返回列表 回覆 發帖

基督徒的問題希望各位解答

回復 38# beebeechan

心魔 1唔返星期日早上無咩做 2有D朋友在那裡 3應成左以前個姑娘要KEEP返教會(我比較重視承諾)  
間野本來唔係這樣的 好好多內部問題 所以有一排走了很多人(我深愛的姑娘也走了) 最後搞下搞變左這樣了
回復  beebeechan
  心魔 1唔返星期日早上無咩做 2有D朋友在那裡 3應成左以前個姑娘要KEEP返教會(我比較重視承諾)  
間野本來唔係這樣的 好好多內部問題 所以有一排走了很多人

基督徒 發表於 2011/11/1 23:19

你返教會完全唔係為左拜神, 是拜人。 為姑娘, 為有朋友, 。。。為不想戇餃餃過星期日。
失去了基督信仰的意義了。

天主教的主日「返教會」, 目的是祭神, 不同意義。
回復 1# 基督徒

想要進修的牧師:
聖經裡的創世記是個神話,並不是指真實發生的事。
正要準備開神學院的牧師夫婦:
什麼?!你不相信創世記是事實?
哈哈哈!還好我們沒有像你一樣唸太多書,不然就和你一樣不信了。

遇到這種人,你以為有什麼可以反駁他們的嗎?
無知就是力量啊!
回復  基督徒
想要進修的牧師:
聖經裡的創世記是個神話,並不是指真實發生的事。
正要準備開神學院的牧師夫婦:
什麼?!你不相信創世記是事實?
哈哈哈!還好我們沒有像你一樣唸太多書,不然就和你一樣不信了。

遇到這種人,你以為有什麼可以反駁他們的嗎?
無知就是力量啊!

comet 發表於 2011/11/2 00:05

遇著你這種人, 我以為是我的中文大倒退而已?
你想翕乜???
回復 40# beebeechan

耶穌自己就最最腦殘繞舌, 語無倫次, 說話顛三倒四, 不知所云, 拙口鈍腮。

耶穌自己就最最腦殘繞舌, 語無倫次, 說話顛三倒四, 不知所云, 拙口鈍腮。 ...
沙文 發表於 2011/11/2 05:52

你仲做埋鸚鵡學舌添哩
耶穌都係鸚鵡啫
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 42# beebeechan

基督教 都無意義存在 我又何尋找意義呢 如果聽得多D導屍 木屍講野 我出街驚比人笑死
回復 43# comet

無知就是力量 奴役就是自由 戰爭就是和平 BY 1984
    都是教會長久以來的文化

基督教 都無意義存在 我又何尋找意義呢 如果聽得多D導屍 木屍講野 我出街驚比人笑 ...
基督徒 發表於 2011/11/2 07:22

咁你又返教會聽人狗翕?
你咁有自主可以唔返, 但你又不能自制, 到時到候又返,
返完又話人狗翕
你才是最無意義!
回復  comet

無知就是力量 奴役就是自由 戰爭就是和平 BY 1984
    都是教會長久以來的文化:漫不經 ...
基督徒 發表於 2011/11/2 07:28

你狗翕也是有理?
回復 50# beebeechan

又唔係咁話啦。睇咗齣戲唔好睇,然後話畀人聽唔好睇,都有意義嘛。

又唔係咁話啦。睇咗齣戲唔好睇,然後話畀人聽唔好睇,都有意義嘛。 ...
沙文 發表於 2011/11/2 10:21

挑.....咁我睇左本書, 話俾人聽好睇,都有意義嘛。 ...
冇人話您冇意義喎。睇下本書點狗噏都係有意義嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details
冇人話您冇意義喎。睇下本書點狗噏都係有意義嘛
沙文 發表於 2011/11/2 10:25

無野可以狗翕得過同你對話架哩.
回復 55# beebeechan

咁你又狗翕? 你咁有自主可以唔狗翕, 但你又不能自制, 到時到候又狗翕,狗翕完又話人狗翕你才是最無意義!

咁你又狗翕? 你咁有自主可以唔狗翕, 但你又不能自制, 到時到候又狗翕,狗翕完又話人狗翕 ...
沙文 發表於 2011/11/2 10:53

有你墊底、我唔會狗翕過你架嘛!
我都有聖經墊底,我唔會狗翕過聖經架嘛!
回復 50# beebeechan

人生本是無意義的

回復 51# beebeechan

我何有 9UP  無知就是加量 中世紀信徒點樣逼迫的科學家 隨口都講到個列子出來LA 奴役就是自由
十字軍點樣奴役的農民去打仗同D俘虜 唔使我教你呀 戰爭就是和平 D人成日咩做神即精兵又話要為神打美好的仗 不是嗎 同埋我成認觀點無絕對 唔同事實你唔可以話個地球係正方 同男人係小左根肋骨一樣LO
高級模式 | 發新話題
換一個