返回列表 回覆 發帖

[發問] 请问基督徒不受割礼的理由为?

请问基督徒不受割礼的理由为?
以消滅基督文化為己任
因為割了之後,打JJ就少了樂趣!

宗教學專家講的。
2# kamincuhk 其实按照性爱而言,割了包皮,可以获得更长的性爱享受!!!
以消滅基督文化為己任
3# 逆源

性愛增加享受 and 打 JJ 減少享受
=  生育率增加
=  教徒增加
原来在基督耶稣里,受割礼不受割礼,全无功效。惟独使人生发仁爱的信心,才有功效。【加5:6】

妖书 到 揾既!!!
以上为我发言!!!
以消滅基督文化為己任
如果切柒,會更容易上天堂
如果切柒,會更容易上天堂
kamincuhk 發表於 2009/2/2 22:24

咁神奇?
8# 山人乙
有根据:
Isa 56:4 因為耶和華如此說、那些謹守我的安息日、揀選我所喜悅的事、持守我約的太監.我必使他們在我殿中、在我牆內、有記念、有名號、比有兒女的更美.我必賜他們永遠的名、不能剪除。
Don't know where God is but the Devil is in the details
8# 山人乙
有根据:
Isa 56:4 因為耶和華如此說、那些謹守我的安息日、揀選我所喜悅的事、持守我約的太監.我必使他們在我殿中、在我牆內、有記念、有名號、比有兒女的更美.我必賜他們永遠的名、不能剪除。 ...
沙文 發表於 2009/2/3 21:12

但係喺申命記23:1 :"凡 外 腎 受 傷 的 、 或 被 閹 割 的 、 不 可 入 耶 和 華 的 會".  不過咁, 段嘢剩係話被閹嘅唔入得, 冇話自閹嘅唔得.
10# 山人乙
佢係特登一時一樣,製造所謂「天威難測」氣氛嘅。
若然太過有continuity, 就好易俾您揣摩上意,佢就係唔鍾意咁

呢招,好多老細都識嘅,碎料啫
Don't know where God is but the Devil is in the details
10# 山人乙
佢係特登一時一樣,製造所謂「天威難測」氣氛嘅。
若然太過有continuity, 就好易俾您揣摩上意,佢就係唔鍾意咁

呢招,好多老細都識嘅,碎料啫 ...
沙文 發表於 2009/2/4 11:30

咁咪即係 耶花寶典...
欲練神功, 引刀自宮
如果自宮, 必不成功...
回復 12# 山人乙

救命!割禮唧!衛生D咖!唔使自宫吓嘩!
講呢講去,本“性”經寫左D contridict 自己的野,只有神經病既人至睇得明。
Gen 17:10  你們所有的男子都要受割禮;這就是我與你並你的後裔所立的約,是你們所當遵守的。
Gen 17:11  你們都要受割禮(原文作割陽皮;十四、二十三、二十四、二十五節同);這是我與你們立約的證據。
Gen 17:12  你們世世代代的男子,無論是家裡生的,是在你後裔之外用銀子從外人買的,生下來第八日,都要受割禮。
Gen 17:13  你家裡生的和你用銀子買的,都必須受割禮。這樣,我的約就立在你們肉體上作永遠的約。
Gen 17:14  但不受割禮的男子必從民中剪除,因他背了我的約。」

我跟過一個韓國牧師,他根據以上經文大力提昌割禮.他手下的男傳道全部要割.他還說韓國人十分識野,全部男生都行了割禮.
回復 14# weiyan

棒子要陽皮做乜?套著嗎??
哎 ,都係老一輩讀過孔孟的韓國老人家識野重多
有些不明 ---
又話邪神做人, 牠何解做 (男) 人生來有包皮,
然後又吩咐人要割, 咪搵野來搞, 多Q餘!  
何不一早唔做呢層 "薄皮", 咁咪唔使咁煩喇!
高級模式 | 發新話題
換一個