返回列表 回覆 發帖

[發問] 諗唔到

回覆  beebeechan
錯。

唔知典解,我擁有過>10架車,中央電子門鎖線路板從來冇壞過。

但係您又唔好frust ...
沙文 發表於 2015/5/5 02:17

你呢種長期租車,無錢買車,三,五年換一部
當然看不到問題

冰封三尺,非一日之寒
電子短路,非一次顏射

車唔會無罅
罅唔會長年都咁緊,
用得多就會掙闊,披口
車,同女人一樣,換得愈密愈好嘛。
點會好似您咁長情
Don't know where God is but the Devil is in the details
點會好似您咁長情
沙文 發表於 2015/5/5 02:28

你講緊叫雞?
你十幾年都係楂叫雞車
點會好似您咁長情
沙文 發表於 2015/5/5 02:28

架車都唔係你既
三年後要還,使銀去洗車咩

你係咪俾錢人地個老婆去瘦身做非嫂既呢
又唔係密成咁。
Car rental同lease又唔同嘅
而且car rental不保證畀架新車我咖嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details
又唔係密成咁。
而且car rental不保證畀架新車我咖嘛 ...
沙文 發表於 2015/5/5 02:34

leasing  係包月式叫雞
分別唔大
冇包月leasing嘅,起碼都3年contract. 咁就揸親都新車。好似生耶穌咁,係都要處女先過癮
又唔係密成咁。
而且car rental不保證畀架新車我咖嘛 ...
沙文 發表於 2015/5/5 02:34

leasing  若不  buyback ,基本上貴過 car rental
因為你破人處
用公司leasing write off吖嘛
用公司leasing write off吖嘛
沙文 發表於 2015/5/5 02:43

只有小本經營的蚊型公司,
無人聘用的自僱者,
才可以公, 私含糊,
公為私用

我的是上市公司,
帳目分得好清㗎
上市公司都係咁write off expenses咖啦,仲要去cayman註冊添。您嗰間係幾多號咁笨X七,講出黎等我質低佢
上市公司都係咁write off expenses咖啦,仲要去cayman註冊添。您嗰間係幾多號咁笨X七,講出黎等我質低佢 ...
沙文 發表於 2015/5/5 11:04

我間大公司唔會為細微細眼,慳得個一千幾百。
避稅,慳得無一,二億都廢銀事攪。
計埋伙記嘅車就係差不多啦。Executive係有公司車揸咖嘛。唔通教宗自己錢買車咩

數目咁清楚咁您實知這架錢7,由本篤16賣畀方仔,賣咗幾銀
計埋伙記嘅車就係差不多啦。Executive係有公司車揸咖嘛。唔通教宗自己錢買車咩

數目咁清楚,咁您實知這架 ...
沙文 發表於 2015/5/5 11:35

教宗買左新車
應該係現金購買
唔需要  leasing  咁孤鬼寒
唔係喎。leasing畀錢仲多過一炮過買,應該係畀唔起leasing嘅窮鬼先會買車
唔係喎。leasing畀錢仲多過一炮過買,應該係畀唔起leasing嘅窮鬼先會買車
沙文 發表於 2015/5/5 12:33

當然哩
分期俾,唔使俾利息架?
白痴

咁很簡單既道理你都未明,你點開公司做生意架?
搞間公司原來只為  write off 架車既 leasing cost?
開公司未必係用來做生意嘅,空殼公司都大把用途。所以,我嘅公司又唔止一間畀唔起利息、一心諗住5年內都唔會有錢換車嘅孤寒度先會一炮過買車嘅啫,玩慣車嘅executives都係leasing嘅,費事整車嘛。唔會好似信教咁笨七,一洗就以為一世
開公司未必係用來做生意嘅,空殼公司都大把用途。所以,我嘅公司又唔止一間畀唔起利息、一心諗住5年內都唔 ...
沙文 發表於 2015/5/5 23:46

呢位老細既公司,全部都係得個殻
咭片上名堂多多,業績卻少少
夠換車就得啦, 您尐基層員工冇公司車用,唔恨得咁多
夠換車就得啦, 您尐基層員工冇公司車用,唔恨得咁多
沙文 發表於 2015/5/6 02:33

leasing 還車時都少不免俾人斬一刀, 補呢樣, 填過樣
條數一膠樣
高級模式 | 發新話題
換一個