返回列表 回覆 發帖

信耶穌一定贏!

信耶穌一定贏!

基督徒   反基督
頂大光榮    贏     輸
做耶穌兵    贏     輸
凡事相信    贏     輸
凡事盼望    贏     輸
凡事感恩    贏     輸
效法天主    贏     輸
敬愛天主    贏     輸
事奉天主    贏     輸
悅樂天主    贏     輸
榮耀天主    贏     輸

我是教友,頂大光榮,領洗以後,做耶穌兵
凡事相信,凡事盼望,凡事感恩,榮耀天主

http://www.youtube.com/watch?v=GzrKH4ICz70

http://www.hkcccl.org.hk/image/golden_jubilee_logo.swf
哈哈!戒煙一定贏!
回復 2# 龍井樹

精神病院d病人在護士帶領下唱歌都差唔多咋喎
回復  龍井樹

精神病院d病人在護士帶領下唱歌都差唔多咋喎
淚兒 發表於 2010/6/26 15:39

不知敬畏天主的人,決不會受人敬重。(德訓篇 10:28)
德訓篇?你是天主教徒麼?幸會!
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
lukeck 發表於 2010/6/26 20:03

你媽不敬畏天主你就不尊重她嗎?
你這忤逆子,你媽生塊叉燒好過生你。
回復 3# 淚兒

我家就在青山精神病院旁,可是還沒有機會進去聽聽精神病患者唱歌。
lukeck 發表於 2010/6/26 20:03

孔老夫子應該是不知敬畏天主的人,但我仍非常地敬重他喔,那敢問您呢?
肉麻最強... ok you win
為什麼基督徒就無法創造雙贏的可能?請看案例
LOL,基督徒其實冇可能會輸的。
佢地遇到咩事都唔會怕!
所有野唔係神的恩賜就係神的考驗
回復 11# 豬丫痾腎

我都睇唔明同贏輸有乜關係,佢地唔係反賭博咩?
一打賭,佢地本身就已經違反左教會o既教導,咁唔係一定輸先o岩咩?
反基就當輸曬你講個D又點呀  最緊要係反基贏過了神
拿破崙9勁LO 一樣要滑鐵盧
我們都忘了,放下也是種選擇
LOL,基督徒其實冇可能會輸的。
佢地遇到咩事都唔會怕!
所有野唔係神的恩賜就係神的考驗 ...
豬丫痾腎 發表於 2010/6/27 10:16

所以上述案例中

苦主是得到神的恩賜(早歸主懷,也不要再忍受惡婆娘與子女不孝)嗎???

其妻與子女亦受到神的考驗(耶穌告訴門徒「愛父母過於愛我的,不配作我的門徒;愛兒女過於愛我的,不配作我的門徒。」)!!!
回復 5# 抽刀斷水

nonsense ,扮既0者 ,我都看思高本 ,又唔見你叫我天主教徒?
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽
回復  抽刀斷水

nonsense ,扮既0者 ,我都看思高本 ,又唔見你叫我天主教徒? ...
淚兒 發表於 2010/6/27 11:44

你好人好姐睇乜鬼思高本呀?
回復 17# 抽刀斷水

車 ,我之前貼的經文都係出自思高本 ,你唔覺0者
思高本 ,點都好過和合本 ,不過就要彼此互補不足了 (耶徒是不會這招的)
互補不足,還可能出現互相矛盾呢。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回復 19# 抽刀斷水

係呀 ,岐視殘疾人士果條米係囉
高級模式 | 發新話題
換一個