返回列表 回覆 發帖

自欺欺神

回復  沙文

發展一堆神學來支持自己沒有理性的規範有什麼實際意義啊?

沙兄若 ...
comet 發表於 2011/11/2 00:25

人的慾念不應受規範?
那當我的慾念, (或有權有勢的人既慾念)不規範時, 那是你的老婆, 你的妹妹, 你的女兒要給洩慾哩啵?
我應否規範我的慾念?

唔好忘記你只是一個小蟻民, 你只能是罪惡中的受害者。
回復 19# beebeechan

咁您唔好在陳太安全期放縱慾念嘛
回復  beebeechan

咁您唔好在陳太安全期放縱慾念嘛
沙文 發表於 2011/11/2 05:57

如魚得水咋.
你出糧過日人都開心d 哩.
責公司刻溥員工啫
我司出糧日係由員工自己决定咖
Don't know where God is but the Devil is in the details
責公司刻溥員工啫
我司出糧日係由員工自己决定咖
沙文 發表於 2011/11/2 06:06

你翕乜春夏秋冬?
見到我唔使口窒窒架喎!
回復 25# beebeechan

唔好稍有些深度您就唔明啦,學下思考先得嘛

唔好稍有些深度您就唔明啦,學下思考先得嘛
沙文 發表於 2011/11/2 06:17

咁叫深度?
地溝你當紅海,
是你太渺小, 小如螞蟻.
咁又唔止,都又係廣度。
狗噏您當聖經。
您都唔夠螞蟻大。您知唔知有幾多嘢細過螞蟻呀?
Don't know where God is but the Devil is in the details
咁又唔止,都又係廣度。
狗噏您當聖經。
您都唔夠螞蟻大。您知唔知有幾多嘢細過螞蟻呀? ...
沙文 發表於 2011/11/2 10:16

你條精虫都會細過隻蟻
回復 29# beebeechan

唔通您條精蟲大過哥斯拉咩?

唔通您條精蟲大過哥斯拉咩?
沙文 發表於 2011/11/2 10:29

你又知唔知有幾多野係細過條精虫架?
相對, 條精虫真係哥斯拉
回復 31# beebeechan

所以話人小如螞蟻,就留得太多空間。您要諗一樣最小嘅嘢黎話人先得

所以話人小如螞蟻,就留得太多空間。您要諗一樣最小嘅嘢黎話人先得 ...
沙文 發表於 2011/11/2 10:41

你小如螞蟻我已經滿足勒, 因為隨時可以俾我踩.
但係您鈍,踩唔到
但係您鈍,踩唔到
沙文 發表於 2011/11/2 10:45

又可能係你識搵窿捐唶
您都得格,唔駛限定安全期至准捐嘅
您都得格,唔駛限定安全期至准捐嘅
沙文 發表於 2011/11/2 10:51

你講捐精呀?
回復 37# beebeechan

捐咩都係咖啦,為善最樂嘛

捐咩都係咖啦,為善最樂嘛
沙文 發表於 2011/11/2 10:54

睇人架咋,有d人乸住口面黎捐就唔係樂事哩
唔會乸住,校本條例敗訴,好心凉
高級模式 | 發新話題
換一個