返回列表 回覆 發帖

基督徒的問題希望各位解答

今日返教會發生左一件趣事
有個導屍係眾淫面前 引用了
聖經入面 上帝用亞當條肋骨
造左夏娃 跟住問題就來了
佢話所以男人係少左一條肋骨
OR 男比女少左一條肋骨
我立刻就質疑佢LA
佢立即話唔信你可以問下你個化學老師呀
(明顯佢 蝦我係文科生姐
大家可以提供一D確實的 証據証明他是白目嗎?同埋究竟邊個提出呢個白目的理論?
等我下次在眾淫面前 串返 佢呢個白目
回復 8# beebeechan

BBCHAN 真係好笑抽水都抽得唔靚 問題不在此
就當你岩 不過佢係講現代人WO 重9膽死叫人去問老師 你話係唔係傻
回復 3# 沙文

導屍係個男 已婚 佢老婆同佢一樣白目 唔聽人講 以為自已好勁
我們都忘了,放下也是種選擇
回復 13# 沙文

YES 佢地必殺 黑面

回復 16# beebeechan

只不過對導屍 成日9UP理論 大部分都係假的 自已又唔去証實 就係到9UP出黎 我一話佢D野有問題
佢就係到串我 又話唔信你自已問下XXXLA OR 唔同學家有唔同理論姐 問佢邊個學家呀 佢講唔出仙搞笑 D人有白目會聽佢9UP
上梁不正 你故到有咩事LA 什樣的導屍 未有什樣的基督徒LO
回復 20# beebeechan

BBCHAN 串左等於無串
回復 20# beebeechan

你D答案都離晒題 同我D問題無關 我又唔覺你串緊我WO 同呢到係討論區 唔係鬥嘴 你有証據現代男人係少左根肋骨 我實接受GA 不過真的假不真了 唔好成日旁敲則擊LO
回復 27# beebeechan

我夠無話聖經話現代男人少了一根助骨la 我係話個導屍9up聖經姐 同強姦科學姐
回復 38# beebeechan

心魔 1唔返星期日早上無咩做 2有D朋友在那裡 3應成左以前個姑娘要KEEP返教會(我比較重視承諾)  
間野本來唔係這樣的 好好多內部問題 所以有一排走了很多人(我深愛的姑娘也走了) 最後搞下搞變左這樣了
回復 42# beebeechan

基督教 都無意義存在 我又何尋找意義呢 如果聽得多D導屍 木屍講野 我出街驚比人笑死
回復 43# comet

無知就是力量 奴役就是自由 戰爭就是和平 BY 1984
    都是教會長久以來的文化
回復 50# beebeechan

人生本是無意義的

回復 51# beebeechan

我何有 9UP  無知就是加量 中世紀信徒點樣逼迫的科學家 隨口都講到個列子出來LA 奴役就是自由
十字軍點樣奴役的農民去打仗同D俘虜 唔使我教你呀 戰爭就是和平 D人成日咩做神即精兵又話要為神打美好的仗 不是嗎 同埋我成認觀點無絕對 唔同事實你唔可以話個地球係正方 同男人係小左根肋骨一樣LO
回復 64# beebeechan

睇下1984 或者你會明白

回復 79# beebeechan

好難解比你聽WO 不過本書係提出個E個理論LO 只不過唔係指宗教而係指共主義 不過我發現應用於基督教一樣WORK姐 我重新一點 事實同理論係2回事 事實無無法改變的 理論係可以爭議的 。你唔可以話 太陽係圍住地球轉 。理論無絕對答案LO 你可以反駁 不過你都要 睇左人地個套先得家 ,我都比埋個書名LA E家比埋作者名你George Orwell 。同埋我唔同9UP導屍 。叫你去9問人OR 9講唔 ‘唔同學者有唔同睇法’LO 。 我有提供資料。你睇唔睇你的問題LA。

回復 87# beebeechan

我唔會用聖經反駁聖經LO 我反駁聖經中意用歷史 同 事實( 已存在你改變唔到的 )
已經睇過了 正如唐唐話 TOTALY RUBBISH

回復 88# beebeechan

我E D呢係理論 我又無扭曲事實 我都無話 宗教無頁献LO 我個人認為禍害更多姐。你可以唔同意 你味講你個套出來LO ‘最緊要有証據 唔係等於廢話’ 呢句D老師講即
POWER corrupt EVERYTHING LO 歷史大家有眼睇個LO 我唔評論將來D教會 會點LA
不過以前 發生過既你唔可以話無LO 正如男人小一根肋骨咁LO 明明係到 重使矢口否認 事實不可誠認 點樣可以 用愛心說誠實話 呀 就當你小學未畢業 唔知 對住咁多人(重要小學都畢左業既人)講野都要 CHECK清楚DCOMON SNSE LO 重要無証據重哀
回復 91# beebeechan

SORRY 打小左個 L   我係引用 ‘李兆光認同唐英年"Totally Rubbish"言論’ 打小左李兆光 不個重點係 RUBBISH

回復 92# beebeechan

我有話無咩 耶穌出現過 咁釋迦牟尼 穆罕默德  同一樣發發生過係其它種族身LA 你都要認LO  以色列人信未信9佢LO 做咩要話人地係魔鬼你就係神呢 可唔可以改口 話耶穌係其中一個神呢 ?? 同樣地要成認LO 有得撰 先係老板

回復 93# beebeechan

比喻姐 唔好對號入坐LO 小六未到都知LO 男女肋骨係一樣 只係想知道下D細節 下次用D有力即証據 串燒導屍 洛佢面姐
高級模式 | 發新話題
換一個