返回列表 回覆 發帖

愛情信箱

回復 #40 抽刀斷水 的帖子

咁就唔阻你溝女啦  一路順風~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 #40 抽刀斷水 的帖子

咁你快D行動,等我地有個離家之主母,日日唸經代求嘛。
原帖由 dye 於 2007-8-21 14:51 發表
咁你快D行動,等我地有個離家之主母,日日唸經代求嘛。

代求還是次要  最重要係抽水尋得個活潑好動, 交遊廣博既壓寨夫人
然後帶同姊妹好友一同加入論壇, 到時好友帶好友, 姊妹帶姊妹.......

一眾兄弟一定會多謝抽水教主既恩德
花開花落花無缺!

回復 #43 Step.King 的帖子

咁又關你乜事,你唔係已經有個女友旁身咩。
原帖由 dye 於 2007-8-21 15:44 發表
咁又關你乜事,你唔係已經有個女友旁身咩。

咁我都要為一眾兄弟謀番d福利架~
花開花落花無缺!

回復 #43 Step.King 的帖子

史兄,本人現核准姊妹帶姊妹計劃,並由閣下及你女友馬上進行,不得有誤。

到時如果你地每年獻祭一名妙齡少女給我享用,我想我會更快樂~
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 抽刀斷水 於 2007-8-21 18:01 發表
史兄,本人現核准姊妹帶姊妹計劃,並由閣下及你女友馬上進行,不得有誤。

到時如果你地每年獻祭一名妙齡少女給我享用,我想我會更快樂~

她的姊妹...很多都是社工, 你不怕捉蟲的話......
花開花落花無缺!

回復 #46 抽刀斷水 的帖子

你噤花心嫁, 你唔係追緊女仔咩? 你應該做好榜樣的。
原帖由 小豬丁 於 2007-8-21 18:53 發表
你噤花心嫁, 你唔係追緊女仔咩? 你應該做好榜樣的。

史仔咁偉大喎:「咁我都要為一眾兄弟謀番d福利架」
咁我都要向佢講下,點先可以令到我有幸福的感覺丫嘛。
原帖由 抽刀斷水 於 2007-8-21 11:16 發表

我一早就有對方電話了(在公司通訊中)。

之前有一次她亦有問我電話。
至於是否社交禮儀,真係不得而知了。

我早說過嘛!她是一個機會主義者,當然不會放過任何給別人機會的機會!你還不握緊一點?
噓!幸好我好奇進來看看。你應該問我嘛!

Alessa is a daughter of Dahlia Gillespie. Alessa gets toasted in a ritual. Alessa is in agony. Alessa sends a part of her soul (the pure part, the part that wouldn't have to suffer) away in a form of a baby abandoned on the road. Harry finds the baby with his wife. They name her Cheryl.

The rest of it... You know.
原帖由 抽刀斷水 於 2007-8-21 19:29 發表

史仔咁偉大喎:「咁我都要為一眾兄弟謀番d福利架」
咁我都要向佢講下,點先可以令到我有幸福的感覺丫嘛。

你不嬲都係"教會不空! 誓不成家!" 架啦
仲咩依家轉太~
花開花落花無缺!

原帖由 酒井明 於 2007-8-21 19:46 發表

我早說過嘛!她是一個機會主義者,當然不會放過任何給別人機會的機會!你還不握緊一點?
噓!幸好我好奇進來看看。你應該問我嘛!

哈哈~你真係應該好好指點下抽水...
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-8-21 20:18 發表

哈哈~你真係應該好好指點下抽水...

咁都要佢老人家肯紓尊絳貴黎問我先至得o既..........
Alessa is a daughter of Dahlia Gillespie. Alessa gets toasted in a ritual. Alessa is in agony. Alessa sends a part of her soul (the pure part, the part that wouldn't have to suffer) away in a form of a baby abandoned on the road. Harry finds the baby with his wife. They name her Cheryl.

老實講,我都曾略涉獵情場,追女仔都係二分一機會:一係得,一係唔得。而以我的品性、溝通技巧等,雖不算探囊取物,但總不至令人反感。

到目前為止,我都嚮往現有的自由自在生活,這生活是當我有女朋友的階段時難以享受的。一位老友跟我說:「看來你將來的路,都不會娶老婆的了。」看來他都頗為了解小弟。

我都曾經試過半同居的生活,結果就是磨擦愈來愈大,對方希望管束我、改變我,都是如此這般千篇一律,分別只是管束及改變的重點不同。

雖然對於我曾經的每個女朋友,我都會盡力愛護,但到離開時,總有對她們虧欠的感覺。無形的責任感,理想與現實的距離,令我無法步入愛情的下一步--婚姻。

似乎再進一步,另一場悲劇又再重現。浪費彼此的時間,是件多麼無謂的事。

也曾跟某些已婚男士談過人生道路,似乎很多人都後悔結婚。

當人愈來愈成長,就大概知道女人令人覺得可愛的原因。愛情就是能給我快樂與悲傷,可惜,愛別離之苦,也真教我刻骨銘心。
如果將我那些關於愛情的文章總結起來的話,我的愛情觀,就是[不斷學習]。愛與被愛,同樣是需要學習的;愛,本是一種學問,有人天生就會懂,有人卻一直不願學懂。問題是,我們遇到的,是哪一種人。
男人是[情假、情長]的人;女人則是[情真、情短]。斬斷情絲,男人總拖泥帶水,也許忘不了的是一夕溫存的暖和氣;女人卻會很決絕,愛過了就完全,不會回頭。也許愛情裡面最容不下的,就是太多的任性。
有時我會想,男女間的愛,原是錯配;所以,我很了解同性戀者的感受。

徘徊在似苦又甜之間 望不穿這曖昧的眼
愛或情借來填一晚 終須都歸還 無謂多貪
猶疑在似即若離之間 望不穿這曖昧的眼
似是濃卻仍然很淡 天早灰藍 想告別偏未晚

我已學懂欣賞和享受生命中的每一刻,包括這段暖昧的時候。

回復 #56 抽刀斷水 的帖子

你地兩條麻甩佬係度UP埋呢D野肉唔肉麻架?
你地就算冇所謂 都顧及下一眾忍耐力冇兩位咁好既兄弟丫~
花開花落花無缺!

回復 #56 抽刀斷水 的帖子

會不會,你只是怕.......

"如讓你   吻下去   吻下去
人生可會變做   漫長浪漫程序
或全是一曲短得太短插曲
是完後   更空虛?"  林憶蓮——<假如讓你吻下去>

回復 #57 Step.King 的帖子

真的很肉麻嗎?真的很肉麻嗎?
肉麻當有趣,不是很好嗎?

原帖由 Step.King 於 2007-8-23 21:10 發表
你地兩條麻甩佬係度UP埋呢D野肉唔肉麻架?
你地就算冇所謂 都顧及下一眾忍耐力冇兩位咁好既兄弟丫~

車,係愛情信箱,分享對愛情既睇法,有乜唔妥喎。

仲要呢個非置頂既信箱,都已經係我專用架喇。
高級模式 | 發新話題
換一個