返回列表 回覆 發帖

挪亞是怎樣帶...............上方舟的?

鷸蚌相爭故事係咪真,如果係真,請解釋點解鳥會講話,點解蚌會講話!點解鳥會明白蚌話!
鷸蚌相爭故事所教導的道理又係咪真呢?
古時有智慧的人懂用易明的故事來說理,點解天主唔可以用易明既故事來說理?

鷸蚌相爭當然係假架啦,唔洗問完全假
但係你用e個故仔黎答ark問題,姐係ark係假??
基基永遠唔正面回答,只會用傻答案黎答,你答唔到=問題廢?
路人甲
鷸蚌相爭當然係假架啦,唔洗問完全假
但係你用e個故仔黎答ark問題,姐係ark係假??
基基永遠唔正面回答,只會 ...
him1006 發表於 2011/12/21 17:07

鷸蚌相爭教既道理係假架咩?

只會用傻答案黎答,你答唔到=問題廢?

him1006 發表於 2011/12/21 17:07

你又基於甚麼的理由話我答唔到先?
你又何嘗不是只因我即回答不是你心目中所想的便來話我的回答是「傻」是「答唔到」先?

現在輪到你發表一下點解#2屬答唔到!

(我睇怕我都係得個等字)。
1.請提出證據神係用搖控
2.動物如何去到不同生境而能夠生存
3.ark根本唔可以裝到全世界既陸地生物,而且仲要幾對
4.假設能夠裝到咁多生物,也不能裝到所需食糧
順手問多小小關於ark既問題
路人甲
3.ark根本唔可以裝到全世界既陸地生物,而且仲要 ...
him1006 發表於 2011/12/21 21:25

你都比那件豬屎蛋糕好一點, 起碼是就問題來講, 不是只在九翕舐我口水沬, 或是擘大個口, 白痴地「笑」。

(一)
那你就不用証據証明諾厄帶上方舟的動物有北極熊,南極的企鵝,西方國家的火雞,中國的熊貓,澳洲的袋鼠上方舟先。

(二)
因為經文內無講用搖控, 所以說用搖控是九翕。
經文也無講登上方舟內的動物內有北極熊,南極的企鵝,西方國家的火雞,中國的熊貓,澳洲的袋鼠啵, 所以也是九翕。

(三)
因為當時跟本無搖控, 所以說用搖控是九翕。

那諾厄生活的地區, 當時就有北極熊,南極的企鵝,西方國家的火雞,中國的熊貓,澳洲的袋鼠嗎?
所以, 同樣也是九翕。

九翕問, 對九翕答。。。。天作之合也!
4.假設能夠裝到咁多生物,也不能裝到所需食糧
順手問多小小關於ark既問題
..

討論一件還一件
你咪岔開話題!

既然你問到我又順口答下
你呢d問題咪正正係聽鷸蚌相爭故事, 只著重要解釋點解鳥會講話,點解蚌會講話!點解鳥會明白蚌話的膠人囉.

對。。。現在人對方舟的懷疑卻是:這麼一條船, 能容下所有動物嗎?

不過, 當時當時的人是譏笑諾厄, 造這麼『大』的船幹嗎?
450呎長, 75呎闊, 45呎高。。。托咩!

所以, 當你要「反」呢個故事時, 也先弄清楚方舟是過大, 還是不夠大先!

過大、或不過大,和諾亞根本沒有把袋鼠、企鵝、熊貓抓到過方舟裡有什麼關西?

你是跳題白痴嗎?
過大、或不過大,和諾亞根本沒有把袋鼠、企鵝、熊貓抓到過方舟裡有什麼關西?

你是跳題白痴嗎? ...
dior13dior13 發表於 2011/12/22 04:36

我睇過你唔怕醜貼出來的自拍照,
你眼如一線,
睇野唔全面,
你睜大你既眼, 看清是誰先要來講方舟唔够大。
我長的太俊美了~~~

450呎長, 75呎闊, 45呎高的船,這種東西在海上航行,只會變成中華大鍋,不管裡面結構是什麼,把任何人和動物裝進去只會被摔的腦震盪而已.....
450呎長, 75呎闊, 45呎高的船,這種東西在海上航行,只會變成中華大鍋,不管裡面結構是什麼,把任何人和動物裝進去只會被摔的腦震盪而已.....

dior13dior13 發表於 2011/12/22 09:19

咁等我提埋你,
隻「船」係無引擎, 又無舵。。。。一次過講埋佢
我長的太俊美了~~~

dior13dior13 發表於 2011/12/22 09:19

見人見智哩, 除了一點白痴氣, 尚可以的。
咁等我提埋你,
隻「船」係無引擎, 又無舵。。。。一次過講埋佢
beebeechan 發表於 2011/12/22 10:09

無引擎又無舵,那就更因該被打翻飛啦!

怎麼會又無引擎又無舵呢?你們不是先做噴射機去南極抓企鵝又去澳洲抓袋鼠回來安置在船上嗎?

他媽的這艘船外星科技勒,你唬誰呀?
無引擎又無舵,那就更因該被打翻飛啦!

dior13dior13 發表於 2011/12/22 11:57

噢...還有, 唔記得提你, 那時還未有釘鐡 (鐡器時代尚未登埸), 木條應只靠榫頭, 繩綁和用膠黐著.

要談方舟故事不合科學情理的地方, 睇怕列三, 五頁也未完.
看來, 由我數出來的比你能數出來的還要多.
不是吧,我記得當時你們開噴射機去南極捉完企鵝時要去澳洲捉袋鼠,中途去中國拿熊貓時上帝說:太慢了,我直接傳送上來!

真知你都忘記了!!
不過, 當時當時的人是譏笑諾厄, 造這麼『大』的船幹嗎?
450呎長, 75呎闊, 45呎高。。。托咩!
所以, 當你要「反」呢個故事時, 也先弄清楚方舟是過大, 還是不夠大先!

用下你個腦諗啦,裝食物都唔夠啦
每大象每日食300 - 600 lb (130 - 270 kg)
200kg食物 X 150日 X 2大象 = 60000kg = 60t
唔好同我講以前冇大象,冰河時期已經有猛X象
就算係航母200米長,都只可以養6000人,唔計裝飛機小弟估計可裝8000人
而且有D草食性動物唔係食草係食其他,如果係果蝠,你要種蘋果樹係ARK度?
路人甲
用下你個腦諗啦,裝食物都唔夠啦
每大象每日食300 - 600 lb (130 - 270 kg)
200kg食物 X 150日 X 2大象 = 6 ...
him1006 發表於 2011/12/22 18:15

又等我提提你,仲有排污問題呀。
咁多動物,一隻一日一篤屎,四十日!!!
無禽流感先奇

你個腦今日才諗到既野,我一早諗過哂哩。
使你提咩
所以你冇解答e個問題
路人甲

當人在戲院看蘭保II的時候, 你就話人不懂看戲, 點解蘭保條鎗的子彈永遠打不完的?
你估實在是誰不懂看戲呢?
就算是給你說對了, 也真掃興!
哥哥仔, 睇戲不是在談科學理性的時候呀.
又等我提提你,仲有排污問題呀。
咁多動物,一隻一日一篤屎,四十日!!!
無禽流感先奇

你個腦今日才諗 ...
beebeechan 發表於 2011/12/22 18:55

你都知聖經原來係有好多問題?!聖經真係信唔過.喔呵呵..
高級模式 | 發新話題
換一個