返回列表 回覆 發帖

美國牧師稱「天災懲罰同志」 結果自家也淹水...

〔即時新聞/綜合報導〕美國牧師柏金斯(Tony Perkins)對於LGBT立場分明,他曾表示上帝會降下天災懲罰墮胎合法與同性婚姻。但近日路易斯安那州(Louisiana)連日豪雨,牧師也難逃淹大水命運而被迫逃難。綜合媒體報導,路易斯安那州近日因豪雨而傳出水災,柏金斯牧師也call in至電台表示自家也淹大水,於13日與家人搭乘獨木舟離開家園。他表示,這場水災簡直可與聖經場景比擬,還高興表示自己有遵照「上帝的指示」,將房車事先遷走才得以倖免。他更稱這場水災是神的「祝福」,明顯與先前天災的定義不同。去年柏金斯牧師訪問激進派彌賽亞猶太教拉比坎恩(Jonathan Cahn)時,坎恩聲稱,當年重創夏威夷的華金颶風(Joaquin)為「神發怒的跡象」,稱上帝對同性婚姻與墮胎合法化不滿而降下災害。當時柏金斯不僅對這番評論深感同意,還附和「上帝正在向我們傳遞訊息」。
http://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/1800329

天災人禍是自然界的变动和人為疏忽的意外!
奇怪?每一次都只有基督教最為幸灾乐祸的利用嚟作為傳教目的?
究竟信咗耶稣教点解心态会变得咁涼薄自私和[抵人地死]既黑心腸?
基督教究竟係魔鬼教吖或邪教呢?
天災人禍是自然界的变动和人為疏忽的意外!
其怪?每一次都只有基督教最為幸灾乐祸的利用嚟作為傳教目的?
...
leefeng 發表於 2016/8/19 21:02

我都奇怪, 
平時不信神的, 
每當天災人禍發生後,
就會發文, 問『神去左邊』
我都奇怪, 
平時不信神的, 
每當天災人禍發生後,
就會發文, 問『神去左邊』 ...
beebeechan 發表於 2016/8/19 21:18

乜你唔知問『神去左邊』係因为針对基督徒的太多白痴話:凡事係耶神安排,耶神救世,耶神代死,耶神續罪,耶神愛世人等等腦殘言论咧!
問『神去左邊』,其實係問基督徒『你個神去左邊呀』?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回覆 5# 抽刀斷水
痾督尿都唔得咩?
問『神去左邊』,其實係問基督徒『你個神去左邊呀』?
抽刀斷水 發表於 2016/8/19 22:17

基督教也不是世上唯一的宗教
為何你不會問: 濕婆去左邊? 佛陀去左邊? 亞拉去左邊,  元天大神去左邊?
太上老君你老祖去左邊?
村口個二伯公, 譚公, 岳王去左邊?
獨要問耶和華去左邊既?

簡簡接接地, 你早暗示了耶和華都比他們大, 是真真正正的楂fit人?
獨要問耶和華去左邊既?
楂fit人?超!
因为次次都有班神父牧师耶徒講風涼話,又幸灾乐祸暗示係耶和華降天災懲罰啲人吖嘛!!
獨要問耶和華去左邊既?
楂fit人?超!
因为次次都有班神父牧师耶徒講風涼話,又幸灾乐祸暗示係耶和華降天 ...
leefeng 發表於 2016/8/20 07:19

仲有班反基仔 (好似你咁) 插贓嫁禍, 扣帽子哩
唔記得左
『天災人禍是自然界的变动和人為疏忽的意外!』
回覆 7# beebeechan
為何我一問耶和華去左邊,
您就問我點解唔問濕婆去左邊? 佛陀去左邊? 亞拉去左邊,  元天大神去左邊?
太上老君你老祖去左邊?
村口個二伯公, 譚公, 岳王去左邊?

簡簡接接地, 你早暗示了耶和華都畀他們小, 是真真正正的被揸人?
回覆  beebeechan
為何我一問耶和華去左邊,
您就問我點解唔問濕婆去左邊? 佛陀去左邊? 亞拉去左邊, ...
沙文 發表於 2016/8/20 18:09

因為耶和華係右邊
㗎喱啡去左邊
回覆  抽刀斷水
痾督尿都唔得咩?
沙文 發表於 2016/8/19 22:34

神是無所不能,因此痾尿時是可以同時處理其他事務的。

Piss and withdraw cash at the same time
『天災人禍是自然界的变动和人為疏忽的意外!』 ...
beebeechan 發表於 2016/8/20 08:57

你既觀念都幾無神論既喎。
你既觀念都幾無神論既喎。
抽刀斷水 發表於 2016/8/20 22:36

信神唔代表係去迷信
信神, 也不是一埸用「我信你」, 「你來保護我風調雨順」的交易
神是無所不能,因此痾尿時是可以同時處理其他事務的。

Piss and withdraw cash at the same time ...
抽刀斷水 發表於 2016/8/20 22:33

點解唔整埋咖啡奶茶
因為耶和華係右邊
㗎喱啡去左邊
beebeechan 發表於 2016/8/20 06:17

係喎,阿穌喺右邊, 左邊嘅就係㗎喱啡
16:19 主耶穌和他們說完了話、後來被接到天上、坐在 神的右邊。
回覆 14# beebeechan

係呀。所以應該係調轉頭由您負責撼頭理墙保護佢冇穿冇爛
係喎,阿穌喺右邊, 左邊嘅就係㗎喱啡
16:19 主耶穌和他們說完了話、後來被接到天上、坐在 神的右邊。 ...
沙文 發表於 2016/8/21 08:46

天誅教唔惦就整個基篤教出嚟,耶和华一早已经做咗㗎喱啡好耐喇!
信神唔代表係去迷信
信神, 也不是一埸用「我信你」, 「你來保護我風調雨順」的交易 ...
beebeechan 發表於 2016/8/20 23:57

信神用來換天堂入場券,那是否清高一點?
回覆 18# leefeng

都要由陳版友自己提出並承認先至過癮嘅
高級模式 | 發新話題
換一個