返回列表 回覆 發帖

教宗被雷劈

回復 20# beebeechan

俗話雖如此,但做教宗要扮斯文,唔會講俗話嘅您又舉一個教宗講俗話嘅實例吖嗱
回復  beebeechan

俗話雖如此,但做教宗要扮斯文,唔會講俗話嘅您又舉一個教宗講俗話嘅實例吖嗱 ...
沙文 發表於 2011/8/27 15:26

有架...
Roderic Llancil i Borja
咁就叫做俗咖嗱?
Don't know where God is but the Devil is in the details
咁就叫做俗咖嗱?
沙文 發表於 2011/8/28 21:43

好似你咁低俗先叫俗?
我係通俗啫
Don't know where God is but the Devil is in the details
我係通俗啫
沙文 發表於 2011/8/28 21:51

又是自俗
回復 26# beebeechan

係呀。我有自認通俗
前納粹少年先鋒就冇自認通俗
您又試下舉一個佢自認通俗嘅實例吖嗱

係呀。我有自認通俗
前納粹少年先鋒就冇自認通俗
您又試下舉一個佢自認通俗嘅實例吖嗱 ...
沙文 發表於 2011/8/28 22:02

你俗...你想唔認都唔得
是有目共睹的事
咁前納粹少年先鋒都係俗咖啦
咁前納粹少年先鋒都係俗咖啦
沙文 發表於 2011/8/28 22:16

未晉鐸前當然是世俗人一個
回復 30# beebeechan

鐸咗之後就扮非世俗人認錯

沙文 發表於 2011/8/28 22:35

所以你又係咪默認了,
教宗未晉鐸前, 都係世俗既德國年青人一個
佢都要加入希特拉少年團。

你自己摑左自己一巴哩
回復 32# beebeechan

世俗就唔奇
加入希特拉少年團就衰格啦

我又夠世俗啦,又唔見我加入希特拉少年團咁賤?

世俗就唔奇
加入希特拉少年團就衰格啦

我又夠世俗啦,又唔見我加入希特拉少年團咁賤? ...
沙文 發表於 2011/8/28 23:22

加入希特拉少年團你係未夠資格
你有十萬八萬...
你入北上炮兵團就有資格勒
我有資格都唔會咁賤啦
賤到好似天主教就賠俾教友唔止十萬八萬添
我有資格都唔會咁賤啦
賤到好似天主教就賠俾教友唔止十萬八萬添
沙文 發表於 2011/8/28 23:44

你好夠格架!!
(不過, 不是資格, 是 貝戔 木各
回復 36# beebeechan

教宗又夠貝戔 木各啦
參加此等陰質為虎作倀社團

教宗又夠貝戔 木各啦
參加此等陰質為虎作倀社團
沙文 發表於 2011/8/29 15:20

文化大革命時的紅衛兵, 做了不少陰質為虎作倀的事。

今日中國第四代, 第五代的領導人, 有誰未當過紅衛兵?
溫家寶, 胡錦濤, 習近平......不見得是陰質為虎作倀。
人格比你還要好得多。
回復 38# beebeechan

今日中國第四代, 第五代的領導人, 有誰當過紅衛兵您都知?

今日中國第四代, 第五代的領導人, 有誰當過紅衛兵您都知? ...
沙文 發表於 2011/8/30 20:36

六, 七十年前, 人地當過幾年希特拉少年團你都知哩。
高級模式 | 發新話題
換一個