返回列表 回覆 發帖

聖經又錯了, sex and the city 先係啱嘅!

「蕩婦」愛做有理? 英研究:雜交有利生物演化
科學家發現,女性到處尋歡作樂是動物演化的自然結果。
國際中心/綜合報導

最近,英國科學家發現部分女性四處尋歡作樂的行為其實是一種生物「演化」的結果:雌性生物藉由跟無數雄性交配,篩選存活能力最強的精子以大量繁衍。

英國東英格蘭大學(University of East Anglia)的一個研究團隊以4隻甲蟲為實驗對象,結果發現無論雌甲蟲跟幾隻雄性交配,都會出現類似的繁衍結果。不過,當科學家為牠們進行近親交配(inbreeding)時,只跟單一雄性交配的雌甲蟲所產下的後裔減少了一半之多。

接著,研究團隊故意為甲蟲設計出「基因障礙」(genetic bottleneck),發現牠們繁衍不到第15代,雌甲蟲就開始學會與較多雄性交配。蓋吉(Matthew Gage)教授表示,「這個令人興奮的結果顯示,雌性生物的雜交機制能夠使促進繁衍後代。」

「一妻多夫」(polyandry)在生物界中十分常見,包括大猩猩和禽類都採此方式繁衍。研究結果顯示,雌性生物具有演化機制,能夠經由與眾多對象交配,選擇出最適合生物演化的精子。
http://www.nownews.com/2011/09/24/327-2744441.htm
回复1#

quote:“。。。雌性生物具有演化機制,能夠經由與眾多對象交配,選擇出最適合生物演化的精子”

咁"son of the bitch"系赞美人的话!
回复1#

quote:“。。。雌性生物具有演化機制,能夠經由與眾多對象交配,選擇出最適合生物演化的精子”

...
ali 發表於 2011/10/16 01:21

乜你老婆個陰道, 有選擇甲的精子, 乙的精子, 丙的精子的功能架咩?
若以丙的精子是最好, 咁淨係開放俾丙咪得囉
(能夠經由與眾多對象交配,選擇出最適合生物演化----多銀魚哩!)
回復 3# beebeechan

您有寶貴意見,可向大學當局反映,叫佢地凈開神學院其他學系一律冚斗。同我講有Q用咩?
http://www.uea.ac.uk/contactus

若以丙的精子是最好, 咁淨係開放俾丙冇錯係得,不過我係甲嘛!
回復  beebeechan
若以丙的精子是最好, 咁淨係開放俾丙冇錯係得,不過我係甲嘛

沙文 發表於 2011/10/16 04:25

作為雄性, 當然是想佢既精子可以周圍放, A女俾一篤, B女俾一篤, C向女射一篤,......咁就繁衍後代機會大囉。

作為雌性, 當然唔想要跛腳既, 弱智的, 樣衰的, 無銀両的沙文甲既精, 佢條隧道只給強壯的, 有銀的, 靚仔的蜂蜂仔開通。 佢既後代先係會優良。 四圍俾甲, 乙來扑先唔會有優良種。

所以:「最近,英國科學家發現部分女性四處尋歡作樂的行為其實是一種生物「演化」的結果」是絕對無常識的狗翕。
若以丙的精子是最好, 咁淨係開放俾丙冇錯係得,不過我係甲嘛!
.
沙文 發表於 2011/10/16 04:25

所以男人要為自己增值, 否則有擦膠都無得用。
增值方法:

無銀用就要有型

無型就要有銀用

回復 5# beebeechan

有些比較蠢的雄性就唔識咁樣想。比如,作為雄性的阿穌就從來冇咁想過。
有些比較蠢的雌性又係唔識咁樣想。作為雌性的聖母淨係識夾埋心水嫁冇前途的早洩夫。

這個實驗就是要找出那一些生物演化得較蠢

有些比較蠢的雄性就唔識咁樣想。比如,作為雄性的阿穌就從來冇咁想過。
有些比較蠢的雌 ...
沙文 發表於 2011/10/16 12:27

耶穌降生不是為了溝女, 所以唔需要為女忙。
回復 8# beebeechan

所以您嘅「當然」就唔當然咯,是絕對無常識的狗翕。。
研究報告指出,陳版友的theory係唔scientific嘅:

