返回列表 回覆 發帖

(Forward)[遊行]facebook反「基督教霸權」群組

http://forum4.hkgolden.com/view.aspx?message=1563559

http://www.facebook.com/group.ph ... 71402827&ref=mf

呢個係一個為爭取社會公義而搞既遊行,目標人數係500人
群組達到一定人數既時候,我會再搞手續
同埋,我想聯合埋各個討論區睇唔過眼基督教霸權既人士,加入我地
所以請各位幫忙forward出去
我希望會有更多既人參加,唔洗怕,因為道理站晌我地呢一邊
就算結果失敗,我亦都於心無愧
我覺得這是香港反基基(基督教基本教義派/原教旨主義者)運動的歷史性第一擊。
基基所作所為,太過份了,已經是壓倒性的佔盡便宜。
我本人會積極參加,我可以集會、遊行、訓街、打游擊,
總之為求自由,就算搵唔到分工都在所不惜。
...我本人會積極參加,我可以集會、遊行、訓街、打游擊,
總之為求自由,就算搵唔到分工都在所不惜。
kamincuhk 發表於 2009/1/29 02:30

尊敬!
遊行之類的,多多少少要靠媒體做勢
在香港教育系統又是教會控制,傳媒就自我宗教審查
就算你有心去做,其實都不會有太大效果。
到底,黃毓民和長毛這群泛民派當年都是教會的有人為了打擊科研體系而做勢抬上去,現在呢?
言論管制立法一有不合教會獨裁的目的,一樣被教會做勢打下來。

又老實,我人在美國,其他支持沒問題,立即飛回香港上街遊行就實在做不到了。
i go !!!!!!!!!
雙魚座......代表耶穌的時代.....
即使我們勢孤力弱,但只要匯合我們的聲音,也能讓基基的霸權者難以安寢!
4# Nomad
表示支持都有好多辦法。例如,email一張您的近照俾兄弟們,兄弟們將之放大到4'x8',遊行時高舉,就有如您親歷現埸
Don't know where God is but the Devil is in the details
7# 沙文

這樣的話,隨時變成了一百人抬著二百人的照片遊行...
....集體喪禮?囧
8# Nomad
做人就緊要睇餸食飯啦。看情况調整變通嘛,多過頭咪唔好放咁大張相,只要大小適合鑲在車頭就得啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
2# kamincuhk

搵唔到分工代表少一份勞動力. 因基教而...唉...可惜可惜...
將200人的相併作一幅鑲扻畫
我覺得這是香港反基基(基督教基本教義派/原教旨主義者)運動的歷史性第一擊。
總之為求自由,就算搵唔到分工 ...

firstly ThANK ye

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
總之為求自由,就算搵唔到分工 ...

因此,我會建議,各 [人立],

遊行 時,

請,[豆頁] 穿 面具,當然,也可以 是 .... 紙袋.etc .... 或 .... 避孕套.etc

.,;==^)

ThANKs again

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
13# prussianz
like this
2# kamincuhk 可惜我人不在香港,不然我一定参加!!!
以消滅基督文化為己任
2# kamincuhk  可惜我人不在香港,不然我一定参加!!!
逆源 發表於 2009/1/31 21:49

大俠

後學,建議 : :
: :
你,

自由行 來港,加入遊行,

乘機 和 他們 互有 交流

方便 今後 可 衷誠合作

ThANKs again

:跪拜:

2# kamincuhk  可惜我人不在香港,不然我一定参加!!!
逆源 發表於 2009/1/31 21:49

大俠

後學,建議 : :
: :
你 加入 他們 , 他們 非常 實幹 雀躍 活躍,+ , 99% 純中文
|
|
|
v
v

http://forum4.hkgolden.com/view.aspx?message=1563559

http://www.facebook.com/group.ph ... 71402827&ref=mf

:跪拜:

高級模式 | 發新話題
換一個