返回列表 回覆 發帖

挪亞是怎樣帶...............上方舟的?

對於你唔信既人,
上邊既唔係通通都是虛構的嗎?
難道你是想認你之所以不信耶穌出生,死亡,復活,升天, ...
beebeechan 發表於 2011/12/19 17:59

難道你是想認你之所以信耶穌出生,死亡,復活,升天,再來,審判,是因為這些是真,但是你又話聖經係人作喎?係咪咁?
又話聖經是真實的?点解搵個虛構的故事來回覆?
芝士蛋糕 發表於 2011/12/20 11:39

因為你蠢,
同你解釋要用好多比喻
你成日都俾我迫到搵窿捐架哩
beebeechan 發表於 2011/12/20 02:13

即是你避來避去点都答唔出方舟記述, 挪亞是怎樣帶北極熊,南極的企鵝,西方國家的火雞,中國的熊貓,澳洲的袋鼠上方舟的? ...
你成日都避我迫到搵窿捐唔答呢題架哩
即是你避來避去点都答唔出方舟記述, 挪亞是怎樣帶北極熊,南極的企鵝,西方國家的火雞,中國的熊貓,澳洲的 ...
芝士蛋糕 發表於 2011/12/20 11:47

妖。。。。三幅屁
第二帖一早答左哩。。。用遙控嘛
你成日都避我迫到搵窿捐唔答呢題架哩

芝士蛋糕 發表於 2011/12/20 11:47

捐窿? 唔係嘛?
我日日係到扯哂旗等你來就真

咁, 你係隔離壇都跟住我過黎, 算唔話得哩
嗯。。。。現在好似係你捐左入窿就真
妖。。。。三幅屁
第二帖一早廢話哩。。。用遙控嘛
捐窿? 唔認嘛?
我日日係到見你避到捐窿就真.
妖。。。。三幅屁
第二帖一早廢話哩。。。用遙控嘛
捐窿? 唔認嘛?
我日日係到見你避到捐窿就真. ...
芝士蛋糕 發表於 2011/12/20 12:09

舐完又舐。。。。
爆哩!
再問~你避來避去点都答唔出方舟記述, 挪亞是怎樣帶北極熊,南極的企鵝,西方國家的火雞,中國的熊貓,澳洲的袋鼠上方舟的? ...
睇你係廢話哩。。。用遙控嘛
還是捐窿? 仲唔認嘛?
我日日係到見你避到捐窿就真.
再問~你避來避去点都答唔出方舟記述, 挪亞是怎樣帶北極熊,南極的企鵝,西方國家的火雞,中國的熊貓,澳洲的袋 ...
芝士蛋糕 發表於 2011/12/20 12:14

四幅屁!
用遙控
捐窿? 唔係嘛?
我日日係到扯哂旗等你來就真

咁, 你係隔離壇都跟住我過黎, 算唔話得哩 ...
beebeechan 發表於 2011/12/20 11:50

咁都話跟住你過黎?唔通你出街見到咁多人出街就話人跟住你出街?
你有精神病定或思覺失調?
舐完又舐。。。。
爆哩!
beebeechan 發表於 2011/12/20 12:11

嘩!你舐乜完又舐。。。。
仲爆哩?
原來你真係有精神病?定或思覺失調?
四幅屁!
用遙控
beebeechan 發表於 2011/12/20 12:20

嘩,嘩,嘩!
仲用四幅屁來用遙控!
你果然是有病呀!仲係左閃右避過街嗰隻有病嘅!
你未食約呀?
嘩,嘩,嘩!

你未食約呀? ...
芝士蛋糕 發表於 2011/12/20 18:00

「約」可以食架咩?
點食法?
煎炸炆燉?

你連抄野都抄錯, 真無能

都未夠廿個字你已經抄錯一個字, 
所以人地 (Jennifer) 話聖經會有抄錯既地方,出現死人去打仗, 
你淨係識「笑」, 
咪笑得低能白痴囉, 雖則你唔笑都係低低地架勒
話聖經會有抄錯既地方,出現死人去打仗,是什麼議題我是不想知道拉~

但是beebeechan能夠遙控南極的企鵝拿出來姦一姦已經很了不起了~!
「約」可以食架咩?
點食法?
煎炸炆燉?

你連抄野都抄錯, 真無能

都未夠廿個字你已經抄錯一個字,  ...
beebeechan 發表於 2011/12/20 23:35

但係聖經有人話係冇誤喎!冇人話我有誤唔得喎!咁即係聖經有誤得唔得?
但係聖經有人話係冇誤喎!冇人話我有誤唔得喎!咁即係聖經有誤得唔得?
芝士蛋糕 發表於 2011/12/21 11:14

聖經無誤,
聖經既抄本可以有誤
聖經翻譯可以有誤
聖經既解讀者 (好似你呢類, 沙文那類, truthbible.net 的九翕西) 可以好大誤

另外, 聖經無誤, 唯獨聖經這種教義, 不是天主教所教導的.

你想學正宗洪拳, 就要搵黃飛鴻既傳人
聖經無誤,
聖經既抄本可以有誤
聖經翻譯可以有誤
聖經既解讀者 (好似你呢類, 沙文那類, truthbible.net  ...
beebeechan 發表於 2011/12/21 11:37

喔呵呵~笑死人!聖經的和合本全世界都一樣,即是全世界的聖經都是有誤
仲話聖經無誤,
聖經既抄本可以有誤
聖經翻譯可以有誤,即是你都認聖經是有誤你都信到十足十,你係咩智慧?果然真係一隻有思覺失調精神病左閃右避的過街老鼠
聖經既解讀者 (好似你呢類有思覺失調精神病左閃右避的過街老鼠) 好以你d耶徒將聖經當真,仲要傳教害人,可以好大誤

另外, 你話聖經無誤,一時又話 聖經有誤,等你病好返至搞清楚啦!(可能你冇咁嘅機會)

你想學耶教既傳人,但係你都認全世界的和合本聖經都是有誤噃,喔呵呵~
喔呵呵~笑死人!聖經的和合本全世界都一樣,即是全世界的聖經都是有誤
仲話聖經無誤,

芝士蛋糕 發表於 2011/12/21 12:24

也許你先增進一下你的基本基督教知識才來九翕會好一點.
和合本也不世上唯一的一個中文聖經版本.
好像你對耶穌的認識, 只十分有限地來自使用和合本的其中一個教會囉, 頗井底的蛙蛙
(直頭係在井底下再開個井, 你跳入去觀天)
你話聖經無誤,一時又話 聖經有誤

芝士蛋糕 發表於 2011/12/21 12:24

如果我既邏輯尚可的話,
「經書」 與 「經書抄本」, 與「經書譯本」 是不等同的。

你邏輯麻麻地, 所以你將佢地混為一談, 衰都係你自己攞黎既

喂。。。你知識唔夠, 邏輯麻麻啵!
高級模式 | 發新話題
換一個