顧到個BB jeh?
如果果兩個人唔係冇經濟能力就係心智唔成熟+EQ低,又點照顧到個BB jeh?
Guest from 218.102.189.x 發表於 2011/4/2 23:00

有無經濟能力同埋心智有幾成熟,我諗我地無咩資格去俾咩意見掛?
想請問你覺得自己你有幾成熟呢?
Guest from 218.102.189.x 發表於 2011/4/2 23:00

你都識講如果啦, 如果我發左俾個官你做好唔好?
人大左唔多唔少都會變冇錯,不過變好定變壞又係另一回事架喎.....
    咁你識左人好耐,又好了解人 ...
Guest from 218.102.189.x 發表於 2011/4/2 22:57

我點熟都唔夠你同佢熟掛? 你又知道如果佢無經濟能力+EQ低,話是話, 我識佢有一段時間, 我都無留意佢呢兩樣野
你放心啦, 你想同佢CLOSE 咪CLOSE 囉, 我最怕係人地唔想同你CLOSE詐

成熟唔代表有足夠經濟能力養家架喎話時話......   
十幾歲仲讀緊書未出黎打工既o靚仔夠可以好成熟啦下話 ...
Guest from 218.102.189.x 發表於 2011/4/2 22:54

你似乎好清楚抽水兩公婆0既經濟狀況咁喎,你查過人地家宅嗎?
據我所知,抽水兩公婆都有出去打工搵錢,同埋兩個都好慳家,要照顧一個bb都唔算沒有能力吧??
如果佢地真係無經濟能力,我諗佢地都唔會花錢擺滿月酒啦
我識有些單親媽媽,佢地咪一樣可以一個人養大個細路,唔好咁睇少人地吧!!(抽水兩公婆一齊照顧bb,相信他們可以湊大佢!!)
又係為咗錢抝交~~~~
高級模式 | 發新話題
換一個