返回列表 回覆 發帖

[新奇發現] 驚世準確大預言

預言日本地震核災 運程書被狂搜刮
李丞責忽然走紅中環

2011年03月28日

中環友最近嘅熱門話題,離唔開日本大地震同核危機,但家陣喺中環最紅嘅人唔係菅直人,而係丞丞大師李丞責!

上個禮拜,有個「賓架」朋友 forward咗一封電郵畀華華,話日本大地震之後,有人心血來潮揭返李丞責舊年推出一書兩冊嘅《 2011兔氣揚眉》同《兔年行運秘笈》睇,發現丞丞大師喺《 2011兔氣揚眉》裏面準確預言日本今年嘅危機。

李居明都有講日本地震

雖然之前玄學家李居明嘅《兔年運程》都有句預言,話日本兔年有 8級大地震,但李丞責就連地震導致核危機都預測埋!

有冇咁準?有憑有據 o架,書入面有個 chapter叫「 2011年世界大預言」,當中提到「大爆炸」,話喺今年大約年中左右,全世界要面對一個重大嘅衝擊,「它活像一個巨型大炸彈在爆炸,入骨入肉的切膚之痛,將展露在世人的眼前。」

雖然喺時間上有啲偏差,未到年中就出事,但對災難嘅預測就好準,「一股神秘的病毒或另類細菌,將會在東半球出現,而且情況陷於失控。它存在於任何一個角落,人們只感受得到,但肉眼是看不見的。」如果舊年睇呢本運程書,可能唔知講乜,但家陣就好理解,令情況陷於失控、肉眼睇唔到嘅原來係核輻射。

最 impossible嘅係,本書直指出事嘅係日本。當講到各地區今年運程時,開首就話,「今年世界有一個麻煩特點,就是某一個曾經人口熙來攘往的地方,將會遇上突發性的麻煩,在短時間內,人口大量遇險或躲藏起來。」喺提到日本時,話「整體而言,日本的運程是勉勉強強的好,但要小心地底下、海水中、或因地震而洩漏出黑黑黃黃的氣體或液體,所以要特別留意藏在地下的設施是否安全。」

據聞李丞責呢本運程書喺中環已經缺貨,中環友仲喺電郵呼籲,如果見到邊度有得賣,唔該通知聲。

為港股把脈 兔年先低後高

丞丞大師李丞責突然以一個「大爆炸」預言紅遍中環,相信中環友同華華一樣,除咗關心佢嘅預言仲有幾多會實現之外,最重要梗係想知佢點睇今年個股市啦!

華華翻查資料,發覺丞丞大師喺 2月初時,已經對兔年股市做咗個預測,大家真係要一齊溫故知新吓。大師話,所謂「狡兔三窟」,呢個兔年最忌進攻,最重要係搵出路;加上兔仔耳長聽覺勁反應快,大師估計,股市會好似兔仔咁跳吓跳吓,即係會因為消息而波動,而且上半年會繼續牛皮,走勢先低後高,最好嘅投資時間係 7至 9月,年底個市先會比較穩定。

大師仲話,今年係南北韓衝突最劇烈嘅一年,最好買黃金。樓市方面,佢估計一般住宅樓價升勢會放慢,豪宅都會轉淡,但估計要到 2014年或者 2015年先見底。

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20110328&sec_id=15307&subsec_id=15320&art_id=15113505&cat_id=6271925&coln_id=6339612
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
其實呢個預測從每一點黎睇都太過牽強了。
睇黎蘋果啲編輯真係寫到冇嘢好寫
係啵...
幾準喎

馬爾谷福音 9:38
若望向耶穌說:「師傅!我們見過一個人,他因你的名字驅魔,我們禁止了他,因為他不跟從我們。」
說明耶穌能做的奇蹟, 也有其它人能做到。

宗徒大事錄第16章, 聖保祿第二次出外傳教時, 來到斐理伯, 那裡便「有個附占卜之神的女孩,向我們迎面走來;她行占卜,使她的主人們大獲利潤。
有些人是據有特恩神能。

