返回列表 回覆 發帖

臨記趕收工

就算係BB陳咁嘅粗人, 被醫好頑疾又唔收錢, 就算唔叩頭都會講聲多謝夾唔該。
好似2:12嗰位咁急急腳冇鞋挽屐走, 就只會係新喜劇之玉入面的極低薪冇職業道德臨時演員。

沙文 發表於 2019/3/12 06:52

仲有partners 留低收錢
表演唔合格, 有partners 留低都冇糧出啦
沙文 發表於 2019/3/12 07:25

導演都無叫咳。。。。一take過
仲想點
2:11        我吩咐你起來、拿你的褥子回家去罷。
2:12        那人就起來、立刻拿著褥子、當眾人面前出去 ...
沙文 發表於 2019/3/12 06:52

就算係基督教用既 KJV, 英文都係
I say unto thee, Arise, and take up thy bed, and go thy way into thine house.
明明係 bed ,又會變咗雅蘭床褥咁豪既?

床褥軟奶奶, 點由屋頂吊落嚟?

都係天主教既中文經譯得準啲:
我給你說:起來,拿你的床,回家去罷!」
表演唔合格, 有partners 留低都冇糧出啦
沙文 發表於 2019/3/12 07:25

或者唔係俾 cash 呢。。。。e-transfer, 支付寶之類
既然咁迫人, 迫到入唔到屋, 點解條癱佬又咁易走出屋?
點解唔留低聴道? 佢本身道行已好高咩?
...
沙文 發表於 2019/3/12 09:28

你買咗部新賓跑,都會嗱嗱聲楂去泵幾轉先哩,係嘛。
條友癱咗幾十年喎,有腳行番路,仲唔出去跑跑跳跳咩
點會仲坐係到,未坐夠咩

你條野俾老婆剪斷咗
大夫同你駁番,都會叫你去試下Q卦
既然咁迫人, 迫到入唔到屋, 點解條癱佬又咁易走出屋?
.
沙文 發表於 2019/3/12 09:28

你未見過大媽打尖咩?
「唔該借借。。。借咩。。借咩。。。。」
幾迫人,條龍幾長都逼到去龍頭㗎喎
回覆  beebeechan
咁就唔驶拆屋頂刑事毁壞
..
沙文 發表於 2019/3/12 10:17

癱佬無人肯借卦
俾耶穌醫番好就勁到似李三腳
一起脚, 即刻睇到腳板底污糟邋遢起晒怎,顯然行慣路
做完戲, 仲唔快散水, 就畀人識穿 ...
沙文 發表於 2019/3/12 10:30

或者眾人係俾新科技嚇親
個個都讓開
咁就唔驶拆屋頂刑事毁壞

沙文 發表於 2019/3/12 10:17

屋主容許係屋頂上邊做野, 就唔係刑事毁壞哩

你去報警丫笨
經文都冇話有問過業主, 顕然就係監硬黎

2:4 因為人多、不得近前、就把耶穌所在的房子、拆了房頂 ...
沙文 發表於 2019/3/12 11:45

耶穌就係屋主, 仲係業主黎添,
有乜問題?
都冇問過阿稣啫
有咩?
沙文 發表於 2019/3/12 11:58

你都識講喎
經文都無話耶穌反對折屋頂
經文都冇話有問過業主, 顕然就係監硬黎

2:4 因為人多、不得近前、就把耶穌所在的房子、拆了房頂 ...
沙文 發表於 2019/3/12 11:45

你唔鐘意折屋頂, 可以幫你搭條梯
咦唔係喎. 條L樣話雀仔有巢狐狸又乜又物
佢就complain冇枕頭
佢唔会係landlord ...
沙文 發表於 2019/3/12 12:01

你唔俾佢襯屋價好, 賣咗咩

或者佢知 日後成日要遠行, 無人剪草, 賣咗
梗係唔會啦
主人家會留客食餐便飯兼聽道理, ...
沙文 發表於 2019/3/12 13:07

呢啲係咪 AirBnB 既前驅?
由於這位臨時演員係啞仔,而阿穌卻不察覺,所以並冇醫這方面,一味卦住佢係扮癱,以為梗係醫咗癱就ok.即是,佢係一位假癱而真啞的演員。所以在對白方面出咗此紕漏。
沙文 發表於 2019/3/12 19:26

本來俗語係話: 唔出聲, 無人話你啞
原來都唔一定係咁既
依家唔出聲就有人話啞勒

怪唔知你, 旁觀者, 亞匿名(唔出名都要出聲)。。都要係到嘈嘈閑
由於這位臨時演員係啞仔,而阿穌卻不察覺,所以並冇醫這方面,一味卦住佢係扮癱,以為梗係醫咗癱就ok.即是,佢係一位假癱而真啞的演員。所以在對白方面出咗此紕漏。

沙文 發表於 2019/3/12 19:26

您自己覺得咁解咗就好陶醉咪得咯
唔係陶醉, 相反係抱對其他不明白點解佢唔say thank you嘅網友提一個醒。
教友們食飯, 都會thank for 天主賜 ...
沙文 發表於 2019/3/13 00:21

飯前祈告,覺得需要咪祈禱囉。。。又唔係一定要的動作。

猶如你少理老婆,唔一定係晚晚都要既,覺得有咁既需要咪.........
唔係陶醉, 相反係抱對其他不明白點解佢唔say thank you嘅網友提一個醒。
教友們食飯, 都會thank for 天主賜 ...

教友們食飯, 都會thank for 天主賜嘢食, 如果醫paralysis 都唔駛唔该, 咁區區飲茶灌水又何必認真
沙文 發表於 2019/3/13 00:21

在群體壓力下作的感恩, 不是出自真心,只是虛偽
做唔做都罷就哩
做咗, 上邊都唔會收貨既

您成世唔覺需要祈祷, 亦成世唔覺得有咁既需要少理老婆, 大家是理解的
您paralysis 被醫 ...
沙文 發表於 2019/3/13 01:04

你點解咁關注我幾時會理老婆呢?
係咪你想有人墊你底, 無咁自卑
我地唔鐘意去啲廉價埃及團勒
不時我地都去巫山
高級模式 | 發新話題
換一個