返回列表 回覆 發帖

信左教的女朋友

呢 7個月.女朋友 既事情.煩到不我了.

一次又一次.想去邊也好.拍拖也好.旅行也好.都話唔得.話唔可以一齊過夜.

話唔可以同房.因為要做一個好既見證

拍左成2年半先同我講d 咁既野.唔可以發生關係.咁之前發生過咁又點計呢???

呢7個月件件事都沖住我咁.好似還債咁還.

拍拖拍到咁~真係** 到極點.kiss 又話太耐如果有咩小動作就要即刻停止

goodbye kiss 就可以喇

諗發生關係都唔得.會有罪.結婚就咩都得

又話之前發生關係又話唔岩.咁之前佢 d 男朋友呢?

咁我而家係咪要以死謝罪先得先呀?

係咪我唔好彩呢.好似搵我開刀咁

我聽到都有 d 想嘔.我都未試過對一個女朋友失信心到咁既程度.

仲話結婚.我諗起都有 d 恐怖.都唔知結左.仲會有 d 咩事發生.

宗教既野原來改變一個人係咁恐怖.可怕既程度無法可想像.

我又迫住跟佢返教會.小組.又洗禮班~拎晒 d 拍拖時間返教會.

30歲人先黎搞 d 咁既野.我自己都就黎痴痴地線...真想放棄
拍拖可以好多野諗同埋做, 扑野,行街, 睇樓, 食飯.......
邊個話樓主只想扑野???? 你歪曲樓主內容你好狗公 ...
tommy 發表於 2011/5/16 17:17

挑/...
樓主第一帖話明係因無得扑野, 條你谷很住
谷精上腦
其實你迫住跟佢返教會.小組.又洗禮班 你女朋友有多少問題 因為宗教方面 是不能強迫的
但可以引導你信主 但以此關係強迫信主 以經不正常 因為強迫會有反效果
信主需發自內心若不是自己意願 就失去左完本意義
搵佢做女友, 永不會說不
梅開數度, 盡你所能
beebeechan 發表於 2011/2/28 01:09

睇唔出beebeechan咁嗜d死物.........屋企仲收埋d?????快d攞埋出來.
我都覺得改變一個人太利害
不過唔係咩邪教,就算啦,
唔想去就咪去啦
另外,如果你拍拖只想扑野,你好狗公 ...
Guest from 118.141.224.x 發表於 2011/4/27 23:22

拍拖可以好多野諗同埋做, 扑野,行街, 睇樓, 食飯.......
邊個話樓主只想扑野???? 你歪曲樓主內容你好狗公
唔想去就咪去啦
另外,如果你拍拖只想扑野,你好狗公 ...
Guest from 118.141.224.x 發表於 2011/4/27 23:22

睇晒樓主 d post 未?
我喺hellboy仔啫,唔喺hellboy兄。
咁我都有尋找快樂的自由嘛,反基督是我快樂的根源之一嘛。同埋因為基 ...
hellboy 發表於 2011/4/6 15:08

點解你會無得結婚?
唔想去就咪去啦
另外,如果你拍拖只想扑野,你好狗公
咁我都有尋找快樂的自由嘛,反基督是我快樂的根源之一嘛。同埋因為基 ...
hellboy 發表於 2011/4/6 15:08

而家0的人好似係信教會.唔係信神囉.
hell Boy 兄,人有信教既自由,人有作奴隸的自由,人也有恐懼自由的自由........
既然有人選擇不理性面對人生,你咪由佢囉!
總之基督教係乜,聖經係乜,大家心照咪算囉!
阿修羅 發表於 2011/4/6 12:38

咁我都有尋找快樂的自由嘛,反基督是我快樂的根源之一嘛。同埋因為基督教,我無在香港結婚既自由嘛。
hell Boy 兄,人有信教既自由,人有作奴隸的自由,人也有恐懼自由的自由........
既然有人選擇不理性面對人生,你咪由佢囉!
總之基督教係乜,聖經係乜,大家心照咪算囉!
神愛世人,人有罪.....有幾超自然?
邊個係蠢, 一句便反影到哩
beebeechan 發表於 2011/4/1 20:43

YOU IDIOT,我幾時有說過神愛世人人有罪是超自然?
聖經最荒謬除了在於它提到的超自然現象,更是它說神愛世人,人有罪等等,要救恩,這只是很簡單的道理問題 ...
hellboy 發表於 2011/4/1 13:06

神愛世人,人有罪.....有幾超自然?
邊個係蠢, 一句便反影到哩
打麻雀都係好簡單, 四黐加一對便可吃胡。
可是, 易學難精, 你同無齒之徒打, 輸到你肉赤!

簡單不等同不高 ...
beebeechan 發表於 2011/3/31 18:37

聖經最荒謬除了在於它提到的超自然現象,更是它說神愛世人,人有罪等等,要救恩,這只是很簡單的道理問題。這道理對我來講就是簡單不高深,你覺得高深喺因為你蠢啫。
你又一次露醜了, 人云亦云,
知5成作5成
睇多點料先來九翕
beebeechan 發表於 2011/4/1 12:51

你憑什麼說我攪錯大黃傻貓的信耶穌年份?就算我攪錯都改不了對於真實認識基督教的長者,離教卻是不二之選這事實。
例如信耶穌四十年的大黃惡傻貓女士便是。

hellboy 發表於 2011/4/1 11:15

你又一次露醜了, 人云亦云,
知5成作5成
睇多點料先來九翕
以我觀察所得....人到年老時才懂得去信神, 找信仰...不是人到老時由有信仰到離教。

足以証明信仰需要人 ...
beebeechan 發表於 2011/3/31 18:31

咁只喺未認識過基督教的長者才喺咁啫,人到年老便會更加怕身後事無預備,其實絕症或重病患者都有相似情況, 但對於真實認識基督教的長者,離教卻是不二之選,因為信基督教仲衰過唔信 ,例如信耶穌四十年的大黃惡傻貓女士便是。
你錯了,聖經最荒謬除了在於它提到的超自然現象,更是它說神愛世人,人有罪等等,要救恩,這只是很簡單的 ...
hellboy 發表於 2011/3/31 12:59

打麻雀都係好簡單, 四黐加一對便可吃胡。
可是, 易學難精, 你同無齒之徒打, 輸到你肉赤!

簡單不等同不高深。
無知之徒唔係咁易開悟
我已經知道聖經真相就是一本淫穢暴力變態亂倫矛盾荒謬的被稱為全真全確的書。如果你要等到老死的時候才明白這道理,實在是悲哀 ...
hellboy 發表於 2011/3/31 12:56

以我觀察所得....人到年老時才懂得去信神, 找信仰...不是人到老時由有信仰到離教。

足以証明信仰需要人生經歷作証。
所以, 無齒之徒比無知之徒多信神。
有時人硬膠慘過荒謬哩

耶教的主要教義, 有邊條唔係荒謬唔科學先?
用科學也可解得到的使鬼你來信?
1+1= ...
beebeechan 發表於 2011/3/31 11:28

你錯了,聖經最荒謬除了在於它提到的超自然現象,更是它說神愛世人,人有罪等等,要救恩,這只是很簡單的道理問題,還未到科不科學的層次。
高級模式 | 發新話題
換一個