返回列表 回覆 發帖

[發問] 同性婚姻是否道德?????

又等你丟多次架......咁非刑事化既法律定位又係如何呢,我都好想請教吓閣下. ...
Jom 發表於 2011/3/29 00:49

岩呀....
唔識既可以請教下人先, 唔好九翕在先

在香港, 1901年實行的法律, 肛交最高可判終身監禁, 是刑事罪。
1991 年通過同性戀不再是刑事罪。
但兩個男子必需是21歲以上, 與21歲以下男子肛交仍是犯刑事罪。後來又修改了是16歲。

你明未呀?
在加拿大, 有議員正提出對 Canada Human Rights Act 作出修訂, C-389議案,
為同性戀者開路。
法案謂一個男 ...
beebeechan 發表於 2011/3/29 00:36

乜改menu改得咁快呀?

我無你咁將自己既信念睇得咁高道德,我只係討厭人將自己擺個班神棍既老作就話人呢樣話人果樣.同性戀入男厠定係女厠呢個純係技術上既問題.你有覺趣既可以另開topic,有興趣既我自會覆....
岩呀....
唔識既可以請教下人先, 唔好九翕在先

在香港, 1901年實行的法律, 肛交最高可判終身監禁, 是刑 ...
beebeechan 發表於 2011/3/29 01:03

真係唔明你想講乜喎,如果係非刑事化之後,差人拉咗之後會唔會被入罪咁呢?

係咩?唔識要問咗先咩?睇你又唔覺喎....
你有覺趣既可以另開topic,有興趣既我自會覆....

Jom 發表於 2011/3/29 01:06

乜野叫有「覺趣」? 真係想請教一下閣下

我無你咁將自己既信念睇得咁高道德,我只係討厭人將自己擺個班神棍既老作就話人呢樣 ...
Jom 發表於 2011/3/29 01:06

你討厭係你既事, 人地無講錯
你討厭係你既事, 人地無講錯
beebeechan 發表於 2011/3/29 01:14

有無錯,證實咗先啦.正如你話我上邊打錯字一樣,sorry打錯字.

不過都好,at least你都認你都係果類"將自己擺個班神棍既老作就話人呢樣話人果樣"既人.
有無錯,證實咗先啦.正如你話我上邊打錯字一樣,sorry打錯字.

Jom 發表於 2011/3/29 01:26

肛交有無錯, 是無証明。
這是人的喜好。 喜好是無客觀驗証的。
你唔好以為乜都証。

客觀上, 肛門不是用來作性交用的。
連黑猩猩, 走獸也懂。
回復 26# beebeechan

您咁尊重公眾地方手淫/腳淫/口淫
咁您都肯在公眾地方同性婚姻啦
客觀上, 肛門不是用來作性交用的。
連黑猩猩, 走獸也懂。
beebeechan 發表於 2011/3/28 10:19

世事嘅嘢,變通下先得嘅
客觀上,聖經不是用來作墊枱腳用的。
連黑猩猩, 走獸也懂。
但當張枱一隻腳太短,聖經的用處就會變得較廣泛
世事嘅嘢,變通下先得嘅
客觀上,聖經不是用來作墊枱腳用的。
連黑猩猩, 走獸也懂。
但當張枱一隻腳太短, ...
沙文 發表於 2011/3/29 06:50

成段野....個笑點係邊?

你都係講番你老本行:屎眼, 屁股
回復 50# beebeechan

成本思高....個笑點係邊?

上帝都係默感佢老本行:屎眼, 屁股
回復  beebeechan

成本思高....個笑點係邊?

上帝都係默感佢老本行:屎眼, 屁股 ...
沙文 發表於 2011/3/29 08:50

思高不是用來搞笑
你在本壇, 就是一件搞笑, 無其它用途嘛
墊檯腳也不能
肛交有無錯, 是無証明。
這是人的喜好。 喜好是無客觀驗証的。
你唔好以為乜都証。

客觀上, 肛門不是用 ...
beebeechan 發表於 2011/3/29 02:19

客觀上,肛門是可以用來性交用的,也不只限同性戀,這是不爭的事實,猩猩走獸都懂。

同性戀由世紀初是刑事罪變成非刑事罪行己經是一大開放,
非刑事罪不等同便是合法。

目前, 家庭的定義是 ...
beebeechan 發表於 2011/3/29 00:24

家庭有很多種、兄弟姊妹朋友戀人男男女女行單行雙多人同居,非刑事化還有民事,非刑事化不等同便是合法,例如同性戀仍然無法在香港合法結婚,仍然無合法化後得到一夫一妻等同的應有法律保障。
無 錯呀....你鐘意通屎渠, 係關你卵事。
問題是你唔可以迫我話你通屎渠是對的, 是合法的。
現在要呦的,  ...
beebeechan 發表於 2011/3/28 23:51

你發癲,合唔合法你以為喺你定既咩?痴卵線,信壞腦呀你。
我是王, 你快下跪
beebeechan 發表於 2011/3/28 10:18

你是王...百蛋呢!
你是王...百蛋呢!
葉仔 發表於 2011/3/29 11:30

我認同!佢真的是王百蛋。
一見到個標題就諗到呢句︰
背棄婚姻就是不道德。
PS. 婚姻一定要同性行為扯上關係嗎?
回復 52# beebeechan

冇喎
我從來都冇在本壇搞笑
点解您會咁認為咖?
一見到個標題就諗到呢句︰
背棄婚姻就是不道德。
PS. 婚姻一定要同性行為扯上關係嗎? ...
豬丫痾腎 發表於 2011/3/29 12:42

和愛人永遠在一起,建立家庭,關係受到法律保障,與戀人互相照顧,作育下一代,是部份同性戀與部份異性戀都想的以及有需要的事,婚姻不一定要與同性戀扯上關係,但同性戀應該要扯上婚姻。
高級模式 | 發新話題
換一個