返回列表 回覆 發帖

挪亞是怎樣帶...............上方舟的?

你都知聖經原來係有好多問題?!聖經真係信唔過.喔呵呵..
芝士蛋糕 發表於 2011/12/23 11:57

哦。。。你咁多野仲未知架?
早前係隔離壇你老吹話老荳(定係老母?)係傳道人,屋企聖經都幾本咁。
哥哥仔, 即是睇聖經如睇戲也不是在談科學理性的時候呀.耶徒話就算是給你說對了, 也真掃興!所以耶徒死都唔認聖經係假囉.耶徒又要逼自己信聖經係真,呢d就係有思覺失調精神病左閃右避的過街老鼠啦,喔呵呵~
哥哥仔, 即是睇聖經如睇戲也不是在談科學理性的時候呀.耶徒話就算是給你說對了, 也真掃興!所以耶徒死都唔認 ...
芝士蛋糕 發表於 2011/12/23 12:04

我的口沬,真係幾日都唔會乾。你慢慢舔
即是睇聖經如睇戲也不是在談科學理性的時候呀.耶徒話就算是給你說對了, 也真掃興!所以耶徒死都唔認聖經係假囉.

芝士蛋糕 發表於 2011/12/23 12:04

睇番你我來回的十幾帖,卻是好似係我呢個基徒話你知唔需要當創世紀內既描述係「真」,而係你呢個反基係都要話:「係真既,係真既!」咁囉。

其實, 最不能接受方舟故事不是真的, 應是你這類反基。
因為方舟只是寓言一個的話, 那你的反方舟偉論:
怎樣帶北極熊,南極的企鵝,西方國家的火雞,中國的熊貓,澳洲的袋鼠上方舟, 方舟邊夠大容下所生物, 生物食乜, 生物困在一起唔會打交呀, 點排污呀。。。。。。。等等便即時好似雷曼債卷咁, 一文不值, 你破哂產! 你唔知仲可以用乜來反了, 係咪咁?

我講得岩唔岩呢?

所以, 方舟, 唔可以「唔係真」既!!
耶和華不過是個他自己子民都不要的狗神而已
對吧
整本聖經看以色列人寧要偶像不要那個天父
代表這位天父大有問題
對吧
代表這位天父大 ...
wei777 發表於 2011/12/24 21:15

咁不少賤男人是寧要嫖妓也不要老婆的。
有忤逆仔寧要金銀,不要父母的。
因為有咁既賤人, 所以你老婆一你父母都不值一愛嗎?
對吧
代表這位天父大 ...
wei777 發表於 2011/12/24 21:15

今日以色列的猶太人不是在敬拜耶和華嗎?

無獨有偶,基督教與佛教都是教人悔改,不是著重那個人曾經做錯過甚麼。
沒有不可以悔改的罪過。
回復 20# 啤酒狂人

我們是動物,所以香港有災難應去挪亞荒周到食自助餐。

讚你呢句!!!
回復  啤酒狂人

讚你呢句!!! ...
keyboard9413 發表於 2011/12/24 23:13

今日膠句

自助餐中, 有人擺碟狗屎來當菜, 已經是膠,
更膠的是仲有人拿來當布甸吃.

慢用!!
我的口沬,真係幾日都唔會乾。你慢慢舔
beebeechan 發表於 2011/12/23 12:14

嘩!邊個理得你的口沬,真係幾日都唔會乾?所以又有証明你真係思覺失調精神有問題啦
睇番你我來回的十幾帖,卻是好似係我呢個基徒話你知唔需要當創世紀內既描述係「真」,而係你呢個反基係都 ...
beebeechan 發表於 2011/12/23 12:41

反基從來都冇話過聖經係真,而係你呢個盲基係都要話:「聖經係真既,係真既!」咁囉。
[quote]睇番你我來回的十幾帖,卻是好似係我呢個基徒話你知唔需要當創世紀內既描述係「真」,而係你呢個反基係都 ...
beebeechan 發表於 2011/12/23 12:41 [/quote

你話你係呢個基徒,這裡是離教者之家,你是呢個基徒,又唔係離教者,你走來人哋之家亂吠,真係冇家教
反基從來都冇話過聖經係真,..
芝士蛋糕 發表於 2011/12/25 14:38

哈...所以咪話...
若聖經都唔係真既
你還在論怎樣帶北極熊, 中國熊貓, 紐西蘭 kiwi 上方舟托咩!
今日膠句

自助餐中, 有人擺碟狗屎來當菜, 已經是膠,
更膠的是仲有人拿來當布甸吃.

慢用!! ...
beebeechan 發表於 2011/12/24 23:23

你已經離題,我唯有繞返來,
挪亞是怎樣帶北極熊,南極的企鵝,西方國家的火雞,中國的熊貓,澳洲的袋鼠上方舟的?
[quote]

你話你係呢個基徒,這裡是離教者之家,你是呢個基徒,又唔係離教者,你走來人哋之家亂吠,真係冇家教

芝士蛋糕 發表於 2011/12/25 14:47

你梗係未睇過我在另一帖對你既教訓,
病人去醫院, 不等同醫院內個個都是病人架.
好簡單既邏輯咋(可惜, 你無!)
你梗係未睇過我在另一帖對你既教訓,
病人去醫院, 不等同醫院內個個都是病人架.
好簡單既邏輯咋(可惜, 你 ...
beebeechan 發表於 2011/12/25 14:53

一早已經講明,呢度係離教者之家,乜你當呢度係醫院?所謂日思夜想,知你好需要醫院,睇你又做隻思覺失調精神病左閃右避的過街老鼠咁。。喔 ...
好簡單既邏輯咋(可惜, 你無!因為你有精神病)
又舐我口水....唉
其實, 如教都未曾入過, 何解會有離教?
又舐我口水....唉
beebeechan 發表於 2011/12/25 15:26

嘩.......你又覺得「又舐我口水」?又唔答問題,真係一隻思覺失調精神病左閃右避的過街老鼠....唉
高級模式 | 發新話題
換一個