返回列表 回覆 發帖

真耶穌 聖靈充滿時會說方言

看他們滿地爬滾,還以為是聖靈充滿真覺的可笑

666 發表於 2012/2/4 04:31

世上好笑的事, 確實很多, 也包括: 莊圓大師跳佛舞
http://video.chinatimes.com/vide ... cid=8&nid=40424
你會認為莊圓大師跳佛舞是佛法表表者?

單看你的反基狗法, 也是會心微笑的.
參加過
還被嚇到~
才知道原來也有這麼詭異的禱告方式...
greenboy0825 發表於 2012/2/8 12:14

咁正正經經既祈禱咪得囉
>>甚麼是翻方言?

這些人應請教道士,道教有開音符咒能讓人開口
不然只會嚕嚕叫,還叫聖靈充滿,簡直笑死 ...
666 發表於 2012/2/9 16:11

嗡嘛呢叭咪吽。。。。都是差不多的罷。
乜基督徒要能講方言才夠派頭耶?
慘, 我唔曉
身為一個離教者,我也試過所謂的說方言,所謂的情緒,對於我自己,我只是想嘗試和合群才去這樣做。 ...
hellboy 發表於 2013/2/27 20:45

返埋d咁既教會, 唔怪得知你要走夾唔抖
走得快好世界
可惜你因為一個教人講方言的教會, 便錯過了唔少不宣揚講方言的教會, 那些真正能令你認識耶和華的教會。
回覆  beebeechan
它麾下有很多支派

.
噎輸雞闍 發表於 2013/2/28 10:24

這個名詞:支派, 實可圈可點.
這些支派是經總公司授權開設的耶?
冒牌貨就有之.
教義可能有問題,本身有檢討的需要或是進行宗教改革了。
...
噎輸雞闍 發表於 2013/2/28 10:24

要吹虛能講方言作招徠的, 又不是總公司,
總公司改甚麼?

連方言咁容易都唔識講, 就唔慌係總公司啦
沙文 發表於 2013/2/28 14:15

講謊言對你當然是易事,食生菜咁。
我試過講方言的時候在你最心愛的天主教。
hellboy 發表於 2013/2/28 14:19

驅魔人上身耶
天主教堂區教會算唔算冒牌貨,你話囉。
hellboy 發表於 2013/2/28 14:21

天主教無冒牌

只係你會九翕。
但喺天主教講方言。
hellboy 發表於 2013/2/28 14:26

中文黎喎。。。乜方言先
教你用客家話祈禱呀?
佢地興祈禱會既時候講方言呀,白痴。
hellboy 發表於 2013/2/28 14:46

你呢個淨喺識躲藏在天主教堂裏的人,邊有資格批評我這個天主教又去,新教又去,周圍去見世面嘅反基督?我見過既野,你都未見過。

咁我好有理由相信係你天,基不分。
濫交女,都唔肯定個肚係邊個經手。
你唔信喺你笨啫,自己又唔識去求證,
hellboy 發表於 2013/2/28 15:05

點解要我為你既九翕去求証。
舉証責任在你,係你話呢個會聚會時講方言
我喺人證,唔喺律師,喺我親眼親耳睇住佢地講方言,而且我都有講,我以我的反基督尊貴身份名義起誓,你唔 ...
hellboy 發表於 2013/2/28 19:18

最弊主控係你,証人也是你,還想做埋判官哩。

很不幸,我是指教廷承認的支派。

噎輸雞闍 發表於 2013/2/28 18:23

教廷承認?

白膠得有點似中國承認釣魚台是中國有主權的日本領土。

你唔信就算,MD仔

hellboy 發表於 2013/2/28 19:18

係你要在算,
我就一定唔信
我無控告啲乜野,在#17暗示控告講方言是邪教的是你,我只喺人證。我見證着天主教講方言。 ...
hellboy 發表於 2013/3/1 13:29

我在天主教咁耐, 未講過方言, 也無人對我講過方言, 更無教友以講方言作為號召
你做了一陣團友就見到咁多野, 真係你對眼撞邪未定
不過你話你在天主教咁耐,即喺有幾耐呀?
hellboy 發表於 2013/3/1 14:15

同你好熟呀, 問我私人野做乜
不過樹大有枯枝,其實我一啲都唔覺得天主教的附屬組織講方言有咩咁出奇,本身天主教就喺不知所謂,介意 ...
hellboy 發表於 2013/3/1 14:20

對住你, 我都想講方言: 爆粗, !)(@&!&*&#&U$JK@*, 幹這個幹那個
唔需要有甚麼神恩異能
高級模式 | 發新話題
換一個