返回列表 回覆 發帖

耶教真係迷信!

自編, 自導, 自演的橋段。
呢d咁既對白, 我寫一百頁都無問題。

示範:
反基仔話:「我又不是基督徒,鹹濕又有何不妥?我又不是聖人,做了錯事有甚麼大不了?」
又話: 「我想問班基基仔,同性戀有甚麼不妥?婚前性行為有甚麼不好?你班死基基仔…死德道佬,頑固保守,思想狹隘!…哩d痴鮑,冇得救!」

基基: 點解你又成日貼埋不少耶教臭史呢?
「等我爆耶教d臭史比你知…不少基基仔有婚前性行為…兼大攪同性戀…道德墮落,不顧廉恥,簡直係禽獸人渣所為!」

反基: .........................
~~喔呵呵~~笑死人~~

咁你去榮光街榮輝商場搵阿翁淑儀傳道人問吓我昨日有冇來過囉!!!! ...
芝士蛋糕 發表於 2012/1/9 10:53

咁咪即係你現在無証人囉。。。
彈開哩
豬屎彈膠。。。。彈。。。彈。。開
芝士蛋糕 》》你以后唔好去D小教会啦!至于去边间唔迷信嘅教会,你咪请教下Jimmychauck或者bbc咯! ...
ali 發表於 2012/1/10 03:21

大半年來, 你只係呢句話講得無錯.
好開心喎, 你開始抱住以「學野」, 「請教」既態度來與我們論基督的問題.

我就唔敢代J版友講話, 我自己聖經認識其實唔多, 之不過, 又肯定比你識多少少咁哩。
咁咪即係你現在無証人話人係自編, 自導, 自演的橋段。囉。。。
彈開哩
你隻思覺失調精神病又左閃右避 ...
芝士蛋糕 發表於 2012/1/10 10:08

我有新玩伴,
你, 我玩厭左哩
你坐埋一邊等下先,唔理你住
回复10#bbc
相比你3/4年来讲乜都無进步过强多了!

ali 發表於 2012/1/10 15:56

見你愈來愈膠, 相對論, 我不退已經是大進了.
在你面前我智慧都顯得高了.
回复10#bbc

边间教会系唔迷信架?

ali 發表於 2012/1/10 15:56

邊種教, 是不需要「信」架?

丫。。。。。想到了。
是懲教。
你只能跟著教官指示做。不用信。

無家教。。。也不需要信。
我问『迷信』,但你答『信』。扣50分!
ali 發表於 2012/1/11 00:39

挑。。。。
咁迷信與信有乜唔同先?
睇怕你自己都未定得清
我问『迷信』,但你答『信』。扣50分!
ali 發表於 2012/1/11 00:39

50分? 我俾得起有餘, 俾夠100, 餘下當貼士。
高級模式 | 發新話題
換一個