返回列表 回覆 發帖

天使心月餅

古有朱元璋月餅藏字條發動起義;
今有影音使團月餅藏DVD及傳教雜誌叫你歸信!

支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
心形月餅幾得意...點解其他公司諗唔到?
如果係奇x,美x 或者 榮x 出品...我會考慮買架

回復 2# Jennifer 的帖子

聖X娜唔好味咩?

你個頭像都用心型,你都幾鍾意心既喎。

回復 3# 抽刀斷水 的帖子

聖X娜未食過...
心形幾好吖
小心 落 迷魂药啊!
以消滅基督文化為己任

回復 5# 逆源 的帖子

何止迷藥,記得上次有瘋婦帶毒蛋糕到教會請他們吃嗎?
耶教徒好事多為,當心月餅被人下了毒!

回復 6# 龍井樹 的帖子

係咪有毒就唔知,不過我支持買月餅應該幫襯老字號,起碼來源有保證
嗰d 一年至賣一次餅 (例如:酒樓/ 酒店/ 甚至麵包鋪) 嘅...你都唔知佢地搵邊個做...諗起都驚

回復 7# Jennifer 的帖子

講真,月餅太膩,我不愛吃。吃冰皮月餅又嫌不夠傳統,不像月餅,不似慶節。

回復 8# 龍井樹 的帖子

一家人食一盒都ok...我地好少收月餅做中秋禮物,亦唔習慣送,都係因為太膩啦...送俾人
人地唔食盞嘥

回復 9# Jennifer 的帖子

打開爸爸的冰箱,我發現自己一年前送給他的一盒月餅,太恐怖了。我們八兄弟姊妹,一人一盒他一個人如何吃得了。不過,不送月餅又怕他老人家不高興。

回復 10# 龍井樹 的帖子

八兄弟姊妹夾份送一盒8星伴月算啦

回復 11# Jennifer 的帖子

怎麼可能?就算我一個人代表他們送一份禮不收他們錢,只怕他們不領情啦。

回復 12# 龍井樹 的帖子

嗯...咁睇黎你地弟兄姊妹之間都唔係太close? 一定要一個送一份?
原帖由 龍井樹 於 2008-8-26 10:50 發表
打開爸爸的冰箱,我發現自己一年前送給他的一盒月餅,太恐怖了。我們八兄弟姊妹,一人一盒他一個人如何吃得了。不過,不送月餅又怕他老人家不高興。 ...

不怕死的抽刀,上個月還在吃兩年前的月餅哩,味道還不錯。

回復 13# Jennifer 的帖子

中國人過節送禮就是「給爸爸送上一份心意」那麼簡單純粹嗎?

送禮是中國人展示自己身份地位的活動,事事要論資排輩,半點不能馬虎的。

回復 14# 抽刀斷水 的帖子

我爸爸吃一年前的月餅,你吃是兩年前的,輩份想必比我爸爸高一倍,要叫你一聲爺爺嗎?

回復 14# 抽刀斷水 的帖子

"Best before" 幾時先??
高級模式 | 發新話題
換一個