返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

回覆  leefeng

本人並不會如此對待單純嘅離教者,又唔知你有冇入過教,又爛屍一名,當然會被我差別對待。 ...
jimmychauck 發表於 2024/5/6 17:14

和一個瘋子的你討論? 辯論?

討論怎樣去打殺香港人? 怎樣去搶得香港控制權? 異見者死? 異教者死?

辯論你的自以為是,一廂情願,犯罪強迫症,打殺強迫症,唯你獨尊?

你十足基督教一樣:俾粒糖,取你命的做法; 假仁慈,真狠毒!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

你連回覆#117 #156都唔敢,喺度ON乜L9呀。

打唔打人,#117 #156早將先後次序講清講楚。你 ...
jimmychauck 發表於 2024/5/4 04:48

見你日日在#117 #156 上吊死,精神病級的強迫症的自以為是,真是病情嚴重,腦進水了?

讓你見識一下當日香港藍絲真是心慈手軟,面對的是兇殘的黑暴,一群失去理性的野獸喪屍。
一早應該向外國藍絲多多學習,外國藍絲對待沒有殺傷力的學生和老師,都如此冇面俾?武力和粗暴!

如果當天是外國藍絲來對付你們這些黑暴恐怖分子,估下佢地會用機關槍或炸彈吖嗱?

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

回覆 862# leefeng

轉咩話題?又話唔討論立刻又想轉移戰線?誰才是瘋子?佔領私人地方同公共地方示威可以比?
用美國黎做標準,咁有立法權嘅國會係咪全民直選?有冇功能組別?
用中國黎做標準吖嘛,三十幾年前,出左坦克啦,宜家淨係用水炮車咋你話幾克制?
都話左你以共產黨為惡及凶殘嘅標準,所以你咪唔敢用黎比香港囉。鬼拍後尾枕有冇咁準?

你放棄左回答#117 #156,就放棄喺同香港有關嘅事上嘅發言權,我只會每次狙擊你。

你一係就反駁#117 #156,一係就同我收皮唔好浪費我時間。
回覆  leefeng

轉咩話題?又話唔討論立刻又想轉移戰線?誰才是瘋子?佔領私人地方同公共地方示威可以比? ...
jimmychauck 發表於 2024/5/7 06:09

你jimmychauck 做黑暴黄屍好耐,的確好快收皮
回覆 864# leefeng

聲大大冇貨賣,反駁唔到人地論點就收皮啦。
回覆  leefeng

jimmychauck 發表於 2024/5/7 06:25

=jimmychauck
回覆 866# leefeng

原則上基督教是支持逃犯條例修訂,反對「反送中」
因為基督教講公義,不會支持因為政治理由而無條件釋放殺人犯

不過,正所謂「一本聖經,各自解讀」,自然有教派認為,基督教支持反送中,也有教派反對反送中。

支持反送中那些,咪就係講宣揚對中國的恐懼,講中國係無神論之云云,叫你殉道都要反對之類。

然後搞到社會分裂,私了,砸藍店,然後話佢哋係勇武派。

最後被人國安法DQ,又係度叫生叫死

建制派好多都係藍絲基督徒黎,佢地釋經係指公義,唔係對中國的恐懼。黃絲則相反。
回覆 868# Guest from 124.217.188.x

吓,咁你同李瘋講啦,我點化左佢好多次大把非信徒反送中,大把信徒撐送終,佢都白痴咁反基撐共上腦一口咬定全部基督教反送中。

你又邊根䓤?原則上基督教是支持逃犯條例修訂,反對「反送中」咁大口氣都up得出?你同李瘋兩個自己講掂數先再揾我講。
jimmychauck 咁你撐暴,定反暴?你撐送中,定反送中?
呢個雖然唔關基督教時,但關教派事
你個教派係撐暴反送中,定反暴撐送中?
回覆 870# Guest from 124.217.188.x

奇怪,你自己爬一爬文我撐定反,我完全冇興趣重覆我講過無數次嘅事情。
咁你又有冇任何證明呢個關教派事?
不嬲都話你啲邏輯隨隨便便,似乎又一明證。
據我理解,循道衛理灣仔堂,宣道會,就係出名黃絲。
恩福堂,警察以諾團契 ,就係出名藍絲。
循道衛理灣仔堂,宣道會冇藍絲?
恩福堂,警察以諾團契冇黃絲?
你係咪敢寫包單先?
恩福堂又係咩宗派呀?
外國教會又點分黃藍呀?

話題要轉了嗎?
你係咪敢寫包單先?
恩福堂又係咩宗派呀?
...
jimmychauck 發表於 2024/5/8 00:30
全皆
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
據我理解,循道衛理灣仔堂,香港宣道會,就係出名黃絲。
恩福堂,香港警察以諾團契 ,就係出名藍絲。
你係咪敢寫包單先?
恩福堂又係咩宗派呀?

間教會係咪黃絲定藍絲
大主要看兩點
第一,係間教會的主要領導人或主要講者,係黃絲或藍絲
佢地會在講道的時候,會在有意或無意間,灌輸或發表有關黃絲或藍絲的立場

第二,係主流方向
例如連登係黃絲討論區,但連登當然有藍絲網友,但主流風向係黃絲
香港討論區係藍絲討論區,也有黃絲網友,但主流係藍絲嘛。
教會都一樣,有一個主流的政治風向。
當然不是所有教會都有,沒有的咪叫政治中立的教會,或「綠絲」囉。

恩福堂咁大間香港教會都唔識?你外國華人黎架?
高級模式 | 發新話題
換一個