返回列表 回覆 發帖

羅得和女兒的亂倫與耶穌身世的聯繫

我賜俾你唔係問題,係你受唔受教啫。
等如天主也賜給你一個救恩,係你受唔受啫 ...
beebeechan 發表於 2011/10/3 21:53

難道宗教的所謂創造者是真實不虛? 我不認同
回復 27# beebeechan
quote:“咁好多謝你一再說明信經中的一句:
「由童貞女瑪利亞取得肉驅而成為人」......原來你一早便信了”
我當然一早就相信耶稣唔系约瑟嘅骨肉啦!耶稣实际上系玛丽亚同罗马兵所生嘅。虽然如此,但不损耶稣身为犹太人嘅身份,因为耶稣嗰老母系系犹太人嘅玛利亚。
#42系我呀!
回復 27# beebeechan
我當然一早就相信耶稣唔系约瑟嘅骨肉啦!

...
Guest from 203.168.172.x 發表於 2011/10/5 01:13

路加福音 4:22
衪便開始對他們說:「你們剛才聽過的這段聖經,今天應驗了。」眾人都稱讚他,驚奇他口中所說的動聽的話;並且說:「這不是若瑟的兒子嗎?」
這不是若瑟的兒子嗎?
beebeechan 發表於 2011/10/4 14:46

Matt 26:64 你說的是。
這不是若瑟的兒子。
Matt 26:64 你說的是。
這不是若瑟的兒子。
沙文 發表於 2011/10/5 07:41

係咪你睇左佛經當聖經?
回復 46# beebeechan

這不是若瑟的兒子嗎? 係 opening guess啫。既然您問到,係可以咁答嘅。
回復  beebeechan

這不是若瑟的兒子嗎? 係 opening guess啫。既然您問到,係可以咁答嘅。 ...
沙文 發表於 2011/10/5 07:50

這女人不是沙文個老婆嗎?
是opening guess....沙文可以從未與這女人行房,  其它男人仲有機會...上哩
回復 48# beebeechan

全中!See? 只要您肯理性思考,您都可以答啱問題。

這女人的確不是沙文個老婆。 您放心上哩

我就有機會在此澄清,但聖經其中一個最衰格之處就是:佢問一個問題,但唔畀機會人答。
不過,其實有人咁樣問,已足以證明當時嘅人都知道 Lesley Hazleton 嘅考證。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復  beebeechan

全中!See? 只要您肯理性思考,您都可以答啱問題。

這女人的確不是沙文個老婆。 您 ...
沙文 發表於 2011/10/5 09:27 [url=http://exchr

[/url]

原來呢個先係沙文婆
呢個您都可以放心上。唔駛畀面我。
Enjoy.
Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個