返回列表 回覆 發帖

全體起立向郵差叔叔致敬!

郵務人員拒絕遞送聖經CD
2011年09月10日20:21 蘋果即時   
今年是《欽定版聖經》(King James Version of the Bible,簡稱KJV)出版400周年紀念,英國幾個教會為了紀念,特別錄製了《馬克福音》(St. Mark's Gospel)的CD,並壓製了45000張,要寄送到英屬澤西島海峽群島(Channel Island of Jersey),給島上的住戶每戶一片,原本澤西郵政(Jersey Post )已經承諾寄送,但是幾周前澤西郵政的行銷部門去電教會,告知無法完成遞送,「因為CD內容物會讓人覺得有攻擊性」。
教會連忙解釋CD中只是《馬克福音》,但是由於島上郵政規定,「大宗寄送到全島的郵件,內容不得有宗教性質,恐怕會讓人不悅」,現在這4萬5千張CD回到了教會手中,教會只能等待有志願者願意把這些CD送到島上各個家庭中。
http://tw.nextmedia.com/rnews/ar ... 97/IssueID/20110910
郵務人員拒絕遞送聖經CD
2011年09月10日20:21 蘋果即時   
今年是《欽定版聖經》(King James Version of t ...
沙文 發表於 2011/9/23 16:11

你又少見多怪矣,
各地有地的郵政規例。
早前香港郵政局也拒絕為某政治宣傳供郵遞服務。

http://www.google.com.hk/url?sa= ... rwzYup5UnkHKCfCu58A

跳出口井多看世界
回復 2# beebeechan

點解我貼「80.76435%神父雞姦男童、79.0543%修女患梅毒」新聞,您又唔話少見多怪?佢地都係好平常嘅之麻

各地又夠有各地的宗教規例啦,自己任命主教都好平常之麻。點解您又唔叫前納粹少年團唔好鬼deal咁聲?
回復  beebeechan

點解我貼「80.76435%神父雞姦男童、79.0543%修女患梅毒」新聞,您又唔話少見多怪?佢地 ...
沙文 發表於 2011/9/23 23:05

因為連白痴的都知你是在茍翕!
回復 4# beebeechan

咁前納粹少年團專干涉各有不同宗教規例自己任命主教呢?您有冇幫三自教會鬧衰條老坑?「各地有各地的宗教規例,你又少見多怪矣,我地任命主教關您卵事?」
回復  beebeechan

咁前納粹少年團專干涉各有不同宗教規例自己任命主教呢?您有冇幫三自教會鬧衰條老坑? ...
沙文 發表於 2011/9/24 09:24

任何人都可以造電腦,賣電腦。若耶名曰imac,
蘋果公司也必會媽岔你。
回復 6# beebeechan

imac就唔得,主教就冇專利
唔見前納粹少年團員狀告胡温二喎
quote:"唔見前納粹少年團員狀告胡温二喎"

你古阿16少唔想告咩,拒怕大國将意大利成嗰買起,咁烦帝肛咪比大國势力包围住。
高級模式 | 發新話題
換一個