國際中心/綜合報導

有錢的男人就會作怪嗎?美國一份最新研究推翻這項說法,這份研究指出,當經濟不景氣時,擔心失業、沒錢的男人,反而更容易有外遇。

據英國《每日郵報》報導,這項研究由美國堪薩斯大學(University of Kansas)主導,將測試男性分為2組,要求其中1組男性想像自己類似經濟不景氣時,如瀕臨死亡般的恐懼感;另1組則想像自己牙痛,讓2組不同對象觀看色情圖片。結果顯示,幻想自己將死亡的男人看色情圖片,較為興奮、心跳也較快。

心理學家歐米(Omri Gillath)表示,這項結果是基於生物的自衛本能,生存環境將決定生物性的繁衍能力,「如果一個男人覺得自己將死亡,反而會有強烈動機採取短期交配策略,確保自己會有大量的後代。」

歐米補充說道,「這就像是熱帶稀樹的草原,當沒有足夠的水果,動物會警戒;相同的情況下,男性更傾向傳播自己的基因來擁有更多後代。」

原文網址: 有錢男人就作怪? 美研究:男人沒錢更容易外遇! | 頭條新聞 | NOWnews 今日新聞網 http://www.nownews.com/2011/10/16/91-2749669.htm#ixzz1ayLCqN1M
Don't know where God is but the Devil is in the details
男性更傾向傳播自己的基因來擁有更多後代。」

沙文 發表於 2011/10/17 02:52

狗翕科學研究 (偽科學), 完全不符合現實。
現代男人是「傾向傳播自己的基因」, 卻是絕不想擁有更多後代。

quote:"現代男人是「傾向傳播自己的基因」, 卻是絕不想擁有更多後代。"

好多现代男人只系为咗释放出快感,都無Lum过要傳播自己的基因。用5只手指都唔可以传宗接代啦!
quote:"現代男人是「傾向傳播自己的基因」, 卻是絕不想擁有更多後代。"

好多现代男人只系为咗释放出快感 ...
ali 發表於 2011/10/18 10:52

哈。。。咁你娶五姑娘做你老婆, 白頭到老哩啵
要唔要介绍给妳认识呀!?肯定白头到老!
赵公子出精(假如仲有),都唔系为咗播种啦!咪又系求快感and or虚荣姐。
要唔要介绍给妳认识呀!?肯定白头到老!
赵公子出精(假如仲有),都唔系为咗播种啦!咪又系求快感and or ...
ali 發表於 2011/10/18 12:50

咁就要多謝你幫左我手齊齊摑左沙文一巴。佢話乜女人男人四處尋歡作樂是為了增加繁衍後代咁喎。
分明係九狗翕哩!!!!!
沙文讲嘅系男人的天职。

quote bbc:“狗翕科學研究 (偽科學), 完全不符合現實。
現代男人是「傾向傳播自己的基因」, 卻是絕不想擁有更多後代。

妳所讲嘅系『现代男人』。被告不在场都要给嗰公平嘅裁决。而且妳post赵公子嘅照片,有引导性!

当然我唔能够代表沙文回答(因为沙文無俾代言费),最好等他自己作实。
当然我唔能够代表沙文回答(因为沙文無俾代言费),最好等他自己作实。
.
ali 發表於 2011/10/18 16:16

沙文出帖, 都係為左快感and or虚荣姐啫。
回復 11# beebeechan

夭主教先揀正日子「傾向傳播自己的基因卻是絕不想擁有更多後代。
現代非夭主教男人係會用適當的器具收藏唔自己的基因嘅

夭主教先揀正日子「傾向傳播自己的基因卻是絕不想擁有更多後代。
現代非夭主教男人係會 ...

沙文 發表於 2011/10/28 20:48

英國外交部老早便為國人有此胡鬧向教宗道歉了。
你仲拎黎玩? 你真勾。
http://www.guardian.co.uk/world/ ... apology-condom-memo

http://news.bbc.co.uk/2/hi/8642404.stm

你潛水回來, 一d 都無醒一點
回復 19# beebeechan
英國外交部冇權代表我嘛。
我仲收埋咗一打未用
高級模式 | 發新話題
換一個