返回列表 回覆 發帖

由頭到尾都係自編自導自演的上帝

知識善惡有何壞處?上帝又要整棵善惡樹出來,又安排蛇引誘夏娃,又未得瑪利亞同意逼人處女產子,又話要救贖人又要人等30年,安排猶大出賣主,猶大只是以計行事,又要話猶大係罪人,搵個耶穌做埸戲,就話係救世主,成本聖經根本都無寬恕過人,由頭到尾都係自編自導自演,咁即是我掘個洞然後推你下去,等你見係我扶你上來再多謝我,有何分別?
那麼你試試撇開天主的創造, 人的墮落, 耶穌的救贖,等等
你自編自導一個解釋世上為何要有人, 人因何要活? 為何世上的人咁多罪惡? 看看是否比耶教的故事精彩!
你自編自導一個解釋世上為何要有人, 人因何要活? 為何世上的人咁多罪惡? 看看是否比耶教的故事精彩!

所以耶教只是故事,吹出黎既
路人甲
你自編自導一個解釋世上為何要有人, 人因何要活? 為 ...
beebeechan 發表於 2011/12/11 15:20

叉開話題麼?!
bbc一贯做法系证明唔倒嘅野就避开唔回答反转頭要对方证明!
叉開話題麼?!
芝士蛋糕 發表於 2011/12/12 10:44

才第二帖, 你就話我開叉?
咁即是我掘個洞然後推你下去,等你見係我扶你上來再多謝我,有何分別?

芝士蛋糕 發表於 2011/12/11 15:11

死哩,你掉左落洞,有人拉番你上黎,
你唔多謝,仲出言鬧佢:
做乜唔係我掉落洞前拉住我!
使乜膠要你來拉我,我唔曉自己爬上來咩?想溝我呀?
我鐘意留係個窿到架喎,拉我上來托咩!

咁又點計?
死哩,你掉左落洞,有人拉番你上黎,
你唔多謝,仲出言鬧佢:
做乜唔係我掉落洞前拉住我!
使乜膠要你來 ...
beebeechan 發表於 2011/12/12 14:01

死哩,你掉左落洞,我拉番你上黎,
你唔多謝,仲出言鬧我:
做乜唔係你掉落洞前拉住你!你自己問神啦,

「想溝我呀?我鐘意留係個窿到架喎,」嘩,你精神病好嚴重喎!
「想溝我呀?我鐘意留係個窿到架喎,」嘩,你精神病好嚴重喎!

芝士蛋糕 發表於 2011/12/13 10:11

我係你偶像咩
我講乜, 你抄足
(無厘己見!)
我係你偶像咩
我講乜, 你抄足
(無厘己見!)
beebeechan 發表於 2011/12/13 10:14

無辦法,你的小學雞功課係要老師跟,你講乜, 我抄足,係幫你改功課 喔呵呵!
白吃..............
上帝是人寫的也是人導的
只要看穿這點並善用它...就可以斂財兼賺取免費的勞力~
自由主義者的原則...有而且只有一個...就是把人當人...殷海光
高級模式 | 發新話題
換一個