返回列表 回覆 發帖

他們的信仰只是教導人們去愛人.....

我真係唔覺得佢有教人點去愛人
如果你有接觸過就知
不過無都唔好去試
唔好令到自己更為心淡 ...
Guest from 203.218.220.x 發表於 2011/10/1 23:54

愛人.....是基督徒才可以做的事嗎?
基督徒無愛人, 你有無去愛人?
基於聖經的教導,還會稱他們為"魔鬼".這是外來的壓力. 好了,他可能幸運找到一間能接納他的教會,但當愈接觸聖經接觸得愈深入,很容易會對自己產生罪惡感,當然都會有說法說聖經沒說過同性戀是罪,

cannypp 發表於 2011/10/4 00:50

那麼, 愛好打飛機, 婚外情, 濫交, 行騙, 毒販.....就沒有產生罪惡感的嗎?
就只是顧耶穌,說什麼基督徒大逼迫,根本就是"互相逼害"

cannypp 發表於 2011/10/4 00:50

唔好意思,
我的教會從沒有把別人的罪在公開埸合中批鬥, "互相逼害"
我有罪, 我向天主交代, 不需要向教友交代
前3樣不但完全冇產生罪惡感,而且幾enjoy。第4樣間中都會有小小,視乎對象而定。
第5樣暫未有機會試,所 ...
沙文 發表於 2011/10/5 11:38

係架....
所以惡人在姦你老婆時都無俾面你, 幾 enjoy 架
稍後嗒埋, enjoy 埋你個囡囡沙婷婷

(傻膠, 罪惡不一定係你施在人上架, 你咪大爺上身, 忘記了你只是小蟻民
罪惡可以是人施加在你身上的.............你還 enjoy 嗎? .......................咁慢用啵!!!)
"beebeechan" 君會不會是在曲線反(天)基?用的手法是令公眾對基督宗教*及基督宗教 ...
liberale 發表於 2011/10/6 10:19

我既帖令你周身唔自在咩?或者係邪不能勝正效應卦。尼古拉見到十字都係周身唔自在架。
嘩!很惡毒的語言。

liberale 發表於 2011/10/6 10:19

你未見過大蛇屙尿啫。呢 d 說話沙文係家常問候人既話咋。
只想忠告一句。如果你是以基督宗教徒的身份發言,你的言語便某程度上代表著基督宗教徒/基督宗教,是基督 ...
liberale 發表於 2011/10/6 11:21

我禮貌一點的會說:
我是代表基徒的話,你又係咪代表了不信者發言,係咪個個唔信耶穌的都會好似你咁無知?甘一知半解?

不俾面你時我會話:
你係到狗翕,係咪某程度上代表 ( 9 ) 發言?
为bbc祈祷!
ali 發表於 2011/10/10 23:32

祈禱
你識咩?
你懂咩?
你只能對著空氣狗翕咋, 你向誰禱告?
(狗也懂是向主人搖尾乞憐, 你連主人是那位都未知便搖尾?.........可憐中的可憐)
高級模式 | 發新話題
換一個