返回列表 回覆 發帖

唔該Paul弟兄跟進問題

首先,多謝Paul弟兄解答了一直以來我的困惑 -- 我從來唔知道原來sex係咁樣黎嘅(#36):
http://exchristian.hk/forum/view ... tra=page%3D1&page=2

咁,既然性慾係神俾人玩嘅,咁一定可以用神學觀點解决我呢個冇人解答到嘅問題嘞:

點解foreplay時小蓮同小蘊都咁鍾意俾佢地對奶奶我玩?(#199)
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=981&extra=page%3D2&page=10

又:
點解神賜給小蓮同小蘊在一次交歡中可以有咁多次高潮但係我得一次?
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 1# 沙文 的帖子

好簡單啫...你嗰份禮物有defect lor...

至於奶奶...可能真係如佛洛伊德所講,男人都係有dd 戀母狂 & 女人又有dd 戀仔狂lor...

你放過人地啦,人地路過之嘛

回復 2# Jennifer 的帖子

咪係囉,沙文你行行好吧,珍妮花連你這些二級半的問題都回答得頭頭是道耶,反而Paul少可能從聖經內找不到答案啦。神賜你的禮物,你該好好珍惜,你係咪想性無能呀?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 Jennifer 於 2008-7-2 22:30 發表
好簡單啫...你嗰份禮物有defect lor...

至於奶奶...可能真係如佛洛伊德所講,男人都係有dd 戀母狂 & 女人又有dd 戀仔狂lor...

你放過人地啦,人地路過之嘛 ...

呢個唔係色魔freud 講, 人既口腔期既慾望遺留咩?
但我唔明點解只有男人會有慾望遺留, 而女人冇...唔通女人細個時唔鐘意食奶?
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 1# 沙文 的帖子

喂, 呢d真係太深, 你自己問神嘞~

不過話時話嘞, 沙文人到中年, 我就唔信你咁犀利, 蓮與蘊都在你股掌嘞? 係唔係佢地俾錯反應你咋?  

回復 5# Paul_Bard 的帖子

你咪刺激佢--呢D可能只係佢自己既幻想咋。

回復 6# 抽刀斷水 的帖子

幻想下好啦, 阿蘊姐姐扭佢耳仔~

回復 7# Paul_Bard 的帖子

嗱, 見係你咋沙文, 半賣半送嘞...

愛的最終結果不是性愛, 性愛只是其中一part黎既啫...

所以, 一旦無左, 都無損愛情架~

但係, 如果男人早前搞三搞四, 但係一朝發覺自己唔得果時, 發現原來自己老婆都出外有染, 唔知又點反應呢? 係唔係果時先用愛情撻佢呢?

所以神係為你好, 一夫一妻制對你現下情況係百利而無一害,

沙文兄, 風流請三思...
原帖由 Paul_Bard 於 2008-7-3 00:08 發表

佢就係過唔到呢關,已經有傾向歸皈伊斯蘭教,你仲刺激佢,咁佢可能會立志相信邪神。這個導人拜邪神的罪,你可擔當得起麼?

回復 4# Step.King 的帖子

女人細個時鐘意食手指架嘛

回復 9# 抽刀斷水 的帖子

佢要去條X路, 唔通我又阻到佢呀, 雖然我好鬼有佢心~
原帖由 Paul_Bard 於 2008-7-2 08:08 發表
嗱, 見係你咋沙文, 半賣半送嘞...
愛的最終結果不是性愛, 性愛只是其中一part黎既啫...
所以, 一旦無左, 都無損愛情架~
但係, 如果男人早前搞三搞四, 但係一朝發覺自己唔得果時, 發現原來自己老婆都出外有染, 唔知又點反應呢? 係唔係果時先用愛情撻佢呢?
再一次多謝您的忠告,您可以以神學觀點解釋我的問題未?
根據我對神嘅心意真正體會,根本係神叫我風流嘅,完全唔係您所教導咁一定要得一個性伴侶。我亦無須靠伊斯蘭,淨係用大秦景教聖經我都可以證明呢一点
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 Paul_Bard 於 2008-7-2 07:44 發表
喂, 呢d真係太深, 你自己問神嘞~

不過話時話嘞, 沙文人到中年, 我就唔信你咁犀利, 蓮與蘊都在你股掌嘞? 係唔係佢地俾錯反應你咋?  
您咁算係咩服務態度呀?我同神交通到就唔駛求您啦..............嗱,好多人都有此錯誤觀念。其實,呢個係技巧問題而非年齡問題
原帖由 抽刀斷水 於 2008-7-2 07:06 發表
咪係囉,沙文你行行好吧,珍妮花連你這些二級半的問題都回答得頭頭是道耶,反而Paul少可能從聖經內找不到答案啦。神賜你的禮物,你該好好珍惜,你係咪想性無能呀? ...
嗱,我呢啲係屬於Sexology的範疇,乃是很嚴肅的一級學術課題喎,冇2.5級咁多喎

有是項研究院的學術機構大概計有:
California State University, Northridge - Center for Sex Research      
University of Minnesota Medical School
IASHS
Sydney University

研究Sexology及宗教有咩關係的論文
http://books.google.ca/books?id=VS4ffQb1GZsC&printsec=frontcover

但當然,在此發表最價值的都会係Paul弟兄以神學觀点解釋我的疑問啦
呢個世界唔係所有理論都可以同黎解釋所有野架...科學夠係啦,都解釋唔到點解老麥冇
乾炒牛河賣...
原帖由 Jennifer 於 2008-7-3 09:55 發表
呢個世界唔係所有理論都可以同黎解釋所有野架...科學夠係啦,都解釋唔到點解老麥冇
乾炒牛河賣...

科學當然不能解釋一切,但神學就可以了:

因為,凡祈求的,就得著;尋找的,就尋見;叩門的,就給他開門。《路加福音》11:10

回復 16# 抽刀斷水 的帖子

祈求、尋找、叩門...同解釋係唔同wor,呢d 係你要乜佢俾乜你啫,但當你問點解俾 or 唔俾
嘅時候,佢可以唔答你wor

回復 17# Jennifer 的帖子

尋找的,就尋見

咁可以尋找「解釋」嘛,應該會尋見的嘛。

回復 18# 抽刀斷水 的帖子

解釋點尋求呀?都「見」唔到

回復 19# Jennifer 的帖子

若然係講出來,就真係會見唔到。但如今係用电腦字打/手寫post出來,就無可推諉了......
高級模式 | 發新話題
換一個