返回列表 回覆 發帖

教堂彌撒及網上彌撒的分別

「耶和華以色列的上帝這樣說『你們各人把刀跨在腰間,在營中往來,從這門到那門,各人殺他的弟兄,與 ...
旁觀者 發表於 2020/2/26 00:09

貼來一大堆經文, 你想說甚麼呢?

猶如個廚房佬, 就掉一堆街市買回來的食材到檯上, 叫食客顧客: 你愛點樣煮, 你自己弄罷。
(唔識煮, 就咪鬼做廚!)
你這說話也是跟樓主講的嗎?
抽刀斷水 發表於 2020/2/26 10:32

樓主有用他自己的文字寫出他自己的意思。
回覆  beebeechan

hotpot 打鞭爐係咁喎
沙文 發表於 2020/2/26 15:27

買隻蟹番嚟都要劏卦, 牛肉要切片醃下卦
一週後話畀教友聽,其實兩個神父其中一個係抽刀斷水扮嘅,抽刀斷水派嗰次當然唔係有效嘅聖體啦
沙文 發表於 2020/2/26 22:27

咁抽刀都要學過點派聖體先得
手勢唔岩, 教友一睇就認得出, 根本唔係嗒下係乜味先
唔需要。您冇睇清楚我嘅計劃。
沙文 發表於 2020/2/26 22:44

你根本唔識聖體係要點派, 以為就咁俾塊威化餅個信徒就掂。。。

(証明你既觀察力, 都係嘛嘛地啫)

假神父係唔識點派聖體
假信徒亦唔識點樣領聖體既。 假教友上前領聖體係好易被認出既, 易過對病人武漢肺炎確疹
我話:
"派聖體時,神父用布袋笠住個頭。
沙文 發表於 2020/2/27 21:32

你慣咗同羅莎蓮做時都係要笠住個頭
其實要找一個熟手假神都唔難啫。因衰爆細路仔菊被炒啱啱出冊前神父,大把人才待聘啦。 ...
沙文 發表於 2020/2/27 23:19

呢到有一個:
https://www.youtube.com/watch?v=lKAgBZSfhHU
呢位好似較資深, 佢派餅一定冇破綻
沙文 發表於 2020/2/28 00:18

佢係真神父嚟啵
former神父即係流啦
沙文 發表於 2020/3/2 00:03

未炒魷前點解唔係真神父?
冇話未炒魷前唔係真神父喎
沙文 發表於 2020/3/4 03:46

未被炒魷前的真神父, 點解唔可以派聖體?
高級模式 | 發新話題
換一個