返回列表 回覆 發帖

大計劃:非基督教血淚史 - 相關討論

呢度的風氣好好, 好有學術價值!

咁假的基督教都有好似BB咁焦知的人信!
人人心態咪好似貪小便宜的人咁囉, 有野送, 就唔理好壞, 3721走去買,
倒頭來咪買到一屋都係廢野!
回復 70# beebeechan

假野都要再信咩?
回復 72# beebeechan

大前提, 耶穌不是歷史人物, 沒證據佢是真有奇人, 我不信三合一神, 更不信聖經預言, 因為有D係流的, 耶教的歷史行為好差, 唔信耶教才是精明!

咪日日感謝主, 感謝空氣, 有咩意思?
回復 74# beebeechan

咁大件事, 三天復活喎! 係史實就唔會駁到而家啦! 秋官的"謎" 之前都講過啦!
回復 76# beebeechan

我又唔信復活沒有人理囉! 仲有要死後幾十年先寫番出來, 見過耶穌的人個個都死晒啦! 任作都得! 最好笑係外邦人D希臘人, 羅馬人寫, 唔係猶太人寫!
回復 78# beebeechan

福音書根本不是出自信徒手筆!
回復 80# beebeechan
咪冇事實囉! 慘呀!
唉...討論了幾個月, 有點累呢!
又一個給耶教害死的蠢人
你一直以來, 又何嘗不是想貼來文, 寫得基督徒是衰格一些, 以便完成反基夢呢? ...
beebeechan 發表於 2011/1/4 12:08

那都要耶教係衰格才有野寫嘛!
那你為了什麼而寫?
HTBROKE1 發表於 2011/1/4 12:12

我嗎? 幹嗎要研究我的心情?
無無聊, 談談事不成嗎? 一定要有目的嗎?
因為你想指出基徒不科學, 無邏輯...(實在是一件太容易的事囉)
以証明你有科學頭腦, 有邏輯, 高人一等, 自 ...
beebeechan 發表於 2011/1/4 12:18

你抬舉我也不會信耶教! 道不同呀老兄!
我又唔係反基,但都好多謝呢一刻既基督教對我既寬容,讓我可以暢所欲言。 ...
抽刀斷水 發表於 2011/1/4 12:30

怎能讓他們胡來呀! 這個時代不是幾千年前啊!
回復  beebeechan

你問我,我實話信仰自由好架啦,信徒可以多些選擇。
我唔講異端,因為無一定標準 ...
抽刀斷水 發表於 2011/1/4 12:43

至弊我們的特首是教徒呢!
特首有立法要人信教才可領綜緩咩
beebeechan 發表於 2011/1/4 12:52

OH! 怪不得他民望下降囉!
做事沒有目的的話,就沒有清晰的計劃,也不會考慮行為的後果。只會令自己的處境和事情變得更糟而已(嚴重 ...
HTBROKE1 發表於 2011/1/4 12:59

吹水要講求目的? 講目的我就來賺錢啦!
民望與特首任命無大關西啵
民望再低一點, 也是由他當特首
beebeechan 發表於 2011/1/4 13:33

唔...唔...唔...係既, 係既! 佢都唔算太差!
你自己都說了吹水的話,那證明了你沒有用心和理由來討論。這種心態對於討論而言,毫無建設性可言,所以這 ...
HTBROKE1 發表於 2011/1/4 13:18

認真有錢分嗎?
我吹水又不等於我不認真啊! 吹水都有人跟我吹, 是否你唔抵得?
你們以為很安全嗎?其實在香港法律第227章〈裁判官條例〉附表1第I部,以下第6、7條都可以入罪:
6.      ...
抽刀斷水 發表於 2011/1/4 14:25

嘩! 好在廢了!
無端端又找特首來講!
是否離題越來越利害!
這裡是不是講非基督教血淚史!? ...
Guest from 182.152.207.x 發表於 2011/1/4 15:17

講了十幾頁呢! 仲未厭呀? 你鐘意講, 又由你開始先啦!
我地幾時埋位都得既!
高級模式 | 發新話題
換一個