返回列表 回覆 發帖

原來真係可以靠聖經得救嫁!

伊拉克槍林彈雨 聖經擋子彈?  聖經卡彈 基督徒士兵稱神蹟

駐伊拉克的美軍每天都在槍林彈雨中圍剿民兵,受傷、中彈在所難免。

一名受傷的美軍說,他口袋裡的聖經,救了他一命。

美軍破曉出擊,圍剿伊拉克民兵,街頭一片槍林彈雨,煙硝味揮散不去。
雙方隔空交火,混亂中一名美軍胸口中彈,還好他的信仰意外救了他一命。
這個22歲的一等兵接過了原本放在口袋的聖經,才發現書裡卡了一顆子彈。
意外發生在兩個星期前,要不是他有隨身攜帶聖經的習慣,恐怕早已小命不保。
經歷了這次死裡逃生,也讓他的信仰更加堅定。
http://www.ttv.com.tw/096/08/0960814/09608144880101I.htm
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 羅公子 於 2007-8-15 18:25 發表
其他新聞有D個案係子彈打心口中的手提話,錶.
咁係咪要信電話, 信錶架?

你認真多事。咁啦,再重溫另一聖經的大能啦,不過你唔好話要信風濕藥貼呀下:

薛凱琪聖經墊腰體驗神蹟

20/01/2006
文: 音樂小組

神蹟顯靈!薛凱琪昨日自爆親身體驗了神的威力!經常腰骨痛的她,試過臨睡時將聖經放在腰間,想不到腰間痛楚全消,故才令她下定決心洗禮成為基督徒。

剛遠赴斯里蘭卡探訪的薛凱琪(Fiona),昨日出席許願樹揭幕儀式,她透露自從加盟樂壇後,經常腰痠背痛,上台表演時亦會手軟腳軟:「好辛苦,擔心過會影響歌唱事業,有時咪叫阿媽用按摩器幫我鬆弛囉!」她自爆早前睡覺時,將聖經放在腰間,豈料神蹟顯靈,痛楚全消,自此脫離痛症,無後顧之憂,所以她決心洗禮成為基督徒:「真係人生一大樂事。」

再任孫燕姿嘉賓
每逢新年,Fiona會到大埔許願樹祈福,她表示第一年祈求愛情及事業順利:「愛情冇著落,所以第二年只求事業。我舊年犯太歲去攝太歲,本來應該要去還,但今年信左基督,唔係咁方便,叫助手幫我還。」

而孫燕姿演唱會將於今晚開鑼,Fiona將再擔任其嘉賓,並叫定父母捧場:「我第一次上台表演就係做孫燕姿個唱嘉賓,估唔到佢冇嫌棄我,今次都搵我做嘉賓,上次我仲緊張到唔敢張開眼添!」
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 沙文 於 2007-8-15 17:16 發表
伊拉克槍林彈雨 聖經擋子彈?  聖經卡彈 基督徒士兵稱神蹟

駐伊拉克的美軍每天都在槍林彈雨中圍剿民兵,受傷、中彈在所難免。

一名受傷的美軍說,他口袋裡的聖經,救了他一命。

美軍破曉出擊,圍剿伊拉克民兵,街頭一片槍 ...

呢段新聞好明顯揭發左一宗貪污案
一定係當年伊拉克國防部貪污買左批"假子彈"番離   所以就算子彈打中人都冇事
連d廢紙都穿唔過!!!  

我強烈建議老大你寄信去美國  揭發呢件事, 等佢地可以將當年伊拉克國防部既人全部通緝
還伊拉克士兵一個公道!!!
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

書抵擋子彈嘅能力係好高嘅。其實避彈衣嘅原理同書係差不多,用一層一層纖維造成,早期嘅避彈衣試過用絲綢造添。
http://www.answers.com/bullet%20proof%20vest

所以,伊拉克國部係好廉潔嘅,佢地只係錯在估唔到美軍唔肯捨命護經之嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 #6 沙文 的帖子

喂,係捨經護命先o岩呀。
原帖由 沙文 於 2007-8-16 04:17 發表
書抵擋子彈嘅能力係好高嘅。其實避彈衣嘅原理同書係差不多,用一層一層纖維造成,早期嘅避彈衣試過用絲綢造添。
http://www.answers.com/bullet%20proof%20vest

所以,伊拉克國部係好廉潔嘅,佢地只係錯在估唔到美軍唔肯捨 ...

