返回列表 回覆 發帖

請問,這當中有幾多謬誤?

而你卻留在那個基督教死胡同裏,
.
hellboy 發表於 2012/4/30 22:57

住在胡同裡的人, 在胡同長大的孩子, 卻不會迷路.
外來遊客, 不去熟識胡同, 局外人....又不懂問路, 問了路也不信人言, 當然會摸錯路

當人教你點行時, 你只懂:
亳無根據,有什麼值得去信?

你真夠蠢,我未見過有人好似你咁蠢

幼稚的一味亂吹,越吹越大

hellboy 發表於 2012/4/30 22:32

而自己又實在摸不到路,
住在胡同裡的人, 在胡同長大的孩子, 卻不會迷路.
外來遊客, 不去熟識胡同, 局外人....又不懂問路, 問了路也不信人言, 當然會摸錯路

當人教你點行時, 你只懂:
亳無根據,有什麼值得去信?

你真夠蠢,我未見過有人好似你咁蠢

幼稚的一味亂吹,越吹越大

hellboy 發表於 2012/4/30 22:32 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=95056&ptid=9723][/url]

而自己又實在摸不到路,
beebeechan 發表於 2012/4/30 23:41

朋友,我說你蠢,是指你連我說如果世界有神是什麼樣,和你信的神是什麼樣都分不清楚,並不是說你信的道有幾蠢。而說你幼稚地一味亂吹,是指你把耶和華無限上綱上線,有幾大誇幾大,這些都不是什麼道理,只是純粹你個人的幻想或者胡思亂想,既亳無根據,亦亳無道理可言,亦都不會是什麼真道。因為你是留在死胡同裏的人,你對於外面的世界,永遠只有幻想,永遠沒有探索,如果去到外面,根本是注定必定會迷路,因為你連嘗試去找出路的方法也不懂,你亳無經驗,你說我有什麼可能信你那一套?
回覆 101# Guest from 111.252.96.x

扶你阿麼抄花蟹,扶你阿麼撲撲框,扶你阿麼老木地,扶你阿麼生雞仔 。
回覆 96# beebeechan

咁唔該你幫我妖到佢開花
回覆  beebeechan

咁唔該你幫我妖到佢開花
hellboy 發表於 2012/5/1 12:59

妖到你結果才說
因為你是留在死胡同裏的人,你對於外面的世界,永遠只有幻想,永遠沒有探索,如果去到外面,根本是注定必定會迷路,

hellboy 發表於 2012/5/1 12:25

是那個娘教你住在胡同的人便等同不認識胡同外的世界?

唔怕人口臭, 只怕人無腦.
妖到你結果才說
beebeechan 發表於 2012/5/1 22:14

即喺你有性病啦,你同那個神棍好好享受啦。
是那個娘教你住在胡同的人便等同不認識胡同外的世界?

唔怕人口臭, 只怕人無腦. ...
beebeechan 發表於 2012/5/1 22:28

是你那個爹教你那些從來不會去外面走走的死胡同人也會認識外面的世界?何況我都做過死胡同裏的人,而且還同你一樣,點會唔知死胡同裏的世界和外面的世界有幾大分別?
何況我都做過死胡同裏的人,而且還同你一樣,點會唔知死胡同裏的世界和外面的世界有幾大分別?
.
hellboy 發表於 2012/5/2 17:38

一樣米養百樣人,
一教內也有百樣人.

你唔好同我比, 差好遠!

有人入寶山也可以空手回的.
一樣米養百樣人,
一教內也有百樣人.

你唔好同我比, 差好遠!

有人入寶山也可以空手回的. ...
beebeechan 發表於 2012/5/2 21:27

難為你手籃住督屎都可以當寶,其實屎到底點樣好食法?我真喺唔想知。不過我真喺諗極都諗唔明,天主教到底有乜野吸引你,可以令你完全盲目地獻出你的生命?
難為你手籃住督屎都可以當寶,其實屎到底點樣好食法?我真喺唔想知。
hellboy 發表於 2012/5/2 22:04

