返回列表 回覆 發帖

[分享] 過癮!!離神者之家!!

既有離教紙,又有去浸儀式:
抽刀斷水 發表於 2011/4/8 20:43

邊個代表這個主持人好?
用離教者之家名義舉行法事, 每位收費$50, 以幫補網域網址開支
回復 22# beebeechan

如果係既話,我好希望可以第一個幫beebee做。

如果你肯,我比$50你又有乜所謂姐。
回復  beebeechan

如果係既話,我好希望可以第一個幫beebee做。

如果你肯,我比$50你又有乜所謂姐 ...
抽刀斷水 發表於 2011/4/9 21:59

多謝先
現時完全無信錯教既感覺,
相反, 天主與我同在既感覺愈來愈強。
正所謂, 信則有 (愈來愈多咁解), 不信則無。
信則有,不信則無???....小心又比李天命插呀!
多謝先
現時完全無信錯教既感覺,
相反, 天主與我同在既感覺愈來愈強。
正所謂, 信則有 (愈來愈多 ...
beebeechan 發表於 2011/4/9 22:10

http://www.rthk.org.hk/elearning/leetm2/discusstopic02dp1.htm
「信則有不信則無」常被拿來作為不能用理性檢查信仰的藉口,但如果這種論調成立,上帝就會很害怕的了,因為據此論調,你只要不信上帝存在,上帝就不存在了。
信則有,不信則無???....小心又比李天命插呀!
Guest from 121.202.26.x 發表於 2011/4/9 23:57

車...我都可以插佢唶
「信則有不信則無」常被拿來作為不能用理性檢查信仰的藉口,但如果這種論調成立,上帝就會很害怕的了, ...
Guest from 121.202.26.x 發表於 2011/4/10 00:00

你可能無留心我的帖
我老早加了注腳.....「有」不是指存在, 不存在, 是愈來愈多的意思
「信則有不信則無」常被拿來作為不能用理性檢查信仰的藉口,但如果這種論調成立,上帝就會很害怕的了, ...
Guest from 121.202.26.x 發表於 2011/4/10 00:00

是否你想話:
是的, 是有神, 有天主
只是你不想信

咁又唔同討論焦點架啵
回復 29# beebeechan

.....「有」不是指存在, 不存在, 是愈來愈多的意思

有天主
愈來多天主.....每個天主收一份十一,第十一個天主您就負收入啦

.....「有」不是指存在, 不存在, 是愈來愈多的意思

有天主
愈 ...
沙文 發表於 2011/4/10 08:06

何富翁都係娶四個老婆唶
你想娶十一個?
得唔得呀你?
回復 31# beebeechan

豐儉由人嘅啫
姨太冇天主咁大食,晚晚都規定收10%
任我打賞嘛

豐儉由人嘅啫
姨太冇天主咁大食,晚晚都規定收10%
任我打賞嘛 ...
沙文 發表於 2011/4/10 11:36

你應該係幾節儉,
ups 咁...送野只送到門口
回復 33# beebeechan

天主仲慳皮。就算想搞大條女個肚,都插唔入門罅,只能隔幾條街感動佢
車...我都可以插佢唶
beebeechan 發表於 2011/4/10 07:07

李天命「信則有不信則無」常被拿來作為不能用理性檢查信仰的藉口,但如果這種論調成立,上帝就會很害怕的了,因為據此論調,你只要不信上帝存在,上帝就不存在了。」

可CLICK 以下網頁看佢點發嗡風
http://www.rthk.org.hk/elearning/leetm2/discusstopic02dp1.htm
車...我都可以插佢唶
beebeechan 發表於 2011/4/10 07:07

算啦, 網上已經好多人插過佢李天命, 佢亦唔敢像以前咁囂了...
佢都係搵啖食"姐"
佛你老母
dior13dior13 發表於 2011/4/4 04:29

呢d佛教徒真係有品!
應該係"極"有品
回復 36# Guest from 121.202.49.x
係呀。網上好多人插天主,插到佢直情以後匿埋唔敢見人添啦
算啦, 網上已經好多人插過佢李天命, 佢亦唔敢像以前咁囂了...
佢都係搵啖食"姐" ...
Guest from 121.202.49.x 發表於 2011/4/11 07:05

算啦, 哩D"神棍"嘩眾取寵為搵食.
你見他的網上思考已經漸漸衰亡,基督徒你們放佢一條生路啦!
高級模式 | 發新話題
換一個