返回列表 回覆 發帖

愛情信箱

雖然比起我還差小許,但大致上冇乜fatal 缺點。
問題既不在外形,可能是談吐舉止。例如,您試下在平日言談間加多一點詩意描寫,盡量突出您「腹有詩書氣自華」的一面,可能有點幫助 。在pirates of the caribbean 3裡面,發哥咁嘅扮相,但一念起「關山月」:明月出天山,蒼茫雲海間。 長風幾萬里,吹度玉門關。 漢下白登道,胡窺青海灣。 由來征戰地,不見有人還。氣質當堂出番哂黎。
http://en.wikipedia.org/wiki/Sao_Feng

此外,就係扮可憐:以退為進
佢叫你彈開,您就彈開,之後佢就覺您有啲upset. 但係問您,您又話冇野...............您再冇唱歌,只在一角飲悶酒,甚至話唔舒服走先.........佢知道佢已經hurt咗您.............佢有喲內疚............至於點樣補救,等佢諗啦
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 101# 的帖子

咁其實最初點解佢會叫我坐開D既?(首合唱歌都未開始唱時)
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
欲就還推

想要接受、靠近,又覺不好意思。

http://140.111.34.46/cgi-bin/dic ... es&QueryString=欲就還推

回復 102# 的帖子

您有冇得罪人自己唔知呀?
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-10-3 14:51 發表
您有冇得罪人自己唔知呀?

你有無睇內文架? 人地都同我溫馨地合照啦。

原帖由 dye 於 2007-10-3 14:48 發表
欲就還推

想要接受、靠近,又覺不好意思。

嗯,可能是吧。

回復 105# 的帖子

我諗,其實佢都係釣緊魚.......... 佢響度對你作出一收一放o既招式,等你唔好以為咁易就到手。信我啦,你有機架!去吧!抽刀兄!
Alessa is a daughter of Dahlia Gillespie. Alessa gets toasted in a ritual. Alessa is in agony. Alessa sends a part of her soul (the pure part, the part that wouldn't have to suffer) away in a form of a baby abandoned on the road. Harry finds the baby with his wife. They name her Cheryl.

The rest of it... You know.

回復 106# 的帖子

等下啦,下個月蘊釀緊一班同事一齊去澳門玩喎,到時睇下點先啦。
原帖由 抽刀斷水 於 2007-10-3 21:44 發表
等下啦,下個月蘊釀緊一班同事一齊去澳門玩喎,到時睇下點先啦。

無人會鍾意你架,你死左條心吧啦。
原帖由 訪客得得b 於 2007-10-4 00:03 發表

無人會鍾意你架,你死左條心吧啦。

你呢個正一衰人!

我咁好、咁完美,無理由無人鍾意架嘛。
原帖由 抽刀斷水 於 2007-10-3 01:35 發表

你有無睇內文架? 人地都同我溫馨地合照啦。
冷靜啲。事情係可以有科學解釋嘅。您地完全忽略咗,女人係有PMT咖嘛!
個個月都會有幾日喜怒無常, 您地受得氣少哩?

(酒井明不准回答話「我都知、我都聽過」。呢樣係人人都知嘅,只是大家都對身邊女士的周期不上心。以後在行事曆上mark住就可以避免這種不必要的誤會了)

附錄:格式如下(只作參考用)

Arms-length assessment of a completed PRISM calendar reveals a pattern of symptoms consistent with PMS.
by:Robert L Reid, MD
來源: www.endotext.org/female/female10/female10.htm

原帖由 沙文 於 2007-10-4 03:32 發表
冷靜啲。事情係可以有科學解釋嘅。您地完全忽略咗,女人係有PMT咖嘛!
個個月都會有幾日喜怒無常, 您地受得氣少哩?

(酒井明不准回答話「我都知、我都聽過」。呢樣係人人都知嘅,只是大家都對身邊女士的周期不上心。以後在 ...

咁我可以回掛~
呢樣我都知, 一早亦都聽過...然則 @#$%^&  (下省數百字....)

(偶爾下三流一下原來係咁爽~~~ )
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

失敗追求

我一生追求不少女子,.往往失敗,無一倖免,我不滿,哭哭啼啼, :朋友運滯: 未來莫非獨一人.朋友救我
原帖由 Guest from 221.127.59.x 於 2008-8-27 03:56 發表
我一生追求不少女子,.往往失敗,無一倖免,我不滿,哭哭啼啼, :朋友運滯: 未來莫非獨一人.朋友救我

人是很犯賤的生物, 你愈緊張佢, 愈主動接觸佢, 反而唐突了佳人, 佢就會愈走, 你下次見想親近女孩子時, 不仿試試在她知道你存在的範圍內不停出現, 但要當佢透明, 得閒聊佢兩句便可。日子一久, 話唔定有意外收獲~
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

唔知仲有冇人解答問題呢?
唔知仲有冇人解答問題呢?
Guest from 82.196.56.x 發表於 2009/7/31 13:49

請把問題講出來,這裡很多人都願意為你解答。
請把問題講出來,這裡很多人都願意為你解答。
龍井樹 發表於 2009/7/31 14:27

多謝你和大家.

我叫阿施, 和之前男朋友阿途分手快3個月.
和他一起的日子, 他向我借了幾萬元, 但從來一毫子都未還過給我. 分手後一個月, 他有問過我的銀行戶口號碼, 可惜還是空口講白話.

我應該追回屬於我的東西嗎?

_
有甚麼因素考慮令你不去追欠款呢?

能追一下的不妨試試。
如果能追的話,一定要嘗試~!
但是千萬別用太硬性的手段,
畢竟你借他錢時,他一定沒寫借條~等等他反降你一軍就不好了~!
「ソウ… 我コソガ死ダ」...哀傷的人不會流淚,因為眼淚無法承載那滿溢出的悲傷;受傷的人喜歡微笑,因為笑容能掩蓋眼中流露出的絕望

116# Guest from 82.196.56.x

sorry各位,容許我提出一點反面意見...我會覺得,錢沒了,就當「買個教訓」。

我這樣說不是「怕事」,而是不希望阿施因「追數」而陷入以下其中一個可能發生的狀況:

1. 我們不知阿施男友在他倆分手後「環境」如何,要是他「環境拮据」,阿施還去追他
    錢,一個男人發起「窮惡」上來,是什麼也幹得出的...

2. 就算阿施男友現在「有米」了,可以還錢了,也難保他藉「還錢」之名,再約阿施出  
    來,找藉口「再續前緣」...此「死佬」借女人錢赖賬不還,實屬「好人有限公司」
    要員。阿施,難道你還想因一點點錢 (我知「幾萬銀」不是小數目,但「千金散盡
    還復來」嘛 ),而與這男人沒完沒了?犯不著呢...
高級模式 | 發新話題
換一個