返回列表 回覆 發帖

大計劃:非基督教血淚史 - 相關討論

good!
非基督教血淚史,開這版位的人一定對基督教有不滿!
否則,不會開這版位!
世界上任何宗教都有血淚史 ...
Guest from 182.152.207.x 發表於 2011/1/4 15:55

大至來講, 沒有耶教, 世上會和平好多!
回復 279# 抽刀斷水

是啦! 言論豈碼自由點, 不是隨便把人BBQ.
回復 272# HTBROKE1

你見印度教, 佛教, 道教有咁多戰爭咩! 唔係世上只有耶教架! 睇真點點啦!
回復 273# HTBROKE1

我不懂你所講的目的, 什麼基基來就輸得好慘?
來就要為輸贏嗎? 真的領會不到你所指了!
回復 284# HTBROKE1

好心你唔好用你的思想去差度別人啦! 我同bbc根本冇當呢度係戰場!
如果言論不一就要至人於死地的話, 那我們心胸未免太狹窄了!
回復 288# HTBROKE1

那麼你不要看我們的話好了! 免得你著魔追著我們! 別把小題大做呀哥哥仔!
唔該過主!
回復 290# HTBROKE1

論壇當然要有正反相方啦! 是嗎?
回復 292# HTBROKE1

這裡人少你咪只見我們囉! 昨晚你不見到DIOR咩? 你一定少看外面的討論區了. 多點上上香討啦! 那邊人多好多, 你可以學多點!

還有, 我們不是漫罵, 是帶出社會的真相! 我們講的事不是完全沒內容的!
當人不喜歡基督教時, 便很著眼去找出基督教在過往歷史中有甚麼不好, 現在的基徒有甚麼不好....
神父如何孌 ...
beebeechan 發表於 2011/1/8 02:14

你別要發怒穌, 如果一個宗教是給那麼多人去質疑(無論是神的真實性, 歷史性, 教徒行為的醜陋性), 大家便有知悉權去探討事實的真相.
一. 可以還教徒一個公道.
二. 可以還質疑者一個公道.

你的神是真實的話, 真金不怕紅爐火啦!
老外也懂得中國人不再是男人紮辮, 婦女紮腳哩...人地都向前邁進哩
可是你這種反基, 還是在看教廷發動十字 ...
beebeechan 發表於 2011/1/8 22:28

你不要用民間的fashion跟信仰相提並講論.
如果你咁講法, 法輪功都可以改邪歸正啦!
回復 314# beebeechan

係衰就衰架啦! 開什麼教會出來都係呃錢, 信徒得著什麼呢? 咪只係比人洗咗腦, 信埋呢不合邏輯的野!
回復 317# beebeechan

基基那邊夠得你呢個小蜂蜂嗡嗡嗡啦! 人家就係見你弱雞先冇你咁好氣! 我一個已經可以頂住你了!
哈....
你不如講: 你不能用xxx, yyy, ...用我不能反駁你的理據來相題並論囉
(真無能!!!!!!!)

送給你,  ...
beebeechan 發表於 2011/1/10 13:59

不夠人講就想來發難? 想引發罵戰嗎? 我看你都是不成功的! 你看你連圖都貼不上便知連個天都不幫你了! 哈哈哈哈!

從咁多歷史證明, 基督教是引發戰爭的垃圾宗教, 比發輪功仲衰!
回復 321# beebeechan

阿bb, 係你信天主, 所以我就話連你個天都唔幫你! 另外, 即使我信其他神佛, 又如何呢? 我覺得一年入廟拜下神, 求下簽, 冇咩傷肝, 我認我係迷信便是啦! 可是你並不認同自己迷信, 這才是至命呢!
高級模式 | 發新話題
換一個