返回列表 回覆 發帖

美多妻教主絕食體虛 保外就醫

致陳版友:

(法新社洛杉磯29日電) 「洛杉磯時報」(Los
Angeles Times)今天報導,一夫多妻教派領袖傑福斯
(Warren Jeffs)入住德州1家醫院,情況危急。
55歲的傑福斯因和兩名年幼少女結成「神聖婚姻」
、加上警方從教派本營帶走數百名兒童後,他在本月初
遭判處終身監禁。
傑福斯被視為「基本教義派耶穌基督後期聖徒教會
」(Fundamentalist Church of Jesus Christ of
Latter Day Saints)的精神領袖。
獄方發言人告訴「鹽湖論壇報」(Salt Lake
Tribune),傑福斯連日在德州巴勒斯坦(Palestine)
附近的一處監獄絕食抗議後,昨天被緊急送醫。
德州矯正局(Texas Department of Corrections
)今天在線上證實傑福斯暫時獲得保外就醫,但未立即
證實美國媒體報導的其他細節。
文件顯示,傑福斯觸法有78名妻子,其中24人還未
成年,甚至1天內就娶了2名12歲少女。
http://hk.news.yahoo.com/%E7%BE% ... 6%AB-035002393.html
你好似係眼紅, 嫉忌,多過係乜......
摩門教已經給人說成是不十分正統的教會。
現在主流的摩門教都不再主張男信徒一夫多妻了。
只有不十分正統的摩門原教份子仍要保持一夫多妻。 他們只盤据在美國西部州份。

教主的老婆, 都不是個個索
78個都是靚模娜咩?

可能教主是有責任照顧族中「無人願照顧」的女性罷。
做得教主, 有時都要捱義氣?
回復 4# beebeechan

等陳版友覆喇
都唔關您事,您做咩要覆
回復  beebeechan

等陳版友覆喇
都唔關您事,您做咩要覆
沙文 發表於 2011/8/31 00:35

咩...詞窮耶?
我見你話唔關您事就費事覆,都怕您窮先過我啦
我就不論關唔關我事,只要維護正義我就覆
Don't know where God is but the Devil is in the details
我見你話唔關您事就費事覆,都怕您窮先過我啦
我就不論關唔關我事,只要維護正義我就覆 ...
沙文 發表於 2011/8/31 03:00

你用到呢個「您」字, 係代表好專敬對方咁解架喎。
仲有是晚輩稱長輩既意思架喎。
你係咪咁專敬我唶?
回復 8# beebeechan

polite form嘛。
我係有修養嘅人,待人接物彬彬有禮

polite form嘛。
我係有修養嘅人,待人接物彬彬有禮
沙文 發表於 2011/8/31 06:09

你賓賓有泥就真

你待人接物彬彬有禮?
你擘夻講大話咩
回復 10# beebeechan

我對您稱呼都用「您」字polite form,乃是有目共睹,連您都感動到要開口查詢啦

我對您稱呼都用「您」字polite form,乃是有目共睹,連您都感動到要開口查詢啦 ...
沙文 發表於 2011/8/31 19:35

有點反胃就真
回復 12# beebeechan

唔係喎,您有被專敬嘅feel,幾enjoy咁喎

唔係喎,您有被專敬嘅feel,幾enjoy咁喎
沙文 發表於 2011/9/1 00:07

唔該俾出五點你要尊敬我的原因。
回復 14# beebeechan

點解您認為有5點呢?
唔通你只有老點?
回復 16# beebeechan

或者您只有一丁點?

或者您只有一丁點?
沙文 發表於 2011/9/1 04:04

一丁點的三聚氰氨, 一丁點塑化劑便能令你腦變硬膠, 白痴似的。
回復 18# beebeechan

此兩丁點影響到您數目唔清先喎。仲有3丁點呢?

此兩丁點影響到您數目唔清先喎。仲有3丁點呢?
沙文 發表於 2011/9/1 20:59

3丁點在這裡:

高級模式 | 發新話題
換一個