返回列表 回覆 發帖

請勿抵毀基督教

你唔信,就算耶穌企係你面前,你都係唔會信
Guest from 113.253.11.x 發表於 2011/3/9 18:51

係咪因為耶穌佢換左新look,所以佢企係度都冇人認得係佢?
你話上帝殘酷,動不動就喊要殺,但係有冇諗過係犯罪ge結果
Guest from 113.253.11.x 發表於 2011/3/11 17:44

你話上帝是虐待狂,讓世上發生那麼多天災,但係有冇諗過係上帝俾人ge試煉?
你話上帝對每個人不公正,讓世上有窮人富人,有人文武雙全,有人殘障弱智,但係有冇諗過係上帝對每個人的人生都早有計劃?
你話上帝心理變態,要人類敬拜自己,畏懼自己,否則就滅亡,但係有冇諗過這些都是榮耀的上帝應得的對待?
你話上帝___________,但係有冇諗過___________?(自己填埋落去)

基督徒擁有豐富的填充能力,應該能寫得出比我更多的句子
回復 20# beebeechan

對唔住,係咪我既post太難睇得明?
其實係咪冇人明?
反基都只係起網上嘈冤巴閉姐,如果你咁都唔比佢地起依度宣洩的話
好可能佢地會屈埋屈埋積埋積埋d怨氣,就會 ...
AmiHO 發表於 2011/3/12 19:47

係喎…
你咁講我即刻諗,係咪基督徒都應該效法一下,多d上論壇嘈喧巴閉呢?
咁就唔駛每年都發生咁多(N-1)既案件
信也要有理據
64891687 發表於 2011/3/17 20:12

信就是所望之事的實底,是未見之事的確據先岩喎。可參考一下亞伯拉罕。

改︰哦…曲解左以為你講緊對神的信心,sorry。
高級模式 | 發新話題
換一個