返回列表 回覆 發帖

日本核危機持續 基督徒技工核電站緊守崗位

回復  drsherlock

不公義啊! 所以從來神就不是愛世人啦!
葉仔 發表於 2011/3/25 14:31

如果神是存在的,又愛世人,雲南同日本就唔會地震啦。
地殼不震, 全人類也會滅絕,
'條數又點計?

不識野, 不要妄下判斷

為了公平, 神也不會公佈下一次九級地震 ...
beebeechan 發表於 2011/3/25 21:06

地震與地殼地型有關,有啲地方多啲,有啲地方少啲,有啲弱啲,有啲強啲,機會根本唔均等嘛。
以人類現有知識, 地殼的確是有些地方強一有地方弱。
香港在地震帶以外, 係咪就坐定粒六?

地殼強弱板塊邊 ...
beebeechan 發表於 2011/3/25 23:44

咁喺你憶測啫,無損機會概率根本唔均等呢個事實嘛。
那當然啦! 神根本不會特別眷顧世人, 所以為什麼有句話是"信耶穌, 你和你一家都得救"先? ...
葉仔 發表於 2011/3/26 12:17

如果"信耶穌, 你和你一家都得救",咁基督城啲基督徒,雲南的基督徒,同埋耶穌時代的十二門徒,就唔會慘死啦。
哦...香港, 或南中國地區地震機率好低架?
那大亞灣核電廠的防震設計, 可抵八級地震, 便變得多餘了?
日本 ...
beebeechan 發表於 2011/3/26 11:14

咁事實上香港地震概率比較起地震活躍帶喺真喺差好遠喎,呢個喺事實嘛。
地殼不震, 全人類也會滅絕,
高發國家, 低發國家, 基基國家, 回教國家, 中國人, 美國人,,.....非洲人......全部機會均等。
'條數又點計?

不識野, 不要妄下判斷

為了公平, 神也不會公佈下一次九級地震 ...
beebeechan 發表於 2011/3/25 21:06

問題喺你咁講嘛。
起碼在專家眼中, 香港也不能忽視有八級地震的可能性。
一知半解地信科學就變成偽科學而已。 ...
beebeechan 發表於 2011/3/26 13:26

又詭辯,香港不是無可能八級地震,但喺你說各國各地地震機會均等依然是錯嘛。
聖經連出入埃及的時間都錯, 真係唔知佢應驗咩咯!
李某的應驗, 都會講今年之內發生的事, 你耶神呢? 幾時會發生都唔知, 任佢吹都得啦!
葉仔 發表於 2011/3/29 11:08

耶穌的未世預言早已經破產。

http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=4296
http://www.anti-christ-hellboy.com/

Hellboy網站面世
高級模式 | 發新話題
換一個