返回列表 回覆 發帖

最衰金融海嘯

本來,我打算今年的聖誕禮物係:
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 1# 沙文 的帖子

送唔到車jey 可以送第二樣架~
呢個世上應該唔止車可以做到呢種效果既...
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

要怨就怨你自己啦 叫左你吾好戎煙又吾聽

回復 3# 訪客得得b 的帖子

乜我唔戒煙Lehman Brothers 就唔会收檔咩?跳,早知我食白粉啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2009-1-1 18:51 發表
乜我唔戒煙Lehman Brothers 就唔会收檔咩?跳,早知我食白粉啦

你人微言輕 當然無咁大影嚮力啦  

而整個西方金融世界瀕臨崩潰 其源頭正正就是從室內禁煙所啟動的
不過你未必會明白

回復 5# 訪客得得b 的帖子

呢啲咁Nobel Prize層次嘅學說,我就緊係唔明啦

我人微言輕,但您隻手遮天嘛,点解您唔叫胡總馬上下旨,將西方金融世界瀕臨崩潰之源頭 -- 室內禁煙反其道行之 --- 由即日起全國山河室外禁煙

則超英趕美,指日可待矣
原帖由 沙文 於 2009-1-2 16:16 發表
呢啲咁Nobel Prize層次嘅學說,我就緊係唔明啦

我人微言輕,但您隻手遮天嘛,点解您唔叫胡總馬上下旨,將西方金融世界瀕臨崩潰之源頭 -- 室內禁煙反其道行之 --- 由即日起全國山河室外禁煙

則超英趕美,指日可待矣 ...

狼子野心呀你 西方實施禁內禁煙才不久 就已令人懷疑資本主義是否已到盡頭
如果萬里河山室外禁煙 農牧漁業肯定不出幾年 就如華爾街投行一樣輪流扒街
你想餓死人牙

回復 7# 訪客得得b 的帖子

又係您自己話室內禁煙係禍國殃民嘛,咁,根据香港中文大學思方狗系教我的乳理分析,室內禁煙之相反,就係室外禁煙啦,冇問題喎,何能死人哉?
原帖由 沙文 於 2009-1-2 20:30 發表
又係您自己話室內禁煙係禍國殃民嘛,咁,根据香港中文大學思方狗系教我的乳理分析,室內禁煙之相反,就係室外禁煙啦,冇問題喎,何能死人哉?

室內禁煙之相反 係室內禁止不吸煙呀  死白痴佬

回復 9# 訪客得得b 的帖子

請勿人身攻擊。我係白痴仔黎嫁咋
室內禁煙之相反,應該係室外禁止不吸煙先啱 --- 要室內同禁煙兩樣都相反才符合香港中文大學思方狗系乳理分析嘛,您不能只相反一項嘛
原帖由 沙文 於 2009-1-3 03:27 發表

b:室內禁煙之相反 係室內禁止不吸煙呀  死白痴佬

沙:請勿人身攻擊。我係白痴仔黎嫁咋
室內禁煙之相反,應該係室外禁止不吸煙先啱 --- 要室內同禁煙兩樣都相反才符合香港中文大學思方狗系乳理分析嘛,您不能只相反一項嘛 ...

我冰有人身攻擊?死白痴佬在是次語景中 即有生命之聰明少女 話你天真可愛乍

回復 11# 訪客得得b 的帖子

我為人不苟言笑,君子不重則不威 -- 《論語學而第一》
您就偏要攻擊我天真可愛
我知您向來都歧視我,我一介書生話孫逸仙博士就係錯,國民黨門高狗大,話孫逸仙博士就係將錯就錯
西方經濟問題
請大家看看以下一套記錄片
英文字幕
http://www.zeitgeistmovie.com/add_english.htm
雙魚座......代表耶穌的時代.....
原帖由 沙文 於 2009-1-3 18:55 發表
我為人不苟言笑,君子不重則不威 -- 《論語學而第一》
您就偏要攻擊我天真可愛
我知您向來都歧視我,我一介書生話孫逸仙博士就係錯,國民黨門高狗大,話孫逸仙博士就係將錯就錯 ...

古人有古人啦 你超重就要注意健康喇
http://hk.news.yahoo.com/article/081016/3/8rh7.html

我無歧視你 不過我提防你班書生  會吾覺意搞出個三書思想萬歲出來之嘛
原帖由 yurihung 於 2009-1-3 20:58 發表
西方經濟問題
請大家看看以下一套記錄片
英文字幕
http://www.zeitgeistmovie.com/add_english.htm

firstly ThANK ye

_____________________________________________________________________________________________________________________________
sorry , y////why do u hail yourself as `````和愛因斯坦相差111年"""" ?? ThANKs

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛

回復 14# 訪客得得b 的帖子

所以我死就重於泰山,您死就輕於鴻毛啦
原帖由 prussianz 於 2009-1-4 09:41 發表

firstly ThANK ye

_____________________________________________________________________________________________________________________________
sorry , y////why do u hail yourself as `````和 ...

我跟愛因斯坦同月同日生
阿爾伯特·愛因斯坦(Albert Einstein,1879年3月14日-1955年4月18日),理論物理學家,相對論的創立者。 ----維基百科

我係1990 年出世的,開個小算盤計下就知......

原帖由 yurihung 於 2009-1-5 18:40 發表

我 跟 愛因斯坦 同月同日生

.,;==^)

u'r so young un-expectably

#
阿爾伯特·愛因斯坦- 維基百科,自由的百科全書
- 簡 - [ 轉為繁體網頁 - Diese Seite übersetzen ]
愛因斯坦生於德國烏爾姆一個經營電器作坊的小業主家庭,父母都是猶太人,父親赫爾曼· 愛因斯坦是一名成功的商人,母親波林·科克是一位鋼琴家。愛因斯坦 從小 不很聰明,三 ...
zh.wikipedia.org/wiki/爱因斯坦 - 108k - Im Cache - Ähnliche Seiten
#
最偉大天文學家的故事
- [ Diese Seite übersetzen ]
愛因斯坦在一八七九年三月十四日出生於德國的烏爾姆鎮(Ulm)。他有一位妹妹。 ... 一九零五年,愛因斯坦以他那篇關於以粒子為單位的論文,取得了蘇黎世大學的博士學位。 ...
www.phy.cuhk.edu.hk/astroworld/vote_astronomers/einstein.html - 8k - Im Cache - Ähnliche Seiten
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩

原帖由 yurihung 於 2009-1-5 18:40 發表

我跟愛因斯坦同月同日生

EinStein////Einstein ....

Ein = german = one = 1

Stein = German = Stone = 石

.,;==^)

[img]http://tbn2.google.com/images?q=tbn:F6iO8L1bIkAHQM:[/img]
原帖由 prussianz 於 2009-1-6 06:06 發表

.,;==^)

u'r so young un-expectably

咩意思呀你
都18啦=.="
我識很多雙魚座 從小都係"低能" 66uo 嫁啦 有咩咁出奇
最重要係幾時心理變得成熟嫁ja
高級模式 | 發新話題
換一個