既然係書都可以擋子彈, 就唔關聖經事啦, 個士兵袋本咸書係身都一樣擋到子彈
花開花落花無缺!

回復 #8 Step.King 的帖子

混賑!除了聖經之外,冰度有咁厚嘅鹹書架?
原帖由 沙文 於 2007-8-16 12:30 發表
混賑!除了聖經之外,冰度有咁厚嘅鹹書架?

咁點解要感謝聖經而唔係感謝咸書?
花開花落花無缺!

鹹書如不夠厚則冇用

原帖由 沙文 於 2007-8-16 13:40 發表
鹹書如不夠厚則冇用

我屋企本朗文字典都唔差架
點解又唔話靠字典得救?
花開花落花無缺!

回復 #12 Step.King 的帖子

美軍袋住府上本字典把Q呀?美軍好似您咁唔識字呀?

原帖由 沙文 於 2007-8-16 14:13 發表
美軍袋住府上本字典把Q呀?美軍好似您咁唔識字呀?

唔通你應該聖經會比字典有用??  
花開花落花無缺!

回復 #14 Step.King 的帖子

見您咁有求知慾,即本帶本朗文過來我度,袋住响您心口俾我打兩槍試下啦。橫掂禽日買左支M9-A1都未開齋。

原帖由 沙文 於 2007-8-16 15:49 發表
見您咁有求知慾,即本帶本朗文過來我度,袋住响您心口俾我打兩槍試下啦。橫掂禽日買左支M9-A1都未開齋。 ...

好, 老大, 如果你唔介意的話  
大可塞本聖經係你自己心口,  我唔介意用你支槍幫你求仁得仁既~

花開花落花無缺!

回復 #16 Step.King 的帖子

聖經已在伊拉克做左實驗啦,係爭字典未做之嘛
原帖由 沙文 於 2007-8-16 16:47 發表
聖經已在伊拉克做左實驗啦,係爭字典未做之嘛

聖經做左唔緊要  仲有鹹書同埋漫畫未試
以老大你既身體, 應該可以試得哂   末將定當助你求仁到底!
花開花落花無缺!

回復 #18 Step.King 的帖子

老大嘅殘軀雖則尚堪一用,但我驚您會撞到虎口痛喎。開槍呢啲粗重野都係等我黎啦
原帖由 沙文 於 2007-8-16 18:17 發表
老大嘅殘軀雖則尚堪一用,但我驚您會撞到虎口痛喎。開槍呢啲粗重野都係等我黎啦

哈哈  為左老大你大業...我受少少皮肉之苦算係乜丫
老大你都不惜做活靶都唔介意  我唔通仲會衰仔到連鍚住自己個虎口???  
花開花落花無缺!

回復 #19 沙文 的帖子

鹹書係有D真係字典咁厚o既,不過o個D係英文鹹濕小說,冇乜、甚至完全冇圖,不過好在D英文好易明,而且幾好睇架,仲可以睇黎學英文,不妨落重慶大廈附近買返本。
Alessa is a daughter of Dahlia Gillespie. Alessa gets toasted in a ritual. Alessa is in agony. Alessa sends a part of her soul (the pure part, the part that wouldn't have to suffer) away in a form of a baby abandoned on the road. Harry finds the baby with his wife. They name her Cheryl.

The rest of it... You know.
原帖由 Step.King 於 2007-8-16 06:37 發表

哈哈  為左老大你大業...我受少少皮肉之苦算係乜丫
老大你都不惜做活靶都唔介意  我唔通仲會衰仔到連鍚住自己個虎口???  
不孝子stepking:

本網初定「以儒治網,以網立儒」,故不得不以孝經告汝,其為無後兼而傷虎口,亦可謂孝乎?

【孝經‧開宗明義章第一 】
仲尼居,曾子持。子曰:「先王有至德要道,以訓天下,民用和睦, 上下無怨,汝知之乎?」
曾子避席曰:「參不敏,何足以知之?」
子曰:「夫孝,德之本也,教之所由生也。復坐,吾語汝。」
身體髮膚,受之父母,不敢毀傷,孝至始也。立身行道,揚名於後世, 以顯父母,孝之終也。」
「夫孝,始於事親,中於事君,終於立身。」 大雅曰:「無念爾祖,聿修厥德。」
高級模式 | 發新話題
換一個