就是因為你唔想知, 知得少, 所以你屎與寶也不懂分,

正如紅酒有甚麼好飲﹖
事實是世上有不少人欣賞紅酒。

BB 仔你俾靚紅酒佢飲做咩唶。。。紅酒係好野丫,唔岩咩,係未識欣賞嘛。

亞爸楂住杯靚酒對 BB講, 成$7000一支架, 名釀, 好野黎, 追住個仔『質』佢飲
攪到亞仔濃埋塊面, 俾亞爸煩到喊咁口
亞爸同時話個衰仔唔識野, 屣哂deee好酒。
唉。。。
唔識欣賞咪飲番可樂囉
beebeechan 發表於 2012/5/2 22:10

不過我真喺諗極都諗唔明,天主教到底有乜野吸引你,可以令你完全盲目地獻出你的生命?我唔介意聽你講吓,我在天主教除了找到那話兒之外就什麼也找不到。我身邊那些敬虔的天主教朋友,全部都黑字當頭,首先是慕道班導師絕症慘死,然後是有人父母雙亡,然後是精神病……

正如紅酒有甚麼好飲﹖
事實是世上有不少人欣賞紅酒 ...
beebeechan 發表於 2012/5/2 22:10

紅酒當然好飲,但屎到底有什麼好食?我真喺唔明,唔該你話比我知啦。會唔會喺因為你當左屎喺金梅?

仲有,條友話想世界上面充滿戰爭和災難,喺好人都求世界和平,少點天災,請問如此大魔頭,如何值得我跟隨?
不過我真喺諗極都諗唔明,天主教到底有乜野吸引你,可以令你完全盲目地獻出你的生命?我唔介意聽你講吓, ...
hellboy 發表於 2012/5/2 22:13

你有好的懷疑精神, 卻無好的探索精神.
我身邊那些敬虔的天主教朋友,全部都黑字當頭,首先是慕道班導師絕症慘死,然後是有人父母雙亡,然後是精神病……
..
hellboy 發表於 2012/5/2 22:13

乜信天主就唔使死? 無病無痛架?

調番轉頭, 你唔信天主, 就包無當黑, 父母不會亡, 無病無痛耶?
紅酒當然好飲,但屎到底有什麼好食?我真喺唔明,
hellboy 發表於 2012/5/2 22:17

你唔係去問點解屎都好食.
你應當去問擺在面前的是紅酒, 或是一篤屎.

唔一定係人把屎當了紅酒,
也可以是你把紅酒當了是屎.
你有好的懷疑精神, 卻無好的探索精神.
beebeechan 發表於 2012/5/2 22:56

點解你唔爽快地答我天主教到底有乜野吸引你,可以令你完全盲目地獻出你的生命?喺咪你自己根本就無諗過?
乜信天主就唔使死? 無病無痛架?

調番轉頭, 你唔信天主, 就包無當黑, 父母不會亡, 無病無痛耶? ...
beebeechan 發表於 2012/5/2 22:58

老實講, 我自從唔信耶和華那隻大魔頭,並且公開地反佢之後,好似真喺好運左好多。
你唔係去問點解屎都好食.
你應當去問擺在面前的是紅酒, 或是一篤屎.

唔一定係人把屎當了紅酒,
也可以是 ...
beebeechan 發表於 2012/5/2 23:31

唔該你唔好講廢話啦,呢度除左你會將屎當成紅酒,紅酒當成屎之外仲有其他人咩?如果你條氣唔順,你咪解釋比我聽點解屎唔喺屎,或者屎點樣好食法囉,至於屎點解喺屎,我都解釋左啦,
第一、耶穌呢督屎叫你害死阿爸阿媽;
第二、耶穌呢督屎話要製造戰爭殺人;
第三、耶穌叫信徒殺晒啲異教徒;而以前的信徒真喺有咁做
第四、啟示錄講耶穌要製造各種各樣大災難;
第五、耶穌叫你拋棄自己家人,甚至不理父母生養死葬;
第六、耶穌自稱明亮晨星,而以賽亞書證明明亮晨星即是魔鬼;
第七、耶穌極度憎恨這個世界;
第八、耶和華教你如果你個仔頑劣一點便要拉他去公審,甚至用石頭砸死佢;
第九、耶和華歧視殘疾人士(利未記21:16-23);
第十、耶和華在撒母耳記下歷代志上露餡,原來牠就是撒旦……

脆脆地呢到十個points,當然如果要數下去,一定唔止呢個數,你有無本事反駁一兩個?我倒好奇你夠不夠膽說諸如「叫你害死自己父母都喺為你好,因為佢地唔信耶穌」這類禽獸不如的說話。
高級模式 | 發新話題
換一個