返回列表 回覆 發帖

孩童、喫奶的都盡行殺死的冷血的上帝!

撒母耳記上 1 Samuel
1Sa 6:19 耶和華因伯示麥人擅觀他的約櫃、就擊殺了他們七十人.那時有五萬人在那裡.〔原文作七十人加五萬人〕百姓因耶和華大大擊殺他們、就哀哭了。
1 Sa 15:2 萬軍之耶和華如此說、以色列人出埃及的時候、在路上亞瑪力人怎樣待他們、怎樣抵擋他們、我都沒忘。1Sa 15:3 現在你要去擊打亞瑪力人、滅盡他們所有的、不可憐惜他們、將男女、孩童、喫奶的、並牛、羊、駱駝、和驢盡行殺死。

孩童、喫奶的都盡行殺死的冷血的上帝!点解仲要叫神愛世人?
今日我地會覺得這人死有餘辜, 除去他的人實在是利比亞人的解放.

可能再過若干年後, 有個亞毛拿著 ...
beebeechan 發表於 2011/12/9 12:20

天主出手幫人除去「連孩童、喫奶的都盡行殺死的惡魔」, 你話係咪愛世人呢?
但天主自己是「連孩童、喫奶的都盡行殺死的惡魔」, 你話係咪愛世人呢?
樓主斷章取義?
(以基督徒的角度來講)
hoho20022222 發表於 2011/12/9 23:37

咁你可以睇返聖經係咪斷章取義囉.
無論如何都係孩童、喫奶的都盡行殺死的冷血的上帝!
重問:撒母耳記上 1 Samuel
1Sa 6:19 耶和華因伯示麥人擅觀他的約櫃、就擊殺了他們七十人.那時有五萬人在那裡.〔原文作七十人加五萬人〕百姓因耶和華大大擊殺他們、就哀哭了。
1 Sa 15:2 萬軍之耶和華如此說、以色列人出埃及的時候、在路上亞瑪力人怎樣待他們、怎樣抵擋他們、我都沒忘。1Sa 15:3 現在你要去擊打亞瑪力人、滅盡他們所有的、不可憐惜他們、將男女、孩童、喫奶的、並牛、羊、駱駝、和驢盡行殺死。

又要佢出世,又要殺佢?
甲有80 歲命,乙有60 歲命,
以你既思維,就係天主愛甲多一點拿?
beebeechan 發表於 2011/12/12 04:07

甲有80 歲命,乙有60 歲命, 然後........................
你有精神病患者的病徵:不停重複同一番話
beebeechan 發表於 2011/12/12 11:16

你有精神病患者的病徵:不停重複逃避同一問題,

你又唔係答問題,咁你入來做什麼?
回復 48# beebeechan

答咗在第幾帖 ?
你明唔明你講左乜野>?
beebeechan 發表於 2011/12/13 23:16

你明唔明你講左乜野>?
我由發帖到今日已經6天,比足時間有餘,唔好浪費我時間陪你廢話,再唔答即是黙認唔識,如答咗請指明答咗在第幾帖!
在宗教上, 以色列人消滅客納罕人, 是天主的審判。 客納罕人行邪惡, 在天主所包容, 寛容, 忍讓的時 ...
beebeechan 發表於 2011/12/27 00:41

天主要審判世人, 用洪水, 用天火, 用十災,用飢荒, 果然是暴君一個
你在說這種話時, 又有無看看巴勒斯旦人如何對待以色列人先?
睇野, 只睇一邊。。。。。。就好易作了 ...
beebeechan 發表於 2011/12/27 00:56

你在說這種話時, 又有無看看巴勒斯旦人如何對待以色列人時,以色列人的神去咗邊先?
睇野, 只睇一邊。。。。。。就好易作了以為聖經是真的錯誤判斷
高級模式 | 發新話題
換一個