返回列表 回覆 發帖

路人甲對這個forum的生態的一點看法

大家好
我是亂上網click左入黎的

聽過有一句說話
「少說為妙的話題只有兩個—政治和宗教。」

因為人在這兩方面對自己的立場通常都十分堅持…
結果是鬧〜交

所以—
在基督宗教那一版玩了一日
看到某些耶徒和反耶戰士的討論多時候都在玩人身攻擊
唔…互相鬧黎鬧去的話就很難達致理性討論吧  (´Д` )

不論信穌哥與否,和平的相處是大家都希望的吧

因為我不是很熱衷宗教研究
所以都玩厭得七七八八
〜就Bye bye了大家

最後,上網勿認真(笑)

Well, why so serious ^3^
一個無自知之明,好勝,狂熱,狂妄,又不斷自暴其短,又愛挑剔挑釁,無事找事的基仔
(1)其實佢唔係好特別,係個好普通既普通教徒啫~
(2)但係我諗佢應該係全世界入面最需要呢個論壇既一個人~ ...
豬丫痾腎 發表於 2012/2/13 16:01

如有 (2) 既屬性,咁就唔再係「普通」哩。
是全世界入面一個最需要離教者論壇既基徒哩。

(1) 與(2) 是嚴重矛盾的句子。

你又自摑了一大巴掌!!! O拍 O拍 有聲。。。我這邊也聽到!

所以, 唔信耶穌就是有理性, 實在只是一個錯覺.
BB係一位好值得尊敬既版友!是難得的社會棟樑!
抽刀斷水 發表於 2012/2/13 21:00

咁過獎呀?

我好蠢架, 好易就好似反基咁, 只照字面解就會沾沾自喜。
BB係一位好值得尊敬既版友!是難得的社會棟樑!
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
其實是想知一知其他人對這條友↑的觀感
有其他人嗎( ´ ▽ ` )ノ
Guest from 203.210.9.x 發表於 2012/2/13 14:22

其實佢唔係好特別,係個好普通既普通教徒啫~
但係我諗佢應該係全世界入面最需要呢個論壇既一個人~
Guest from 203.210.9.x 發表於 2012/2/13 14:22

無人會幫你架哩.
靠你自己, 講野有點論據仲好哩.

口不對心, 做不出的事勿口輕輕
睇你咪又係姣婆話守寡...得把口
嗯....又話 BYE BYE 既?
最後,上網勿認真(笑)

Guest from 203.210.9.x 發表於 2012/2/13 14:03

好似....想要認真的是你而已
大家好
〜就Bye bye了大家

Guest from 203.210.9.x 發表於 2012/2/13 14:03

好行.....唔送了
歡迎你作理性討論喎.
高級模式 | 發新話題
換一個