返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

不过話唔埋佢冇咗萬國禱告的殿,就是是旦旦上鬼咗bbchan身,揾bbchan做佢代言人,
係度專卖【性经】廣告! ...
leefeng 發表於 2017/3/3 08:20

咁你係『肥貓』, 定係『弱智浩二』上左身?
送禮同受禮嘅互動, 其實有好subtle嘅關係在其中嘅。

但係, 在上帝同亞伯拉罕的對答中, 完全係童話故事式嘅直筆甩思维, 並唔係一個稍有人情世故經驗嘅人諗出來的劇情, 手法極為稚嫩。 完全都唔係倫理寫實劇情節, 當兒童故事都嫌教蠢我個仔。
例如, 我做咗虧心事,於是買隻戒指仔畀老婆, 小小地2.0 ...
沙文 發表於 2017/3/6 09:25

唔係, 你老婆會話
老公, 我知你好很錫我既, 會送戒子仔俾我,
咁我好似上主咁, 預先就準備好禮品架哩.....拿, 係20CTS咁唶,
張 receipt我已經當場燒咗, 冇得退格嘞
唔使俾錢住, 我剝咭
下個月先找數, 幾抵呀!
係呀。我老婆成日晒命,話教會嗰尐剩女, 都係好似上主咁淒涼, 自己買花送畁自己, 詐家依係人地送 ..... ...
沙文 2017/3/6 10:56 提交

你有無留意到你老婆在某些事上都係要食自己架?
唔會。佢連煲劇都要我陪,我睇得女人劇多,又發現上主又係同劇集入面嘅人差不多。

寫得渣嘅劇本,尤其是中文 ...
沙文 發表於 2017/3/7 12:42

咁佢祈禱時, 仲唔係要食自己?
都唔係啦。集体開飯
沙文 發表於 2017/3/7 20:31

有d 野, 唔係同老公做。。。。
好似..........唔係咁好既
集體群操咩!
Talking about 開飯, 一尐Physical cosmology都唔識就作經,就撞板多過食飯。

1:2        地是空虛混沌. ...
沙文 發表於 2017/3/7 20:36

寫創世紀條友, 真係唔曉『飛食高哥士摩羅寺』有乜出奇?
唔出奇。天主唔識創世嘅程序,都唔出奇。
唔識創世, 就獻世啦。
沙文 發表於 2017/3/8 01:56

乜你以為創世紀係上主寫架?
光只係電磁力electromagnetism的其中一樣嘢。 佢净識講睇得見嘅光,  其它睇唔到嘅磁場、 造成核聚變嘅弱核力就一律唔識講,就係因為根本唔知創世最基本條件究竟係乜。
沙文 發表於 2017/3/24 14:54

你快d同你三歲既仔講下乜係精虫, 月經, 排卵期, 陽具陰道, 插入, 射精
咪第日佢出在陰毛時返黎串你, 話你乜隠都唔曉
第4日先至造大小二光, 我唔知第1日點解可以分到晝夜:

1:5神稱光為晝、稱暗為夜.有晚上、有早晨、這是頭一 ...
沙文 發表於 2017/3/26 09:48

怕係用光暗掣卦
都未有電。 用電筒頂住檔先。
------------------------------------------
1:16於是 神造了兩個大光、大 ...
沙文 發表於 2017/3/26 19:08

都未有電, 便有電筒
同都未有大光, 便有光
同出一轍
有唔駛電,  就咁chuck chuck下就會發光電筒嘛。 您未見過咩? 您幾時生日?
沙文 2017/3/26 22:51 提交

chock chock 下
好易漏電
chock chock 下
好易漏電
beebeechan 2017/3/28 01:04 提交

開罐啤酒就千祈咪 chock
唔通羅馬佬很有人道主義精神, 慌死痛親個犯, 特備麻醉劑幫犯人止痛?  

講小揾第樣啦。 我地呢度係好嚴肅嘅論壇, 不歡迎 插科打諢咖!
沙文 發表於 2017/4/2 06:00

呢舖同意你既講法
正如, 我餵你飲尿,
你都檸佯面, 唔肯飲哩
Rom 1:16 我決不以福音為恥,因為福音正是天主的德能,為使一切有信仰的人獲得救恩,先使猶太人,後使希臘人。
跟呢個 procedure, 要先搞掂哂尐猶太佬, 然後才到希臘佬、羅馬佬。 現今連隻頭馬猶太佬都未搞掂, 有排都未輪到英國佬、俄國佬 .......  支那佬。

點解聖教會做嘢亂哂大龍?
沙文 發表於 2017/4/3 20:33

所以話你死咕咕, 唔能曉轉側
小巴尚有兩個位,
排龍頭過四條友要坐埋一齊, 唔肯上, 等下一架
咁後邊d人係咪就唔上得車?

今時今日d燥底香港人就會罵: 唔上車就死忍開哩, 阻膠住哂!
所以話你死咕咕, 唔能曉轉側, 嫌要等可以打的嘛、可以自己揸車嘛、可以請司機嘛......香港淨得小巴咩?

...
沙文 發表於 2017/4/4 00:52

講排埸, 呢個都唔弱架
8氣缸, 前帶後推引擎

仲有專線, 包無塞車
所以哩, 根本就無謂等小巴呢尐咁cheap嘅宗教
若然畀人見到Lloyd Blankfein踎喺街邊等小巴, 一上twitter 即 ...
沙文 發表於 2017/4/4 03:39

哇....
咁習總食快餐, 咪要亡國?
做樣擺 pose影相啫。實打咗底先嘅
沙文 發表於 2017/4/4 10:03

不如你話全埸都係中南海保鑣, 國安局特工丫
(包括個細路)
條細路係总参二部嘅intern
沙文 發表於 2017/4/4 19:18

係,唔好睇少d細路
其實, 相中所見的習總亦只不過係替身。

呢個替身就扮得幾似, 扮牙擦訴穌復活嗰個替身就唔得嘞 。 佢尐徒弟 ...
沙文 2017/4/4 23:30 提交

你見識少唶
外國興 undercover boss

http://connecticut.cbslocal.com/2014/01/17/mohegan-suns-bruce-bozsum-speaks-on-becoming-an-undercover-boss/
老細打扮成普通員工,
同下屬混成一片
體察民情。

唐明皇都平民打扮去溝香香哩。
今日很多基督徒只知道主复活了这个事实,却不知道这位复活的主是怎样的一位主!同我们的日常生活有什么关系!很多时候,我们只把主复活当作是历史上的一件事。诚然,它是历史上的一件事,主从死里复活了,从祂复活那一刻开始,直到今日,这事实一直延续下来。当我们今日讲主复活了,仍然是件事实。因复活的主今天仍活在我们当中。祂与我们同在,与我们同行,安慰、帮助、造就我们,正如当日在以马忤斯路上复兴那两个门徒一般。

Guest from 139.59.1.x 發表於 2017/4/5 06:34

有意思
有d人, 不知不覺, 就是當上了經上的人物。
高級模式 | 發新話題
換一個