返回列表 回覆 發帖

本會做得陰質事多, 對外來食物向來都小心提防

錯錯錯~~沙文 抽水你地全錯!!!
如果係要落毒...點要唔去買d 老鼠藥/山埃之類既野落
而要用治療精神分裂既藥丫???

理由好簡單, 因為呢位女事主已經明白到, 教徒信教後所患的是什麼病...
所以對症下藥....只係因為佢冇離左教註冊藥劑師幫佢定下份量
所以一個唔小心落多左jey  
  我對此意外, 深表遺憾!  我覺得唔應該告佢「為危害生命或使人身體受嚴重傷害而施用毒藥」
佢極其量都係無牌行醫jey

花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 抽刀斷水 於 2007-8-28 10:29 發表
又有道理喎!

咦?莫非那女子已研究出基督教與精神分裂的關係,並嘗試以藥物治療?

仲有史兄,我地未肯定那名女子是否是註冊精神科醫生、教授或藥劑師,在此之前絕對不能將她定為無牌行醫的。 ...

再睇深一層...點解咁多教友只係得三個有事呢???
會唔會係因為過三個少年有潛質成為我地一員呢???定係佢地番教會時 已做左預防措施, 晚晚上www.exchristian.hk 睇得我地d 文章多,
所以病情較淺, 劑量就變左過量啦  所以就出事啦...再者, 就算教友真係有精神病, 當事人都冇理由在未經病人及其家屬同意的情況下斷症下藥架嘛, 佢係有違專業操守架!

沙老大, 你錯在將本post 題目改名,  明顯唔係因為教會做得陰質野多啦, 而係俠醫施藥拯救教友!
我覺得呢d係教會見証既好材料!

花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-8-28 13:38 發表
我冇錯!個疑似精神科醫生咁做就唔係因為教會做得陰質野多,但教會提防外來食品就係因為做得陰質野多。您看偉大文章時要分清主客關係先得嘛! ...

所以我今次米水過鴨背咁睇law....
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-8-28 13:55 發表
咁就係您錯!唔係我錯

只係你唔認錯~而唔係我錯!
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-8-29 01:53 發表
人地夠叫您認遠離神的錯啦,您認咗佢丫笨

我認左米笨law~
我離左教之後, 我覺得自己比以前更認識神, 佢係我心目中既地位比以前更近!!!

原帖由 沙文 於 2007-8-29 18:01 發表
呢條自私精唔會肯拖我老婆出教嘅,佢淨肯拖自己條女出教,並無諗住服務大眾

嫂夫人連父師你老家都駕馭得貼貼服服, 我做細既又點敢亂離丫~你自求多福好了...

花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-8-30 04:17 發表
我認左咪仲笨過您?

您只拖自己老婆出教,不肯拖我老婆出教,即是有悖於本網「以儒治網,以網立儒」之中的「老吾老以及人之老」-- 【孟子‧梁惠王上】;這是不見容於本網嘅! ...

如果我拖自已女朋友出教, 乃係「為長者折枝」, 我絕對不會"不為"

但要拖沙文你老婆出教就等如「挾泰山以超北海」, 是為不能也! 你另請高明罷啦!
花開花落花無缺!

原帖由 抽刀斷水 於 2007-8-30 14:20 發表

乖乖別扭計。

咁啦,用藥之道,貴乎快、狠、準,你去喂佢食每日1kg Risperidone,一日四次,每次250g,食足一個星期,過到呢關,佢以後就聽哂你話架喇。 不過,有關行動你自行負上法律責任喇喎,一概與本人無關。

(假 ...

咁點解唔一開始就直接搵師妹...一來可以圓老大心願
二來可以免去嫂夫人每日食1kg Risperidone之苦
三來老大可免任何法律責任...(只要沒重婚的話...)
花開花落花無缺!

回復 27# 的帖子

所以我先話 個女仔唔係想毒d人 而係想救佢地  不過落多左少少藥之嘛...
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個