返回列表 回覆 發帖

耶穌的大愛原來係咁

我有個朋友早前有點不如意,一時睇唔開,走去做傻事,好彩無事!
重點係佢所屬的教會及機構如何對待我朋友!
教會叫佢以後唔好返去,機構即炒我朋友!
哈~~~原來耶穌的大愛係咁嘅,人哋失意,再踢多一腳!我終於明白點解耶穌話比人打完左邊要打埋右邊喇!
哈哈哈~~~~~~~
可悲!
原帖由 Guest from 219.77.232.x 於 2008-12-22 23:46 發表
我有個朋友早前有點不如意,一時睇唔開,走去做傻事,好彩無事!
哈~~~原來耶穌的大愛係咁嘅,人哋失意,再踢多一腳!我終於明白點解耶穌話比人打完左 ...

走去做傻事

好彩無事

real 好彩

請 [o4] 令友 不要再做傻事 ,

n'o////no matter whatsoever ,

n'o////no matter what it takes ,

ThANKs

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛

回復 1# 的帖子

可否講詳細一些?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
原帖由 Guest from 219.77.232.x 於 2008-12-22 23:46 發表
哈~~~原來耶穌的大愛係咁嘅,人哋失意,再踢多一腳!我終於明白點解耶穌話比人打完左 ...

教會是一個虛偽的地方,平时會同你講「愛你」,但到你出事時,他們那些落井下石的行徑真是令人倒胃,到這些時候你才會知道身邊的非教徒朋友都比那些教友好得多
我命由我不由天!
祢所說的平安裡沒有平安,祢所在的地方並沒有烏托邦!
利用人的叫“事奉”,要人犧牲的叫“奉獻”
原帖由 黑翼天使 於 2008-12-23 23:54 發表
利用人的叫“事奉”,要人犧牲的叫“奉獻”

first :=====>>>>
_____________________________________________________________________________________________________________________________

suggestion to re-write : :
: :

將人利用的叫“事奉”,
要人犧牲的叫“奉獻”

對聯

.,;==^)

sorry4nosey

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩

教會教人,比人打完左邊,要比人打埋右邊,就是要預先灌輸教徒不要報復的心態!因為他們知道教徒在教會內遲早會明白到,教會其實是一個在人地失意時會再踢多你一腳的地方...............
我命由我不由天!
祢所說的平安裡沒有平安,祢所在的地方並沒有烏托邦!

教會害死人ga....................................
原帖由 鹿鳴 於 2008-12-24 19:58 發表

教會教人,比人打完左邊,要比人打埋右邊,就是要 預先灌輸教徒不要報復的心態!因為他們知道教徒在教會內遲早會明白到,教會其實是一個在人地失意時會再踢多你一腳的地方............... ...

o下 !!!

我 已 被 教會 成功的 洗了腦 預先灌輸教徒不要報復的心態

好 !!!

你 [京尤] 盡展 你的 虎拳////貓爪,打完我 左邊,+ 打埋我 右邊 , 來 baa !!!

教會同現實無乜分別,有錢就有朋友(教友),無錢就柒到無朋友
原帖由 黑翼天使 於 2009-1-8 17:38 發表
教會同現實無乜分別,有錢就有朋友(教友),無錢就柒到無朋友

非常同意 !!
我間教會就係咁虛偽了,
以我所知我 d 教友多數都係在職人士, 而且收入都有返咁上下,
眼見佢地朋友鬼死咁多,
至於 d 平時奉獻捐好少錢既人,
就真係冇乜朋友咁濟 !!
唔通教會真係一個招收+服侍有錢人既聖地嗎?

教會真係累人不淺 !!!!!!!!!
高級模式 | 發新話題
換一個