返回列表 回覆 發帖

基督教血腥歷史—消滅異教徒

1870年,義大利終於統一,建立了一個世俗政權。這個承襲法國大革命民主、自由思想的獨立國家剛成立,便遭到 ...
leefeng 發表於 2023/1/20 13:08

呢帖條友貼出嚟既唔係「史」, 係「屎」
「泥膠屎尿集」進帳唔少矣。
1870年,義大利終於統一,建立了一個世俗政權。這個承襲法國大革命民主、自由思想的獨立國家剛成立,便遭到 ...

基督教幾時成為羅馬唯一宗教?

十字軍係為了要消滅東正教?

白痴到如話日本侵華係為殲滅共產黨咁

君士坦丁堡被回教徒攻陷是1453年的事。
那時開始被叫伊斯旦堡。
但正式定名為伊斯堡是1930的事。

基督徒坐五月花號來到美國是因逃避天主教逼害?

新教1517年出現, 要1620年先要著草走佬?

十字軍火燒君士旦丁堡是公元1204年, 第4次東征時發生。

1572年法國人口只有292000?

歷史係咁講

幾乎殺死了當時四分之一的法國總人口。
法國總人口才是292000? (仲少過住沙田既人)
一個極端邪惡的妖教,怎麼也掩蓋不了它的罪惡歷史。
旁觀者 發表於 2023/1/20 23:13

咁都要有能力拎出啲真歷史先得
唔好似條友咁:路聽吐屎
呢瘋狗啲帖, 有啲似咁:

乜狗屎垃圾都話要收藏, 唔好屣。
昭昭史籍,不是你這個滿嘴謊的妖徒狡賴得了。
旁觀者 發表於 2023/1/20 23:48

可惜, 「史事」是屎
睇樓主標題,似乎是翻譯自這本書:
Heretics: The Bloody History of the Christian Church

有機會要找找 ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/21 02:12

哦..
呢本書既作者W. Sumner Davis 係研究天文之喎
http://www.astromax.org/activities/members/davis.htm
宗教, 歷史都唔係佢長項嚟
怪唔知講史講到一塌糊塗哩

即係風水佬蘇乜峰走去寫本「亞峰厨房」教人點煮西餐, 又唱鼎爺煮野唔正宗
高級模式 | 發新話題
換一個