返回列表 回覆 發帖

大家怎樣看牧師侵犯教徒?

牧師非禮、性侵犯女甚至男教徒的事,時有所聞,
不過他們選的大都是小孩子,
或者心智未成熟的少男少女。

你們對這些事的睇法如何?
原帖由 dannylam0222 於 2007-8-7 16:44 發表

人性:這是個人選擇。

神聖:這是神旨使然。

回復 #1 dannylam0222 的帖子

咦?呢位施主,唔知係咪引用緊小弟好早前o既一篇文章呢?
Alessa is a daughter of Dahlia Gillespie. Alessa gets toasted in a ritual. Alessa is in agony. Alessa sends a part of her soul (the pure part, the part that wouldn't have to suffer) away in a form of a baby abandoned on the road. Harry finds the baby with his wife. They name her Cheryl.

The rest of it... You know.
原帖由 沙文 於 2007-8-8 12:36 發表
人地問您,您應該好似我咁,耐心解釋俾佢聽牧師本身係冇問題嘛,咩叫「就算」有罪?喲罪早在2000年前預先洗左啦,您都唔明白大秦景教教理茄

我怕我明哂之後  會將教會入面d姊妹拖哂出教  到時削左師父你威風 徒兒"福夭"啦

好似依家咁 只係識九牛一毛, 趣趣地拖我女朋友出教就割禾青米算law~ 係米?
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 #6 Step.King 的帖子

人地問您,您應該好似我咁,耐心解釋俾佢聽牧師本身係冇問題嘛,咩叫「就算」有罪?喲罪早在2000年前預先洗左啦,您都唔明白大秦景教教理茄
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 #5 沙文 的帖子

你依家係唔係冇我同你頂咀幾日身痕呀~
頂樓既問我地有咩睇法jey~你反而叫我唔好咁多聲氣??
花開花落花無缺!

回復 #4 Step.King 的帖子

我而家又冇話唔支持牧師非禮教徒喎,我係話key point並不在是否牧師之嘛。您咁多聲氣咁多意見做咩?您俾牧師非禮過咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 #2 抽刀斷水 的帖子

人地做野都係受聖靈感召
幾時到我地呢d凡夫俗子評頭品足???

就算真係有罪, 經過懺悔後, 神都原諒左佢啦, 無損天國入場卷!
所以, 牧師同神父係最有資格性騷擾人既, 因為佢地既機會成本係世界上最低既一群!
花開花落花無缺!

回復 #2 抽刀斷水 的帖子

錯!問題根本唔係在「牧師」這份祟高職業,而係在於年齡之嘛。

俾著教徒係大人,牧師係細路,您又睇下會唔會變左教徒非禮、性侵犯牧師丫拿?
原帖由 dannylam0222 於 2007-8-7 16:44 發表

正路回答就梗係唔應該啦。

不過,正如D教徒講,牧師都係人……(下刪五萬字)
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
高級模式 | 發新話題
換一個