占卜, 講預言, 驅魔...不是基督徒的專利獨辦。
馬太福音 第24章
4         耶穌回答說:你們要謹慎,免得有人迷惑你們。
5         因為將來有許多(many)人冒我的名來,說:我是基督,並且要迷惑許多人。
10         那時,必有許多人跌倒,也要彼此陷害,彼此恨惡;
11         且有許多(many)假先知起來,迷惑多人。
12         只因不法的事增多,許多人的愛心才漸漸冷淡了。
13         惟有忍耐到底的,必然得救。
23         那時,若有人對你們說:基督在這裡,或說:基督在那裡,你們不要信!
24         因為假基督、假先知將要起來,顯大神蹟、大奇事,倘若能行,連選民也就迷惑了。
25         看哪,我預先告訴你們了。
26         若有人對你們說:「看哪,基督在曠野裡。」你們不要出去,或說:「看哪,基督在隱秘的屋(secret chambers)中。」你們不要信。
其實呢個預測從每一點黎睇都太過牽強了。
睇黎蘋果啲編輯真係寫到冇嘢好寫 ...
豬丫痾腎 發表於 2011/3/29 21:20

我要你每日在此出一帖....
你都會無野好寫哩

講耶穌就唔同勒....
唔使驚無題材
馬太福音 第24章
4         耶穌回答說:你們要謹慎,免得有人迷惑你們。
5         因為將來有許多(many)人冒我的名來 ...
64891687 發表於 2011/3/29 21:52

未有耶穌前都大把預言家啦! 你耶教三安白造, 有耶穌證據先講啦!
你都會無野好寫哩

講耶穌就唔同勒....
唔使驚無題材 ...
beebeechan 發表於 2011/3/29 21:59

日日鬧爆你都好呀!
日日鬧爆你都好呀!
葉仔 發表於 2011/3/29 22:02

歡迎....
來哩....睇你點鬧爆

以下時間交俾葉仔

你估鬧人唔使題材架?
得個八隻字...點鬧爆呢?

我回番俾你...都唔止8粒字哩...你有賺哩
連利息都派埋....

===========
嗯.........
仲未回到帖?

唔方唔爆囉

坐係到望住個芒?
歡迎....
來哩....睇你點鬧爆

以下時間交俾葉仔

你估鬧人唔使題材架?
得個八隻字...點鬧爆呢?

我回 ...
beebeechan 發表於 2011/3/29 22:03

睇你開心得幾耐, 唔好話我唔同你講,
小心你的股票!
你都會無野好寫哩

講耶穌就唔同勒....
唔使驚無題材 ...
beebeechan 發表於 2011/3/29 21:59

唉…但係佢又勝在寫d廢料出來,啲人睇到仲會以為係堅料咁拜。
呢樣先悲
小心你的股票!
葉仔 發表於 2011/3/29 22:08

有你係到獻醜
我特別開心哩
唉…但係佢又勝在寫d廢料出來,啲人睇到仲會以為係堅料咁拜。
呢樣先悲 ...
豬丫痾腎 發表於 2011/3/29 22:14

睇你寫有料子的帖你不能,
鬥咀罵街又不成
想串又串唔起
詛咒又不夠惡毒
打字唔夠快
中文唔好
英文唔得
小心你的股票!
葉仔 發表於 2011/3/29 22:08

你又知佢有錢買股票?
你又知佢有錢買股票?
hellboy 發表於 2011/3/29 22:17

可以買空架嘛!
我有信用...可以借
睇你寫有料子的帖你不能,
鬥咀罵街又不成
想串又串唔起
詛咒又不夠惡毒
打字唔夠快
中文唔好
英文唔得 ...
beebeechan 發表於 2011/3/29 22:17

呢個論壇幾時多左咁多準則?
可以買空架嘛!
我有信用...可以借
beebeechan 發表於 2011/3/29 22:20

你話漲就漲呀,睇吓點,輸死你呀
回復 4# 64891687

其實所謂「假先知」係咪即係發放失實既預言但同時又話自己估得好準果隻?
回復 3# beebeechan

本來,猶太佬幫人解夢都揾到食
但進入新約時代,就唔識做呢行,連牙擦穌都冇解夢的法力
保羅都只能自己發夢
占卜, 講預言, 驅魔...不是基督徒的專利獨辦。beebeechan 發表於 2011/3/29 05:37

仲有打小人哩,經過展翅計劃的陪瞓,gay督徒都可以從事該發展迅速的專業
仲有打小人哩,經過展翅計劃的陪瞓,gay督徒都可以從事該發展迅速的專業 ...
沙文 發表於 2011/3/30 01:09

還可以落牙較, 使硬棒變軟如蛇, 使人生瘡含膿, 臭氣薰天, 一壇都是。
高級模式 | 發新話題
換一個